Αθηναϊκά café… σαν στο Παρίσι

Πέντε café με αέρα παριζιάνικου μπιστρό μας υποδέχονται για καφεδάκι, πρωινό ή λαχταριστά γλυκίσματα στις γειτονιές του αθηναϊκού κέντρου.
Αθηναϊκά café… σαν στο Παρίσι
Quartier d’ Athenes
Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, τηλ: 2155003850

Το παριζιάνικο στιλ συναντά τον αέρα της παλιάς αριστοκρατικής Αθήνας σε αυτό το μπιστρό που απλώνει τραπέζια στην κομψή του σάλα με τις ταπετσαρίες και τους εντυπωσιακούς πολυελαίους, αλλά και έξω, στο πλακόστρωτο. Μαζί με υπέροχο καφέ από διακεκριμένους barista, δοκιμάζουμε γεύσεις πρωινού και all day brunch (οι βελουτέ σούπες και τα αυγά benedict είναι εξαιρετικά).

Lotte 
Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι, τηλ: 2114078639

Σε μια αναπάντεχη γωνιά μεταξύ Ακρόπολης και Κουκακίου, το Lotte είναι ένα κουκλίστικο, αρτιστίκ μπιστρό που απλώνει τραπεζάκια στο πλακόστρωτο της νησίδας, ανάμεσα στα δεντράκια, αλλά και μέσα, στον μικρό εσωτερικό χώρο με τα vintage έπιπλα, τα παλ χρώματα, τις φλοράλ κουρτίνες και τις μεγάλες τζαμαρίες. Στους πάγκους και τα τραπεζάκια καθόμαστε για καφεδάκι, σπιτικές λεμονάδες, τσάι αλλά και φρέσκα σπιτικά γλυκίσματα, πίτες και κις λορέν. Οι μουσικές κινούνται σε τζαζ-ρετρό ρυθμούς.

Petite Fleur 
Αμύντα 1, Παγκράτι, τηλ: 21 5551 9685

Η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια του Petite Fleur στο κέντρο είναι αυτό της πλατείας Προσκόπων. Αριστοκρατικές καρέκλες, στρογγυλά τραπεζάκια, ρομαντική ατμόσφαιρα, τζαζ μουσικές από το πικάπ, εξαιρετική ζεστή σοκολάτα και σούπερ γλυκίσματα είναι η κλασική συνταγή του «μικρού λουλουδιού» που μας τηλεμεταφέρει στη Μονμάρτη με την παριζιάνικη αύρα του. Σημειώστε ότι στο νέο του μενού θα βρείτε και κοκτέιλ για να το ρίξετε στο αλκοόλ αλά γαλλικά το βράδυ.

Le Petite Village
Φωκίωνος 2, Σύνταγμα, τηλ: 2103315616

Είναι μίνιμαλ, είναι στιλάτο, είναι ένα «μικρό χωριό» με γαλλική φινέτσα στο κέντρο της πόλης: Το Petit Village σερβίρει καφεδάκι και αρωματικές ποικιλίες τσαγιού στον φωτεινό, λευκό χώρο του. Ετοιμάζει επίσης φρέσκους χυμούς και εδέσματα, όπως ανοιχτά σάντουιτς, tartines, σαλάτες και cheesecake ό,τι πρέπει για πρωινό ή για ένα μικρό break για όσους δουλεύουν στο κέντρο.

Πορτατίφ
Σίνα 21, Κολωνάκι, τηλ: 2103621866

Μικρό, ρομαντικό, με ένα cozy πατάρι, μια βεράντα με τραπεζάκια όταν ο καιρός το επιτρέπει, λουλουδάτα σερβίτσια και υπέροχα γλυκίσματα, το «Πορτατίφ»… είναι αναμμένο από νωρίς στα «χαμηλά» του Κολωνακίου. Το καφεδάκι συνοδεύεται τέλεια με κέικ, λεμονόπιτες, μακαρόν, σοκολατόπιτες, τσιζκέικ και αυθεντικά φρεσκοψημένα κρουασάν – οι τιμές των εδεσμάτων κυμαίνονται από 1,50 ως 3€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v