Σαββατιάτικες εμπειρίες κάτω απ’ την Ακρόπολη

Αυτό το Σάββατο, περπατάμε στου Μακρυγιάννη, ανακαλύπτουμε τις πιο ενδιαφέρουσες γωνιές και καταλήγουμε στο Ηρώδειο για ένα μιούζικαλ γεμάτο σασπένς.
Σαββατιάτικες εμπειρίες κάτω απ’ την Ακρόπολη
Βολτάρουμε στις γειτονιές της Ακρόπολης, αράζουμε στου Μακρυγιάννη με καφέ και βιβλίο, εξερευνούμε τη νέα έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης και πιάνουμε θέση στο Ηρώδειο για να απολαύσουμε το πιο… δαιμονικό μιούζικαλ του καλοκαιριού.

Βόλτες στου Μακρυγιάννη
Ποτέ δε θα βαρεθούμε να σουλατσάρουμε σε έναν από τους πιο όμορφους πεζοδρόμους της Αθήνας, τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ωστόσο, ακόμα ωραιότερα μυστικά κρύβονται στα πέριξ της, στη γειτονιά του Μακρυγιάννη. Χανόμαστε στα στενά γύρω από το μουσείο της Ακρόπολης και ανακαλύπτουμε το Little Tree (Καβαλλότι 2, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9243762), ένα κουκλίστικο café, ό,τι πρέπει για το παγωμένο καφεδάκι του Σαββάτου μαζί με ένα καλό βιβλίο. Μικρό, δροσερό, με vintage αισθητική και εκατοντάδες βιβλία στα ράφια του, αυτό είναι το πιο λογοτεχνικό στέκι της συνοικίας και μας σερβίρει επίσης ωραιότατες γλυκές και αλμυρές τάρτες.



Μια περιήγηση γεμάτη… συναισθήματα 
Συνεχίζουμε εξερευνώντας για ακόμη μια φορά το Μουσείο της Ακρόπολης. Εδώ και λίγες μέρες, έχει εγκαινιαστεί νέα περιοδική έκθεση σε σύμπραξη με το Ίδρυμα Ωνάση, με τίτλο «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων». Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης και πλέον βρίσκει τη θέση της ανάμεσα στους αρχαίους θησαυρούς της Ακρόπολης. Πρόκειται για εκθέματα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου, που «αφηγούνται τα συναισθήματα στην αρχαία ελληνική τέχνη. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του μουσείου, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, «πρόκειται για μια ασυνήθιστη αρχαιολογική έκθεση που έχει ως θέμα της την απεικόνιση του "ήθους της ψυχής" σε 129 έργα της αρχαίας τέχνης. Με αναπάντεχα λιτά, αλλά δυνατά μέσα, οι αρχαίοι καλλιτέχνες απέδωσαν φωτεινά συναισθήματα, όπως επιθυμία, έρωτα, πόθο και αισχύνη, αλλά και σκοτεινά πάθη, όπως μανία, μίσος, εκδίκηση και συντριβή». Η είσοδος στοιχίζει 5€ και το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 8.00 ως τις 20.00.

Κρασί… κάτω απ’ την Ακρόπολη
Καθώς πέφτει το βράδυ, μας έρχεται η όρεξη για καλό κρασί. Και το βρίσκουμε στο Winepoint (Αθανασίου Διάκου και Πορινού 2, τηλ: 2109227050), ένα από τα πιο στιλάτα wine bars του ιστορικού κέντρου. Πολύ κοντά στο μουσείο και σε ένα ήσυχο, δροσερό στενάκι της γειτονιάς, διαθέτει ψηλά τραπεζάκια και πάγκους, στα οποία σερβίρονται δεκάδες επιλογές από ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα. Μαζί, απολαμβάνουμε και ποικιλίες ιδιαίτερων τυριών και αλλαντικών. Οι τιμές των ποτηριών ξεκινούν από 5€.



Μια βραδιά στο Ηρώδειο… της Fleet Street
Βράδυ στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, και το πρόγραμμα έχει «Sweeney Todd», το γνωστό μιούζικαλ, μεταφρασμένο στα ελληνικά και έτοιμο να κατακτήσει το αθηναϊκό κοινό σε συνεργασία της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής με το Φεστιβάλ Αθηνών. Ο 26μελής θίασος περιλαμβάνει αγαπημένους ερμηνευτές όπως οι Χάρης Ανδριανός, Νάντια Κοντογεώργη, Άρης Πλασκασοβίτης, που θα μας ταξιδέψουν στο βικτωριανό Λονδίνου του 19ου αιώνα, εκεί όπου διαδραματίζεται μια τραγική ιστορία… φόνων, κομμωτικής και μαγειρικής, με ισχυρές δόσεις μαύρου χιούμορ. Η σκηνοθεσία και μουσική διεύθυνση είναι του Γιώργου Πέτρου. Τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 10€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v