Μια δροσερή βόλτα του Σαββάτου στην άδεια Αθήνα

Ξορκίζουμε τον καύσωνα του Σαββάτου με δροσερές βουτιές αφ’ υψηλού, τσιμπολόγημα σε κήπους και δωρεάν θερινό σινεμά.
Μια δροσερή βόλτα του Σαββάτου στην άδεια Αθήνα
Η Αθήνα άδειασε – ή αδειάζει – αφήνοντας περισσότερο χώρο σε εμάς που (ξε)μείναμε εδώ, να κάνουμε τις διαδρομές μας στην πόλη, χωρίς ταλαιπωρία και κορναρίσματα.

Η θερμοκρασία βέβαια δεν είναι ιδανική. Όμως βρήκαμε  τρόπο να την ξορκίσουμε και να δροσιστούμε, όπως πρέπει. Αυτό το Σάββατο λοιπόν ξεκινάμε την βόλτα μας με…

… πρωινές βουτιές με θέα Λυκαβηττό

Στο πανέμορφο roof garden του ξενοδοχείου Zafolia στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, οι βουτιές στο  κέντρο της πόλης αποκτούν νόημα, με σούπερ θέα στον λόφο του Λυκαβηττού, χαλαρή ατμόσφαιρα και μπόλικο ίσκιο. Η είσοδος τα Σαββατοκύριακα κοστίζει 19€, με ξαπλώστρα, ομπρέλα, πετσέτες και καφεδάκι ή χυμό.

Αφού βουτήξουμε, ξαναβουτήξουμε, στεγνώσουμε και… μαυρίσουμε η επόμενη μας στάση έχει μπόλικο πράσινο και δροσερά πιάτα.

Μια αναπάντεχη (και νόστιμη) όαση

Στον κήπο του Ιλίου Μέλαθρον, το καφέ του Νομισματικού Μουσείου μας υποδέχεται στα όμορφα τραπεζάκια του όχι μόνο για καφεδάκι αλλά και για ωραιότατες σαλάτες – ό,τι πρέπει δηλαδή για ένα ελαφρύ γεύμα. Εδώ δοκιμάζουμε πράσινη σαλάτα με παρμεζάνα, ντοματίνια, αρωματικό ξύδι και σουσάμι, ή μια με προσούτο και κρουτόν ή μια ανάμεικτη με κοτόπουλο και παρμεζάνα.

Δεν λείπουν και τα κλαμπ σάντουιτς, όπως εκείνο με σολομό και ψωμί ολικής άλεσης, ενώ ωραιότατοι είναι και οι μεζέδες σε πιατέλα που συνοδεύουν μια παγωμένη μπύρα, με επιλογές όπως φιλέτο σαρδέλας, ποικιλία ελληνικών τυριών ΠΟΠ και ελιές. Σημειώστε ότι το Σάββατο, το καφέ θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 16.00.

Δωρεάν θερινό στην αυλή

Μας αρέσει ιδιαίτερα η τάση που θέλει χώρους της πόλης να προσφέρουν ελεύθερα αγαπημένες ταινίες του διεθνούς κινηματογραφικού στερεώματος στο κοινό, και το Χυτήριο art café είναι ένας εξ’ αυτών. Έτσι αφού επιστρέψουμε στη βάση μας για την απαραίτητη σιέστα, κατευθυνόμαστε προς τον πολυχώρο της Ιεράς Οδού για να απολαύσουμε την μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του αριστουργηματικού και δυστοπικού «1984» του Τζορτζ Όργουελ.

Σ’ ένα κλίμα πλήρους υπακοής, κονφορμισμού αλλά και φοβίας, όπου τα πάντα επιτηρούνται από έναν πανίσχυρο Μεγάλο Αδελφό και την πιο σύγχρονη τεχνολογία που διαθέτει το κράτος, ο Γουίνστον Σμιθ, ένας υπάλληλος στο υπουργείο της Αλήθειας, ερωτεύεται μια γυναίκα κι αρχίζει να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Πράγμα που θα οδηγήσει σε σύλληψη, πλύση εγκεφάλου, κι άλλα τέτοια ωραία. Η σκηνοθεσία είναι του Μάικλ Ράντφορντ και πρωταγωνιστούν οι Σίριλ Κιούζακ, Τζον Χερτ και Ρίτσαρντ Μπάρτον. Η προβολή ξεκινά στις 21.00.

Για ποτό στον Κήπο

Η βραδιά μας κλείνει με ποτό στον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου Μουσικής, εκεί όπου η ομάδα του Holy Spirit της Γλυφάδας έστησε το Holy Garden, ένα άκρως καλοκαιρινό cocktail bar με αγάπη για τα tiki cocktails – βλ. Zombie και Mai Tai αλλά και κλασσικές αξίες όπως ένα Tequila Sunrise ή Singapore Sling. Όσοι δε θέλουν να το παρακάνουν, μπορούν να επιλέξουν από τις «λάιτ» επιλογές του μενού, με λιγότερο αλκοόλ. Η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα ενισχύεται από αιώρες και άνετες μαξιλάρες, ενώ οι jazz και άφρο μουσικές ολοκληρώνουν την εικόνα ενός από τα πιο δροσερά μπαρ της Αθήνας.

N. Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v