Μια σαββατιάτικη μονοήμερη στην Ελευσίνα

Αυτό το Σάββατο, ανακαλύπτουμε αρχαία μυστικά στην Ελευσίνα, αράζουμε για μεζεδάκια σε πεζόδρομο και απολαμβάνουμε δωρεάν συναυλία με τον Λεωνίδα Μπαλάφα.
Μια σαββατιάτικη μονοήμερη στην Ελευσίνα
Αυτό το Σάββατο λέμε να κάνουμε την έξοδό μας… ολόκληρη μονοήμερη. Βάζουμε πλώρη για την Ελευσίνα και βρίσκουμε, σε λιγότερη από μία ώρα μακριά, έναν προορισμό που μας γεμίζει το σαββατιάτικο πρόγραμμά μας με…

…περιήγηση στην Αρχαία Ελευσίνα

Πρόκειται για έναν από τους ωραιότερους –και εξαιρετικά καλοδιατηρημένους – αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής: Ο μυστηριακός χώρος όπου φιλοξενούνταν τα Ελευσίνια Μυστήρια απλώνει την μυσταγωγική γοητεία του από την Ιερά Αυλή ως το Τελεστήριο, στο κέντρο του οποίου βρισκόταν το ανάκτορο και πιο πέρα το Πλουτώνειο, η «είσοδος» του κάτω κόσμου. Μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, θα βρείτε και το Αρχαιολογικό Μουσείο για να δείτε τα ευρήματα των ανασκαφών, όπως την μεγάλη Καρυάτιδα των Μικρών Προπυλαίων. Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο στοιχίζει 6€ (ώρες 8.00-20.00).

…μεζέδες στον πεζόδρομο

Σχεδόν απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο, στον πεζόδρομο της οδού Νικολαΐδου, απλώνει τραπεζάκια ένα γνήσιο τσιπουράδικο, το Ρακούν. Άκρως παρεΐστικο και χαλαρό, γεμίζει το τραπέζι μας με τσίπουρο, ρακί, ούζο ή κρασί από μικρούς παραγωγούς ανά την Ελλάδα και με εκλεκτούς μεζέδες, από πιτάκια και κρεατικά μέχρι θαλασσινούς μεζέδες. Για ένα πλούσιο τσιμπολόγημα μετά τσίπουρου, υπολογίστε περί τα 10-15€ το άτομο.

…δωρεάν συναυλία με τον Λεωνίδα Μπαλάφα

Στο πλαίσιο των Αισχυλείων, του πολιτιστικού φεστιβάλ της Ελευσίνας, ο Λεωνίδας Μπαλάφας παρουσιάζει παλιά και νέα του τραγούδια στο γήπεδο μπάσκετ στην πλατεία της Μαγούλας, μαζί με την επταμελή μπάντα που τον συνοδεύει. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι μουσικές αρχίζουν να ηχούν στις 20.30. Μάθετε περισσότερα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v