Οι μυστικές αυλές της Αθήνας

Πράσινες οάσεις στην καρδιά της πόλης, αυλές δροσερές, κοκτέιλ και μυρωδάτα πιάτα σε αγαπημένες «μυστικές» αυλές και κήπους.
Οι μυστικές αυλές της Αθήνας
Άραγμα σε σεζλόνγκ, ατμόσφαιρα viva Mexico, tiki cocktails, μεζέδες στον ίσκιο και πολλά- πολλά ακόμα σε επτά μυστικές αυλές σε γωνιές της πόλης.

Αλλουνού
Λακεδαίμονος 1, πλ. Αγ. Δημητρίου, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106443693

Άρτι αφιχθέν στην πλατεία των Αμπελοκήπων, αυτό το συμπαθέστατο και παρεΐστικο «ποτοφαγείον» έχει τη συνταγή για να γίνει στέκι: λαχταριστές γεύσεις σε γιγαντιαίες μερίδες, τραπεζάκια στον ίσκιο μιας αυτοσχέδιας «αυλής» με τις φυλλωσιές των δέντρων να μας δροσίζουν, ζωντανή μουσική με ρεμπέτικα και γενναιόδωρο μενού για κάθε γούστο. Εδώ δοκιμάζουμε από γλυκόξινο χοιρινό με μέλι και ξύδι βαλσάμικο, «ουζάτη» κότα, γεμιστο μπιφτέκι με λιαστή ντομάτα και φέτα, μέχρι ψητό καλαμάρι, μύδια αχνιστά με μουστάρδα και λεμονάκι και ποικιλία θαλασσινών για τσιμπολόγημα μετά ουζακίου. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ με κρασί.

Dos Hermanos
Κυριαζή 24, Κηφισιά, τηλ: 210 8087906 - 210 8017337

H πιο «καυτή» αυλή των Β. Π. βρίσκεται στην Κυριαζή, εκεί όπου το Dos Hermanos μας υποδέχεται σε δροσερό περιβάλλον με δέντρα και γλαστρούλες για να μας μυήσει στα άδυτα του τσίλι και του γκουακαμόλε – αλλά και σε πολλά ακόμα ωραία και μεξικάνικα: σαλάτα με κάκτο σε τραγανή τορτίγια, Jumbo Quesadilla με ψητό κοτόπουλο και φρέσκια guacamole, Enchiladas με μοσχάρι, γαρνιρισμένες με τυρί στο φούρνο συνοδευόμενες από sour cream και εξαιρετικές μαργαρίτες (7€) σε μπόλικες βερσιόν εγγυώνται ότι θα φύγετε γνώστες. Ο λογαριασμός θα έρθει στα 25€/άτομο για ένα χορταστικό γεύμα συνοδεία μαργαρίτας.

Kapu
Χαλδείας 34, Ελληνικό, τηλ.: 210 9606760

Αιώρες και πολύχρωμα σκαμπό, ολάνθιστες γλάστρες, έντονα χρώματα και λεμονιές, συκιές και σαιζλόνγκ που μας περιμένουν για καλοκαιρινό άραγμα και κουβέντες στον ίσκιο. Το Kapu στο Ελληνικό φτιάχνει ατμόσφαιρα μπητσόμπαρου ελληνικού νησιού και σερβίρει καφεδάκι από νωρίς και αργότερα ωραία κοκτέιλ, όπως το Kapu με ρούμι, blueberry, triple sec και ταμπάσκο. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7-9€.

Mama Fuga
Π. Κόκκαλη 1 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα (είσοδος από Πέτρου Κόκκαλη, πρόσβαση και μέσω του χώρου στάθμευσης του Μεγάρου), τηλ: 210 7242979

Ο υπέροχος κήπος-όαση του Μεγάρου, μοσχοβολώντας αρώματα λεβάντας και λουλουδιών, φιλοξενεί το ανανεωμένο Mama Fuga με τον σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι στο τιμόνι να δημιουργεί αυθεντικές ιταλικές γεύσεις - γνήσιο ossobuco alla milanese, γενοβέζικο cappon magro (πιάτο με θαλασσινά), αλλά και comfort επιλογές σε pasta και pizza. Σαν να μην έφταναν αυτά, αποτελεί καλοκαιρινό «σπίτι» του Holy Spirit από τη μπάρα του οποίου βγαίνουν δροσερά tiki και κλασσικά κοκτέιλ σε νορμάλ ή XL μέγεθος. Για φαγητό, υπολογίστε περί τα 35€/ άτομο με ποτήρι κρασί, για ποτάκι οι τιμές ξεκινούν από 8€ στα κοκτέιλ.

Aleria
Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ: 2105222633

Το πανέμορφο νεοκλασσικό της Μεγάλου Αλεξάνδρου κρύβει μια από τις ομορφότερες αυλές εστιατορίου, στην οποία απολαμβάνουμε τις ακόμα πιο όμορφες δημιουργίες του σεφ Γκίκα Ξενάκη. Στην ολάνθιστη αυλή του Aleria καταφθάνουν εκλεπτυσμένα πιάτα, όπως ταρτάρ Μυλοκόπι με κρέμα από αυγά αχινού, «χορτόπιτα» με κρέμα φέτας, «παστίτσιο» με ουρά μόσχου και μανιτάρια σιτάκε και κουσκουσάκι Μπουρδέτο με σκορπίνα, μύδια και καλαμάρι. Το tasting menu ξεκινά από 48€/ άτομο (συν 25€/άτομο για wine pairing).

Villa Grigio 46
Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109812080

Δροσιά και πράσινο, λουλούδια και… απεριτίβο σε αυτή την εκλεπτυσμένη οινική (και όχι μόνο) αυλή του Παλαιού Φαλήρου, η οποία μας καλομαθαίνει με 85 ετικέτες ελληνικών και ιταλικών κρασιών σε ποτήρι, θεματικά brunch – vegan, κρητικό, Μεξικάνικο, fit κ.α. και ωραιότατα κοκτέιλ με ιταλικό αέρα και signature αισθητική. Funk και jazz μουσικές ηχούν τόσο όσο για να φτιάξουν την ιδανική ατμόσφαιρα. Tο ποτήρι κρασί ξεκινά από 3-4 ευρώ, ενώ τα κοκτέιλ στοιχίζουν 8€. Το κόστος για το brunch είναι 12€ με απεριόριστη κατανάλωση από τον μπουφέ.

Τα Ρωμανάκια 
Λεωφ. Μεσογείων 366 & Κοραή 1, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6532278

Ξυδάτοι χοχλιοί με μπαχαρικά και δεντρολίβανο. Λαχταριστό κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας και κρεμμυδάκια. Τσιγαριαστά μπιφτέκια, γιουβέτσι με κρητικά τυριά. Ζεματιστό σταμναγκάθι με καπνιστό απάκι, γραβιέρα Κρήτης, κι όλα αυτά σε τραπεζάκια έξω υπό τον ίσκιο των δέντρων. Τα Ρωμανάκια είναι μία από τις αγαπημένες μας κρητικές διευθύνσεις στην Αθήνα, και το καλοκαίρι τους… πάει πολύ. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20€ κατ’ άτομο. Συχνά πυκνά έχουν και ζωντανή μουσική.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v