Υπάρχει ζωή στο Ψυχικό;

Εκλεπτυσμένα bar restaurants, μινιμαλ μπαράκια και εκπληκτικά burgers στην πράσινη γειτονιά των Βορείων Προαστίων.
Υπάρχει ζωή στο Ψυχικό;
Η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι καταφατική.

Νυχτερινή ζωή υπάρχει στο Ψυχικό, απλά δεν μοιάζει και τόσο με εκείνη του κέντρου της Αθήνας.

Οι επιλογές είναι αρκετές, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στη φιλοσοφία του bar restaurant.

Από λάτιν γεύσεις μέχρι εκλεπτυσμένες επιλογές για ποτό και φαγητό, ιδού τι φέρνει στον δρόμο μας μια βόλτα στην πράσινη γειτονιά των βορείων προαστίων.

Χοχλιδάκι
Αδριανίου 31, 210 6746661

Ένα ουζερί με ιστορία δεκαετίων μας φιλεύει στα τραπεζάκια του μεζεδάκια από την Πόλη σε περιβάλλον που θυμίζει κάτι από παλιό μπακάλικο, με παλιές αφίσες, ράφια γεμάτα με μπουκάλια ούζου και πάτωμα σκακιέρα. Ο κατάλογος πλήρης και γεμάτος, περιλαμβάνει συν τοις άλλοις τοπικά καλούδια από όλη την Ελλάδα και αρκετές επιλογές σε κρεατικά και ψάρι. Η μεζεδοκατανάλωση εδώ περιλαμβάνει σογάνια ήτοι κρύο ορεκτικό με κιμά και ρυζι σε περιτύλιγμα κρεμμυδόφιλου, αρναούτ τζιέρι δηλαδή τηγανιά με συκωτάκι και κόκκινο πιπέρι, γκιουζλεμέδες με τοπικά τυριά και τυροκαυτερή, ψητές σαρδέλες και κουτσομούρες, λαχταριστά κεφτεδάκια, καπνιστό χέλι και ωραιότατο καζάν ντιπί για το τέλος. Συνοδεία ούζου, για ένα πλήρες μεζεδογεύμα ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-25€.

Τhe Burger Joint
Σολωμού 4, τηλ: 2106712222

Ένα από τα καλύτερα μπεργκεράδικα της Αθήνας βρίσκεται στο Ψυχικό, στο αίθριο ενός εμπορικού και ετοιμάζει καθημερινά ζουμερά, σπιτικά μπέργκερ για κάθε γούστο και... διάθεση από εκλεκτό μοσχαρίσιο κρέας black angus. Μάλιστα τα συνοδεύει με εξαιρετικές, φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες που απογειώνουν την όλη γευστική εμπειρία. Στο Burger Joint θα δοκιμάσετε απαραιτήτως το Umami (10,50€), μια εξαιρετική δημιουργία με black angus χειροποίητο μπιφτέκι, κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και μαγιονέζα τρούφας, το The Brisket (10,90€) με τσένταρ, brisket, BBQ sauce, onion rings και BJ mayo και το Μεξικάνικο με τσένταρ, ντομάτα, jalapenos, guacamole και BJ mayo sauce (9,30€).

El Jiron
Δημητρίου Βασιλείου & Γλαύκου 14, τηλ.: 210 6717461

Ένα γευστικό ταξίδι με γεύσεις λατινοαμερικάνικες και ισπανικές επιχειρεί να μας πάει το El Jiron, και τα καταφέρνει άψογα. Ο χώρος χωρίζεται σε καπνίζοντες και μη, είναι ατμοσφαιρικός με art deco φωτιστικά, ξύλινα δάπεδα, πολυελαίους και ρετρό ατμόσφαιρα που ενισχύεται από την πανέμορφη μπάρα του. Η κουζίνα του βγάζει, πέρα από εκλεκτά αλλαντικά και τυριά για να συνοδεύσουμε το κρασί μας, λάτιν γεύσεις όπως η ωραιότατη σαλάτα με τραγανές γαρίδες σε κρούστα καλαμποκιού, λευκή και κόκκινη κινόα, κάσιους, και αλιόλι με περουβιανή πιπεριά Αji Ρanca, χταπόδι sous-vide πάνω σε cachapas (αφράτες καλαμποκένιες κρέπες), περιχυμένο με σάλτσα ρομέσκο και ζουμερό μοσχαρίσιο μπέργκερ με μπριός, ντομάτα, κρεμμύδι, μπέικον και τσένταρ. Εξίσου ωραία είναι και τα κοκτέιλ του με παλαιωμένα αποστάγματα, όπως το Bolivian barrel με ρούμι και αρώματα βοτάνων. Για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί θα πληρώσετε περί τα 30€/ άτομο.

Iki Sushi Lounge
Λεωφόρος Κηφισίας 176, τηλ: 210 6771165

Σε έναν χώρο με μίνιμαλ αισθητική και έντονη την παρουσία του λευκού, το συμπαθέστατο αυτό σουσάδικο σερβίρει ολόφρεσκα και maki, nigiri, gunkan, temari και inside out rolls, σε ενδιαφέρουσες παραλλαγές, τα οποία φτιάχνονται στην ανοιχτή του κουζίνα. Εδώ δοκιμάζουμε Crunch Crab, ορεκτικό με βάση το καβούρι και το αγγουράκι, λουσμένο με δική τους σάλτσα, Goma Salmon Salad με φρέσκα φιλετάκια σολομού και σάλτσα από σουσάμι, «ελληνικό» sashimi με λαβράκι και ελαιόλαδο, Mediterranean Maki με γαρίδα, λιαστή ντομάτα και πατέ ελιάς και ωραιότατο Rainbow Roll με καβούρι, σολομό, αβοκάντο, τόνο και τσίλι. Με 25€/ άτομο, χορταίνετε sushi και συνοδεύετε με ένα ποτήρι κρασί.

Poly Maggoo
Άγγελου Σικελιανού 8, τηλ: 210-5241120

Μετακόμισε από το Μεταξουργείο στο Ψυχικό, διατηρώντας ανέπαφο τον χαρακτήρα του. Το αρτιστίκ και φιλόξενο μπιστρό του σεφ Γιώργου Ηλιού, με την άνετη σάλα και τους γεμάτους έργα τέχνης τοίχους, μας μυεί στην ρουστίκ γαλλική κουζίνα αξιώσεων. Σταθερή αξία η υπέροχη κρεμμυδόσουπα με κρουτόν, το ψημένο φιλέτο φαγκρί με καραμελωμένο φινόκιο και σάλτσα "soupe aux moules”, η κλασσική entrecote "cafe de Paris" με χρυσαφένιες πατάτες τηγανιτές και το μυρωδάτο ταρτάρ λαβράκι με λεμονάτη μαρινάδα. Ιδανική για ξεκίνημα η σαλάτα με ντοματίνια, κρέμα ανθότυρου και ρόκα, ενώ αν θέλετε να ξεφύγετε από την “γαλλική” πλευρά του μενού, ωραιότατη επιλογή είναι το ψητό φιλέτο κοτόπουλο σε κρέμα κατσικίσιου τυριού με θρούμπι και πατάτες σε φρέσκο βούτυρο. Με γλυκάκι κρέμα Μασκαρπόνε με άρωμα πικραμύγδαλου και βατόμουρα και ένα ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός θα έρθει στα 30€/άτομο.

Albion
Ομήρου 6, τηλ: 210 6740710

Ορισμός της έννοιας του bar-restaurant, το εκλεπτυσμένο Albion στο Νέο Ψυχικό διαθέτει έναν υπέροχο κήπο με δέντρα, άνετους καναπέδες και λευκά τραπεζάκια τακτοποιημένα όμορφα στον χώρο, ξύλινο deck και vintage διακοσμητικές πινελιές, ιδανικό για φαγητό ή ποτάκι τις ηλιόλουστες ημέρες. Το εσωτερικό του, εξίσου chic θυμίζει αυστριακό σαλέ, με σκούρο ξύλο παντού και ένα μεγάλο μπαρ να δεσπόζει στην αριστερή πλευρά του χώρου. Εδώ δοκιμάζουμε ιταλικές γεύσεις (περί τα 40€ ανά άτομο) και εξαιρετικά κοκτέιλ από το έμπειρο προσωπικό(από 10€). Μας άρεσε ιδιαίτερα το London Goes Tiki με τζιν, τζίντζερ, apple sourz και λικέρ μαρασκίνο, όπως επίσης και το Pink Bubble με μαστίχα, φρέσκο λεμόνι, σόδα και μέντα.

Dandy
Σολωμού 2, τηλ: 210 6772072

Εμπνευσμένο από τα γαλλικά μπιστρουδάκια και τα ιταλικά aperitivo, το μικρό αυτό cafe bar ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και brunch, συνεχίζει με νοστιμότατα σνακ και χειροποίητη πίτσα για να... βραδιάσει με ωραίες μουσικές που διαμοφώνονται αναλόγως την έμπνευση του εκάστοτε Dj και ωραιότατα cocktails, όπως η δική τους εκδοχή για το Zombie με ρούμι Appleton White, Sailor Jerry, Appleton Estate, γρεναδίνη, πουρέ ανανά και σιρόπι falernum (στα 12€). Μας αρέσει πολύ και η λίστα κρασιών του, με επιλογές σε ποτήρι από διεθνείς και ελληνικούς αμπελώνες η οποία ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, σε τιμές από 4€.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v