Υπέροχα café με πράσινο στην Αθήνα

Από το κέντρο ως τον βορρά, έξι πανέμορφα café πνιγμένα στο πράσινο, μας σερβίρουν δροσερά καφεδάκια και ωραία κοκτέιλ… στη σκιά.
Υπέροχα café με πράσινο στην Αθήνα

Piu Verde  

Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, τηλ: 210 6546185



Verde σκέτο για τους φίλους (και φίλοι του είναι σχεδόν όλη η Αθήνα), βρίσκεται στην καρδιά του καταπράσινου άλσους του Παπάγου, και είναι γεμάτο ψηλά δέντρα, κελαρυστά ρυάκια, μίνι λίμνες και ξύλινα γεφυράκια. Μας σερβίρει τα αγαπημένα μας κυριακάτικα –και όχι μόνο– καφεδάκια από το πρωί, αλλά και ωραία κοκτέιλ αργότερα και ελαφριά τσιμπολογήματα μεσογειακής κουζίνας από το μεσημέρι και μετά. Το δυνατό του χαρτί, βέβαια, είναι η άπλετη αίσθηση εξοχής που προσφέρει –και τα μονοπάτια του άλσους δίπλα του, που προσφέρονται για μίνι φυσιολατρικές βόλτες μετά τον καφέ.

Café του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Πατησίων 44, κέντρο, τηλ: 2132144800



Με θέα από τη μία στη βοή της Πατησίων, και από την άλλη σε ένα από τα ομορφότερα κτίρια της Αθήνας (και ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου, μια που θα έρθετε ως εδώ αφιερώστε του μερικές ώρες, τις αξίζει πραγματικά) το café του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου δροσίζεται από παραπάνω από 700 φυτά, τα περισσότερα από τα οποία αναφέρονται στην ελληνική μυθολογία. Θα το βρείτε ανοιχτό τις ώρες που λειτουργεί και το Μουσείο, ήτοι τώρα το καλοκαίρι 8.00 το πρωί με 20.00 το βράδυ.

Κήπος – The Garden Café  

Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 2105324792



Στην καρδιά του Διομήδειου Κήπου, ενός από τους μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους της Ανατολικής Ευρώπης, το Garden Café απλώνει τραπεζάκια στη σκιά των ψηλών του δέντρων, σε μια γλυκύτατη γωνιά στρωμένη με χαλίκι. Κρεμαστοί κήποι, πολυθρόνες του σκηνοθέτη, κούνιες για τα πιτσιρίκια και πράσινο ως εκεί που φτάνει το μάτι φτιάχνουν το σκηνικό στο οποίο απολαμβάνουμε δροσερά καφεδάκια και νόστιμα τσιμπολογήματα από νωρίς το πρωί μέχρι νωρίς το βράδυ.

Six D.O.G.S.  

Aβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3210510



Ξύλινα τραπέζια και καρεκλάκια σε διαφορετικά επίπεδα, ψηλά δέντρα, δροσερή ατμόσφαιρα, αιώρες, και αίσθηση διακοπών… στο βάθος κήπος. Το πρώτο αθηναϊκό café που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για café με (πολύ) πράσινο, η αυλή του Six D.O.G.S. υπάρχει εδώ και επτά χρόνια –αλλά μοιάζει σαν να βρισκόταν από πάντα στην Αθήνα. Εδώ πίνουμε σούπερ καφεδάκια από το πρωί, τσιμπολογάμε κάτι το μεσημέρι, και συνεχίζουμε με παγωμένες μπύρες και απίθανα κοκτέιλ (στα 8-9€) με το που πάρει να βραδιάζει. Πάρτι, live και ενδιαφέροντα events είναι σχεδόν πάντα στην εβδομαδιαία διάταξη. Μείνετε συντονισμένοι εδώ

Black Duck Garden

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396



Στην αυλή του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, ο πανέμορφος κήπος του Black Duck απλώνει τα τραπεζάκια του στη σκιά του φοίνικα που φύτεψε η Αμαλία (εδώ ήταν το πρώτο ανάκτορο της νεοσύστατης πρωτεύουσας που είχε ακόμα βασιλιάδες). Έχει και γωνιές με χώμα, για έξτρα αίσθηση… φύσης, σερβίρει παγωμένα καφεδάκια από νωρίς, συνεχίζει με brunch και νόστιμα γεύματα, και το γυρνάει στα κοκτέιλ (στα 8-9€) όσο βραδιάζει.

Μπλε Παπαγάλος  

Λεωνίδου 31, Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο, τηλ.: 211 0121099



Το αγαπημένο μας καφεδομπαράκι στο Μεταξουργείο, με τις φερ φορζέ πολυθρόνες και τα καναπεδάκια του να απλώνονται στη σκιά των δέντρων της Πλατείας Αυδή, είναι το τέλειο σημείο για σκιερά καφεδάκια από νωρίς, νόστιμα τσιμπολογήματα που συνδυάζονται τέλεια με μπύρες από ελληνικές μιρκοζυθοποιίες, και βέβαια άψογα κοκτέιλ αργότερα. Ιδανικό συνοδευτικό, οι ωραίες swing και jazz-o-funk μουσικές που ακούγονται από μέσα αν καθίσετε στο επίσης πνιγμένο στο πράσινο ξύλινο ντεκ του, αντί για την πλατεία. Οι τιμές για το ποτό κυμαίνονται στα 6€ και για τα κοκτέιλ στα 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v