Κουκλίστικες αυλές για καφεδάκι στο κέντρο

Στο Μοναστηράκι, το Θησείο, το Γκάζι και το Μεταξουργείο τα καφεδάκια είναι δροσερά, οι αυλές σκιερές και η ζωή ωραία.
Κουκλίστικες αυλές για καφεδάκι στο κέντρο

Κ8 Point 

Ερμού 119 και Άστιγγος, Θησείο, τηλ.: 210 3315407



Στα όρια ανάμεσα στο Μοναστηράκι και το Θησείο, μερικά πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια γύρω από την υπέροχη αυλή με την ελιά ενώνονται μεταξύ τους με γεφυράκια, κήπους, κούνιες και lounge μπαλκόνια με θέα Ακρόπολη για να συνθέσουν το all day café-bar-restaurant K8. Πρόσφατα ανακαινισμένο, το Κ8 μας σερβίρει από νωρίς ωραιότατα καφεδάκια, λαχταριστά γλυκά (δοκιμάστε οπωσδήποτε το Μιλφέιγ με μους πραλίνας και κρέμα από μάνγκο και φρούτα του πάθους, στα 7€) αλλά και signature κοκτέιλ όσο παίρνει να βραδιάζει –στα αγαπημένα μας, το Nopal Cactus, με τεκίλα Mescal, λικέρ φραγκοσυκόμελο, πουρέ φραγκόσυκο, χυμός λεμονιού, σιρόπι Αγαύης, κρέμα
βαλσαμικού σύκου, μαύρο κύμινο και πιπέρι Χαβάης. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 9€ έως 11€.

Taf 

Νορμανού 5, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3238757



Μία από τις ομορφότερες και πιο νοσταλγικές αυλές της πόλης «κρύβεται» πίσω από τις ξύλινες πόρτες του. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό δυνατό χαρτί του: H μεγάλη ποικιλία αρωματικών καφέδων που μπορούμε να παραγγείλουμε σε espresso, freddo και cappuccino, και οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες, που παίρνουν σάρκα και οστά στα δωματιάκια γύρω από την αυλή του, με την μορφή εικαστικών εκθέσεων, θεατρικών παραστάσεων, video installation και λοιπών ωραίων ιδεών, συγκαταλέγονται επίσης στους λόγους για τους οποίους το αγαπάμε εδώ και πολλά, πολλά χρόνια.

Κεραμείο  

Πλαταιών 27, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 3464221



Μια από τις παλαιότερες –και πιο λαοφιλείς– διευθύνσεις στο Μεταξουργείο, το Κεραμείο ξεφεύγει από την λογική του μεζεδοκαφενείου που επικρατεί στη γειτονιά του και ξεκινά τη μέρα του με καφεδάκια (στα 1,50-2,50€), συνεχίζει με ρακόμελο ή κρασί (από 3€) και καταλήγει με ποτά ή κοκτέιλ (6€ και 7€ αντίστοιχα), συνδυασμένα με τζαζ και ροκ μουσικές. Η αυλή του έχει χτιστά καναπεδάκια, τραπέζια φτιαγμένα από κορμούς δέντρων, φυλλωσιές και περίεργα industrial φωτιστικά. Έχει επίσης φανατικό κοινό, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να στριμωχτείτε λίγο σε ώρες και νύχτες αιχμής, αλλά χαλάλι της.

Flamme Rouge 

Τριπτολέμου 26, Γκάζι, τηλ.: 21 0347 3903



Μια από τις ομορφότερες, χαλαρότερες, πιο αγαπημένες μας αυλές στο Γκάζι είναι φτιαγμένη από παλέτες και αιώρες, λουλουδιασμένα γλαστράκια και ατμόσφαιρα παλιάς θερινής Αθήνας. Ναι, στο Γκάζι όλα αυτά. Το Flamme Rouge ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι, φτιάχνει και μια από τις ωραιότερες σπιτικές σανγκρίες που έχουμε δοκιμάσει, αγαπά πολύ και τα κοκτέιλ –τόσο πολύ, που σερβίρει από Δευτέρα έως Πέμπτη τρία επιλεγμένα από τον κατάλογό του στα 5,50€. Αν πεινάσετε, έχει και ωραία τσιμπολογήματα, και φοβερά χειροποίητα γλυκά –τα pancakes του είναι μια κατηγορία μόνα τους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v