Τα νέα μπαράκια της καλοκαιρινής Αθήνας

Δροσερές αυλές, κρυφές στοές και πλατείες φιλοξενούν πέντε νέα και ωραία μπαράκια στην Αθήνα.
Τα νέα μπαράκια της καλοκαιρινής Αθήνας
Το καλοκαίρι είναι – ακόμα – εδώ και μαζί του έφερε αυτούς τους μήνες και αρκετά νέα μπαράκια για να έχουμε ακόμα περισσότερες αφορμές για εξόδους.

Σε πλατείες και στοές, για κοκτέιλ στο χέρι ή σε μπάρες, με θέα τα αστέρια και τις περατζάδες της Αθήνας, ιδού πέντε νέες διευθύνσεις για νυχτερινές – και όχι μόνο – εξοδους.

Peek a Bloom
Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ: 2103219000   

Κρυμμένο σε μια από τις ωραιότερες στοές του κέντρου, το νέο αυτό καφέ- μπαρ πέρα από το να δίνει ζωή στη στοά της Λέκκα, αγαπάει τα καλά κοκτέιλ και τα ψαγμένα spirits πράγμα που γίνεται εμφανές από μια ματιά στον κατάλογό του: 14 είδη τζιν, 15 ετικέτες ρούμι, 38 επιλογές σε ούσκι, 10 ετικέτες με αψέντι και 10 signature κοκτέιλ για τον ουρανίσκο μας μόνο. Δοκιμάστε ένα Black Venus με ρούμι, σιρόπι αψέντι με βιολέτα και άνηθο και pisco ή ένα Nina de Villard με κονιάκ, μπαχαρικά, αψέντι και βερίκοκο για μια πρώτη γνωριμία με τη μεθυστική του λίστα. Σερβίρει και ωραιότατο brunch με έμφαση στο healthy στοιχείο. Τα κοκτέιλ κοστίζουν 9-11€, το απλό ποτό από 7€.

Anglais
Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι, τηλ: 21 5560 1192

Το νέο roof bar της Αθήνας απλώνει σιδερένιες καρεκλίτσες και ξύλινους πάγκους ανάμεσα σε φοίνικες και δεντράκια, και απολαμβάνει ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη και την Αρχαία Αγορά. Το σκηνικό είναι άκρως καλοκαιρινό, οι μουσικές εξαιρετικές και τα κοκτέιλ είναι καλοφτιαγμένα – δοκιμάστε το Captain Cook’s one με ρούμι, σιρόπι καραμάλας λάιμ και passion fruit και το Crinoline με τζιν, φράουλα, λάιμ και τόνικ. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9-12€, ενώ το απλό ποτό ξεκινά από 8€.

Sober
Πλατεία Αβησσυνίας, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0331 6539

H ομάδα του Φουάρ βρήκε το καλοκαιρινό της στέκι κάτω από τα πλατάνια της πλατείας Αβησσυνίας. Το Sober εγγυάται ότι δε θα μείνουμε και τόσο νηφάλιοι από τις δημιουργίες της όμορφης μπάρας του, η οποία πλαισιώνεται από πράσινους τοίχους, λουλούδια και… τροπική ατμόσφαιρα. Ούτε βέβαια και πεινασμένοι. Γιατί πέρα από σούπερ κοκτέιλ – δοκιμάστε ένα Original Zombie, με την αυθεντική συνταγή από το 1934 ή ένα Ginger Cosmos με τζιν, τζίντζερ, βασιλικό, φρέσκο ανανά, λάιμ και ζάχαρη – το Sober σερβίρει και ωραιότατες ασιατικές γεύσεις με προτίμηση στη Ταϊλάνδη. Τα κοκτέιλ τιμώνται στα 9€, τα ποτά ξεκινούν από 8€. Δείτε το μενού εδώ.

Return Street Cocktails
Ηφαίστου 28, Μοναστηράκι, τηλ: 2103252727

Στη «στοά των βινυλίων», το Return δίνει νόημα στην έννοια του street cocktail και σερβίρει τις δροσερές του δημιουργίες υπό τους ήχους άφρο ήχων στον χώρο του, αλλά δεν μας περιορίζει εκεί. Τα signature cocktails του μπορούν να μας συνοδεύσουν στις βόλτες μας στο Μοναστηράκι αφού δίνονται σε πλαστικό ποτηράκι, το οποίο αν επιστραφεί έχουμε έκπτωση 1 ευρώ στο ήδη χαμηλό τους κόστος – από 6€ μέχρι 8€. Από τη μπάρα του δοκιμάζουμε Mummy ‘s Punch με ρούμι, σπιτικό χυμό ρόδι και μούρα, Mary Poppips με βότκα, μήλο, φράουλα, και ροδάκινο και Lady Marmelade με βότκα, σπιτική μαρμελάδα κεράσι, chocolate bitter και μέντα.

FilltheBracket
Θερμοπυλών 41, Κεραμεικός, τηλ: 21 0520 5324

Το νέο δημιούργημα της ομάδας του Κύριου Χου στα Πετράλωνα, έχει μια όμορφη αυλή γεμάτη γιασεμί και βουκαμβίλιες και σερβίρει δεκάδες κοκτέιλ με κάθε λογής handmade blends από ελληνικά λικέρ και όχι μόνο. Πρωτότυπες παραλλαγές κλασσικών επιλογών – Cucumber Martini, δημιουργίες δροσερές όπως το Last mango in paris, με τεκίλα reposado, μάνγκο, λάιμ, μέλι και… ψέκασμα από αψέντι και πικάντικες επιλογές όπως το El Diablo με λευκή τεκίλα, φρέσκο λάιμ, bitters φραγκοστάφυλου και chili συνθέτουν ένα άκρως ενδιαφέροντα και πολλά υποσχόμενο κατάλογο. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Νικόλας Γεωργιακώδης 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v