Νύχτες Πρεμιέρας: After cinema μπαράκια στην Αθήνα

Η ταινία τελείωσε και απαιτεί χαλαρή κουβεντούλα και ποτάκι. Πού τα πίνουμε μετά τις Νύχτες Πρεμιέρας;
Νύχτες Πρεμιέρας: After cinema μπαράκια στην Αθήνα
Οι Νύχτες Πρεμιέρας ξεκίνησαν και για δέκα ημέρες έχουμε την ευκαιρία να δούμε μπόλικο σινεμά στους κινηματογράφους Όπερα, Δαναός και Ιντεάλ.

Και μετά και μετά;

Προφανέστατα ποτάκι χαλαρό και κρασί για να συζητήσουμε τις ταινίες που απολαύσαμε σε ωραίο κλίμα.

Εφημερίδα
Σίνα 6 και Βησσαρίωνος, τηλ: 21 0364 8077

Την… ξεφυλλίζουμε κοντά στη Νομική, και πιάνουμε θέση στο όμορφο εσωτερικό της χώρο με της street art δημιουργίες για να απολαύσουμε φτηνά ποτά και κοκτέιλ, από 6€ και 7€ αντίστοιχα και ωραιότατες freestyle μουσικές. Ανάλογα την ημέρα, «παίζουν» και θεματικά events με διάφορους Djs να αναλαμβάνουν τη μουσική υπόκρουση. Πριν φύγετε, μη διστάσετε να “paint your own shit” στον τοίχο με την αντίστοιχη επιγραφή.

The Gin Joint
Χρήστου Λαδά 1, τηλ: 21 0321 8646

Ατμόσφαιρα ποτοαπαγόρευσης, swing και soul μουσικές, χαλαρό κλίμα και πάνω από 100 ετικέτες gin βρίσκουμε στο αγαπημένο στέκι της πλατείας Καρύτση. Αφεθείτε στην εμπειρία των bartenders για να σας φτιάξουν ένα tailor made cocktail, εκτός και αν θέλετε να… χαθείτε στη λίστα του μαγαζιού, η οποία ξεπερνά τις 70 προτάσεις σε κάθε πιθανό και απίθανο συνδυασμό. Το απλό ποτό και τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

Ιπποπόταμος
Δελφών 3Β, τηλ: 21 0363 4583

Κλασικό, εναλλακτικό στέκι του Κολωνακίου, που στολίζει το εσωτερικό του με σινεφίλ μεμοραμπίλια, και φτιάχνει την ιδανική ιδανική 50’s ατμόσφαιρα. Βγάζει ραπεζάκια στη μικρή αυλή του και… γεμίζει τα αυτιά μας με ωραίους ροκ ήχους, οι οποίοι εναλλάσσονται ενίοτε με φανκ και τζαζ ακούσματα. Συχνά πυκνά στα decks του φιλοξενούνται ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ενώ οι τιμές του κάθε άλλο παρά… κολωνακιώτικες είναι. Το ποτό ξεκινά από τα 6,5€, η μπύρα από 3,5€.

Fabrica De Vino
Εμμ. Μπενάκη 3, τηλ.: 210 3214148

Φάνκι μουσικές που ανεβάζουν ένταση όσο περνά η ώρα, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί και χαλαρή ατμόσφαιρα ιδανική για συζητήσεις, χαρακτηρίζουν ένα από τα ομορφότερα και παλαιότερα wine bar της Αθήνας. Εδώ δοκιμάζουμε εκατοντάδες ετικέτες, του ελληνικού κυρίως αμπελώνα και τις παντρεύουμε με εκλεκτά μεζεδάκια. Οι τιμές των κρασιών σε ποτήρι (μικρό) ξεκινούν από τα 2,40€.

Bar de Theâtre
Στοά Σπυρομήλιου, τηλ: 2103211315

Ένα κουκλίστικο bistrot στο City Link ο,τι πρέπει για after cinema εξόδους – και όχι μόνο – μας υποδέχεται σε έναν ζεστό χώρο με χαμηλό φωτισμό και χαλαρή μουσική που ακούγεται σε όλη τη στοά, ό,τι πρέπει για να πιάσουμε σινεφίλ κουβέντες. Πιάνουμε θέση στην μαρμάρινη μπάρα και παραγγέλνουμε κρασί από την ενημερωμένη με διεθνείς και εγχώριες ετικέτες κάβα του, ποτά κλασσικά και μη, αλλά και κοκτέιλ. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από 5€, ενώ τα ποτά ξεκινούν από 9€.

Lab
Τριφυλλίας 71, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 5550 0791

Λίγα τετράγωνα από την βοή της Πανόρμου, το Lab απλώνει τραπεζάκια στο χαμηλά φωτισμένο ξύλινο ντεκ του, και μας ετοιμάζει ωραιότατα κοκτέιλ σε καλές τιμές (περί τα 7,50€). Δοκιμάστε το Kill Bill, με ρούμι, τζίντζερ και passion fruit, και το εξαιρετικά καλοφτιαγμένο Zombie (στα 9€). Οι μουσικές κινούνται σε indie και alternative μονοπάτια, και ακούγονται χαμηλά, συμβάλλοντας στην ήδη ρομαντίκ ατμόσφαιρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v