Τα πιο sui generis μπαράκια στην Αθήνα

Οι πιο πρωτότυποι χώροι, οι πιο ιδιαίτερες μουσικές, οι πιο ψαγμένες μπάρες σε επτά εντελώς sui generis μπαρ της Αθήνας.
Τα πιο sui generis μπαράκια στην Αθήνα
Μπάρες με εξειδίκευση, after στέκια με τις πιο ιδιαίτερες μουσικές, μπαράκια με την πιο πρωτότυπη διακόσμηση, χώροι που ξεχωρίζουν. Αυτά είναι τα πιο sui generis μπαρ της Αθήνας.

Μπάτμαν 
Θεοδωρίτου Βρεσθένης 40, Νέος Κόσμος, τηλ: 21 0924 1585
Το καλτ αφτεράδικο του Νέου Κόσμου έχει γίνει εδώ και χρόνια γνωστό στόμα με στόμα. Ο Μπάτμαν υποδέχεται κάθε λογής ξενύχτηδες που θέλουν για φινάλε της βραδιάς τους ποτά με ελληνικές μουσικές, χύμα κλίμα και χαλαρή αλλά… μερακλωμένη διάθεση: Εδώ θα ακούσετε ελληνικά από βινύλια, από Βαμβακάρη και Τσιτσάνη μέχρι Καζαντζίδη, Χατιζιδάκι και από εκεί… ξαφνικά στον Tom Waits. Το ποτό στοιχίζει 7€.



Witzwort 
Θουκυδίδου και Φαν Βάικ 15, Καλαμάκι, τηλ: 2109839676
Ποιο είναι το μυστικό μιας ήσυχης πολυκατοικίας στο Καλαμάκι; Το ισόγειό της έχει μετατραπεί, εδώ και δεκαετίες, στο πιο… βερολινέζικο μπαρ της Αθήνας. Οι δύο ιδιοκτήτες του αγαπούν ιδιαίτερα την τζαζ και έχουν στήσει το πιο ατμοσφαιρικό σκηνικό, γεμάτο αντίκες και vintage πινελιές που δένουν υπέροχα με την αύρα του μαγαζιού. Στους τοίχους το βλέμμα «χάνεται» σε καδράκια, μουσικά όργανα, δίσκους, κεντήματα, κούκλες, παιχνίδια, φωτιστικά, αφίσες… ό,τι μπορείτε να φανταστείτε εκτός από ρολόγια. Κι αυτό γιατί, νόμος του μπαρ είναι ότι δεν πρέπει να αγχώνεσαι όταν διασκεδάζεις. Το μπαρ λειτουργεί τα βράδια, από τις 9.00 ως τις 2.00. Σημειώστε ότι το Witzwort επιστρέφει από τις διακοπές του στα τέλη Σεπτεμβρίου.



Superfly
Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι, τηλ: 2114046076
Αν το Witzwort μας γυρνά με τη διακόσμησή του στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, το παγκρατιώτικο Superfly μας τηλεμεταφέρει στα ‘80s και τα ’90s. Σε αυτό το all day μπαράκι στην πιάτσα της πλατείας Βαρνάβα, καθόμαστε σε παλιά θρανία, πίνουμε κρασί πάνω σε τραπέζια-παλιές βαλίτσες, παίζουμε Atari και arcade games, μαζευόμαστε γύρω από το ποδοσφαιράκι, ξεφυλλίζουμε τεύχη της Μανίνας και του Μίκυ Μάους, καθόμαστε κάτω από σακούλες του Μινιόν που κρέμονται πλάι σε παλιούς υπολογιστές, ενώ ακόμη και η απόδειξη έρχεται μέσα σε ένα παλιό αυτοκινητάκι για επιπλέον δόση παιχνιδίσματος.

Βρεττός 
Κυδαθηναίων 41, Πλάκα, τηλ: 2103232110
Το πιο ξεχωριστό μπαράκι στην Πλάκα είναι στην πραγματικότητα, εκτός από την πιο εντυπωσιακή (χάρη στα χρώματα των μπουκαλιών) γωνιά της γειτονιάς, και ένα μοναδικό στο είδος του αποστακτήριο ελληνικών λικέρ. Εδώ δοκιμάζουμε αποστάγματα ούζου, τσέρι, πίπερμαν, μαστίχας, κίτρου και δεκάδες ακόμα γεύσεις. Οι ωραίες μουσικές ακούγονται διακριτικά από το μικρό ραδιοφωνάκι στο ράφι. Οι τιμές των αποσταγμάτων ξεκινούν από τα 4,50€.



Momix 
Κελεού 1, Κεραμεικός, τηλ: 697 435 0179
Είναι το κοκτέιλ μπαρ που μύησε την Αθήνα στην μοριακή αναμειγνυολογία, ήτοι στα κοκτέιλ που ετοιμάζονται με τεχνικές και εφαρμογές της Μοριακής, για να μας παρασύρουν σε νέα μονοπάτια γεύσεων που σκάνε στον ουρανίσκο. Κοκτέιλ που… πίνονται με το κουτάλι, που έρχονται αχνιστά ή σε μορφή τζελ, αφρού, με περίεργα χρώματα και πρωτόγνωρες γεύσεις – θα τα βρείτε εδώ σε τιμές από 9€ και θα τα απολαύσετε στην καταπράσινη πίσω αυλή του Momix.

The Gin Goint
Χρήστου Λαδά 1, τηλ: 2103218646
Αν σας αρέσει το gin, αυτός εδώ είναι ο «ναός» σας. Γιατί οι ιδιοκτήτες του το λατρεύουν και έχουν συγκεντρώσει στη λίστα τους πάνω από 80 ετικέτες του δημοφιλούς αποστάγματος, δημιουργώντας ένα μενού φοβερών ποτών και κοκτέιλ. Η εξειδίκευση του μπαρ «ντύνεται» με ατμόσφαιρα ποτοαπαγόρευσης, τζαζ ακούσματα και στιλάτη διακόσμηση. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-10€.



Αρχάγγελος 
Κίμωνος 1, Κεραμεικός, τηλ: 21 0522 8840
Κρυμμένος πίσω από ένα παρκάκι στις γραμμές της Κωνσταντινουπόλεως, ο Αρχάγγελος απέκτησε φανατικό κοινό που έρχεται σταθερά στον μικρό αλλά φιλόξενο χώρο του, για τις μουσικές του και την «ανθρώπινη» ατμόσφαιρα. Είναι από εκείνες τις σπάνιες πια περιπτώσεις αθηναϊκού μπαρ που μπορείς να πας ακόμη και μόνος σου αλλά να βρεις παρέα, να κάνεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη και πίνοντας ποτά (στα 6€) να ακούσεις μουσικάρες από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία. Οι επιλογές κυμαίνονται από Μοσχολιού και Μαρινέλλα μέχρι Χατζιδάκι και κινηματογραφικά σάουντρακ, που μας κρατούν συντροφιά ως τις 7 το πρωί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v