5 κουκλίστικα café για να αράξεις όλο το μεσημέρι

Πέντε γλυκύτατα café στις γειτονιές της Αθήνας, με τραπεζάκια μέσα, αν πιάσουν οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές, αλλά και έξω, αν πετύχουμε λιακάδα.
5 κουκλίστικα café για να αράξεις όλο το μεσημέρι
Μύρτιλλο
Τριφυλλίας και Λαμψά, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 1012 3176

Στο ανανεωμένο πάρκο ΚΑΠΑΨ, που πλέον ονομάζεται Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, λειτουργεί το Μύρτιλλο, ένα café που απασχολεί κυρίως άτομα με αναπηρίες και από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Στις εσωτερικές σάλες με το βιομηχανικό σκηνικό απλώνονται τραπεζάκια και πάγκοι, ενώ έξω, στην πλατεία κοντά στην παιδική χαρά, πιάνουμε τραπέζι όσο έχει ακόμα καλοκαίρι – ή όσοι πάμε μαζί με τα παιδιά για παιχνίδι. Στη μέσα αίθουσα φιλοξενούνται συχνά εκδηλώσεις και εκθέσεις. Εκτός από καφές, σερβίρονται και ουζάκια με μεζέδες.

My Pastaflora
Φρυγίας 11 και Λυδίας, Βύρωνας, τηλ: 21 3031 4568

Νοσταλγική και χαλαρή, η Pastaflora του Βύρωνα απλώνει φερ φορζέ καρεκλίτσες κάτω από τις παριζιάνικες τέντες της, σε ένα πράσινο σκηνικό στον γλυκύτατο πεζόδρομο. Εδώ απολαμβάνουμε καφεδάκι και – φυσικά – pasta flora ή άλλα αλμυρά και γλυκά εδέσματα, ενώ ακούμε όμορφες, νοσταλγικές μουσικές… ασορτί με τη διακόσμηση του χώρου.

Ohh Boy
Αρχελάου 32, Παγκράτι, τηλ: 21 1183 8340

Ένα γλυκύτατο μπιστρό κλέβει καρδιές στο Παγκράτι με τις γλυκές του δημιουργίες. Στον μικρό, μίνιμαλ χώρο του, που είναι και απόλυτα pet friendly, μαζί με τον καφέ μας δοκιμάζουμε φοβερό carrot cake, μηλόπιτες, cheesecake, ζεστά κρουασάν αλλά και αλμυρά σαντουιτσάκια ή τάρτες. Στις λιακάδες, καθόμαστε στα λευκά εξωτερικά τραπεζάκια κάτω από το δέντρο.

Κόκκινη Σβούρα
Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1012 5454

Η σπιτική της αυλή μας κράτησε καλή παρέα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά τώρα περνάμε σιγά-σιγά με ευχαρίστηση στο cozy εσωτερικό της: Η Κόκκινη Σβούρα είναι πολύ αρτιστίκ, σερβίρει αρωματικό καφέ και υπέροχες σοκολάτες, ενώ αγαπημένη μας συνήθεια είναι να τα συνοδεύουμε με τα φρεσκοψημένα cookies – κάθε «μερίδα» περιλαμβάνει τρία τεράστια μαλακά μπισκότα με υλικά της επιλογής μας, τα οποία ετοιμάζονται εκείνη την ώρα.

Βυσσινόκηπος
Ζ. Πηγής 27, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1691

Αρτιστίκ, χαλαρός και αδυναμία του θεατρόφιλου κοινού της πόλης, ο Βυσσινόκηπος απλώνει σιδερένια τραπεζάκια απέναντι από το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου και μας καλεί και τα Σάββατα για το υπέροχο brunch του. Εδώ από τις 11.00 ως τις 19.00, με 12€ απολαμβάνουμε ένα κοκτέιλ ή όσο καφέ φίλτρου θέλουμε, μαζί με pancakes με αυγά ποσέ ή scrambled eggs με σολομό, και pancakes με μαρμελάδα και μπισκότο ή με αρωματισμένη κρέμα γιαούρτι. Χωρίς τον καφέ ή το κοκτέιλ, το μενού στοιχίζει 8€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v