Η Αθήνα χορεύει latin!

Πέντε δυνατά στέκια για τους φίλους της λατινοαμερικάνικης κουλτούρας και των πιο διασκεδαστικών χορών της.
Η Αθήνα χορεύει latin!
Αργεντίνικο ταγκό στον Βοτανικό ή σάμπα στου Ζωγράφου; Μοχίτο με μάμπο στο Περιστέρι ή κιζόμπα και βραζιλιάνικες βραδιές στη Νέα Σμύρνη και το Γκάζι; Η Αθήνα χορεύει λάτιν σε πέντε διευθύνσεις που υπόσχονται να μας ταξιδέψουν χορεύοντας ως τη λατινική Αμερική.

El Galpon
Παγγαίου 6, Βοτανικός
Σε έναν χώρο που θυμίζει Buenos Aires, στις αίθουσες ενός παλιού συνεργείου που μεταμορφώθηκε σε πολυχώρο με διακόσμηση μεσοπολεμική, το El Galpon λειτουργεί ως σχολή χορού, αλλά φιλοξενεί τακτικά μιλόνγκες, καθώς και έκτακτα events με αργεντίνικους χορούς – είτε με ελεύθερη είσοδο, είτε με 8€ και ελεύθερη κατανάλωση. Το σύνηθες ραντεβού είναι κάθε σαββατόβραδο στις 22.30 για την εβδομαδιαία La Diosa Milonga. Μείνετε συντονισμένοι εδώ για τις προσεχείς εκδηλώσεις. 

Quilombo 
Σερβίων 10, Βοτανικός, τηλ: 2105227961
Σάμπα, ρέγκε, καποέιρα και αφροβραζιλιάνικοι χοροί έχουν την τιμητική τους στο Quilombo, τον πολυχώρο τεχνών, εργαστηρίων και εκδηλώσεων που αποτελεί και έδρα της ομώνυμης μπάντας κρουστών, η οποία ξεσηκώνει το κοινό σε κάθε της εμφάνιση. Εδώ θα βρείτε τις ανακοινώσεις των εκδηλώσεων – αυτή την περίοδο βρισκόμαστε εν αναμονή της ανακοίνωσης του προγράμματος της νέας σεζόν. 



Palenque 
Ούλωφ Πάλμε 23, Ζωγράφου, τηλ: 6959871465
Είναι ένα από τα παλαιότερα – αν όχι το παλαιότερο – latin club της Αθήνας, και αποτελεί στέκι των φίλων της λατινοαμερικάνικης μουσικής, που θέλουν να απολαύσουν το ποτό τους ακούγοντας μουσικές από κορυφαίους DJs του είδους. Εδώ πραγματοποιούνται επίσης δωρεάν μαθήματα salsa, bachata, merenque, cha cha cha και άλλων χορών. Η φετινή σεζόν ξεκινά στις 13 Σεπτεμβρίου (και κάθε Τετάρτη) με φιέστα γεμάτη ήχους σάλσα από τον Dj Juan (οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00).

Fuego Latin Club
Ομήρου 69, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0931 9075
Βραζιλιάνικες βραδιές, νύχτες με kizomba, διαγωνισμοί χωρού, κοκτέιλ και πάρτι με δυνατές χορευτικές μουσικές οργανώνει αρκετές φορές την εβδομάδα το νεοσμυρνιώτικο Fuego. Σημειώστε ότι από φέτος το ραντεβού της Τετάρτης για latin DJ sets από την ομάδα του Fuego μεταφέρεται στο Γκάζι (οι πόρτες ανοίγουν στις 23.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη). Δείτε τα events του Fuego εδώ



Enzzo de Cuba
Αγίας Παρασκευής 70, Περιστέρι, τηλ: 21 0578 2610
Ο πιο λάτιν χώρος της πόλης διαθέτει ένα σκηνικό-μικρογραφία του ιστορικού κέντρου της Αβάνας, με φοίνικες, λιθόστρωτη πλατεία και άφθονα μοχίτο να καταφθάνουν για να μας ξεσηκώσουν, παράλληλα με τις λάτιν μουσικές. Εδώ κάθε Πέμπτη χορεύουμε bachata, kizomba και salsa romantica, ενώ απολαμβάνουμε και τις μουσικές που επιλέγει ο DJ Nyo. Κάθε Κυριακή, το πρόγραμμα έχει… Down Town Mambo με χορό από τις 20.30 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Η είσοδος ως τις 23.00 κοστίζει 8€ με μπύρα/κρασί/ένα προτεινόμενο κοκτέιλ της βραδιάς και μετά τις 23.00 είναι ελεύθερη (τα προτεινόμενα κοκτέιλ στοιχίζουν 6€).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v