Σούπερ ιδέες για δροσιά στα βόρεια

Πισίνες, παγωτά, παγωμένες μπύρες, δροσιστικά καφεδάκια και μεζέδες στη σκιά. Επτά ιδέες για να δροσιστείτε αυτό το καλοκαίρι στα βόρεια προάστια της Αθήνας.
Σούπερ ιδέες για δροσιά στα βόρεια
Τα αντίδοτα στη ζέστη του καλοκαιριού είναι πολλά, ακόμα κι αν βρίσκεσαι στην πόλη. Αρκεί να ανηφορίσεις ως τα –πάντα πιο δροσερά- βόρεια προάστια για να βουτήξεις σε πισίνες. Να δοκιμάσεις λαχταριστά παγωτά. Να κάνεις περιπάτους στο δάσος ή να αράξεις για παγωμένες μπύρες και μεζεδάκια σε σκιερούς κήπους. Ιδού… επτά τέτοια αντίδοτα που συγκεντρώσαμε με την πυξίδα στον αθηναϊκό βορρά.

Για παγωτό στο Zillion’s της Κηφισιάς 
Διονύσου 69, Κηφισιά, τηλ: 210 6201211
Το πιο δροσιστικό bar της Κηφισιάς είναι… ice cream bar. Στην gelateria του Zillion’s, διαλέγουμε από υπέροχα σορμπέ, φοβερά παγωτά με γεύσεις όπως η πάβλοβα, εξαιρετικό παγωτό από ανθόγαλα και παγωτό με φρέσκα φρούτα. Το παγωτό παρασκευάζεται καθημερινά για να είναι όσο πιο φρέσκο γίνεται, ενώ το απολαμβάνουμε στα τραπεζάκια της αυλίτσας του.

Για βόλτα στη φύση στο δάσος Συγγρού
Το καλοκαίρι απαιτεί βόλτες στη φύση για περισσότερη δροσιά, και μέχρι να δύσει ο ήλιος, έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε στο δάσος του κτήματος Συγγρού με ελεύθερη είσοδο. Εδώ βολτάρουμε, κάνουμε ποδηλατάδες, τρέχουμε στα μονοπάτια για την ημερήσια δόση άσκησης, φέρνουμε τα παιδιά ή τα κατοικίδια και περιηγούμαστε στην μοναδική γοτθική ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας, έμπνευση του Τσίλερ. Μάθετε περισσότερα για το άλσος εδώ



Για καφέ στον Παλιάτσο της Πεντέλης 
Λάμπη Σουβαλιώτη και Πλ. Αγίας Τριάδας, Πεντέλη, τηλ.: 210 8100889
Στα «ψηλά» των βορείων προαστίων έχει πάντα δροσιά, και ο Παλιάτσος μας καλεί να την απολαύσουμε στην πλατεία Αγίας Τριάδας, απλώνοντας άνετες καρεκλίτσες ανάμεσα στα λουλούδια. Ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφεδάκι, ενώ μένει ανοιχτά ως αργά για καλό κρασί και κοκτέιλ. Φροντίζει δε και για τη διασκέδαση των μικρών του φίλων, με μαριονέτες, θέατρο σκιών και μαγικά τρικ στο ειδικά διαμορφωμένο «Παλιατσάκι».

Για κοκτέιλ στο Μουστάκι 
Δροσίνη 5, Κηφισιά, τηλ: 2114047612
Είναι το πιο ανεπιτήδευτο μπαράκι της Κηφισιάς, παίζει σούπερ μουσικές στο φάσμα της ίντι ποπ και ροκ και ετοιμάζει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ που έχουμε δοκιμάσει. Αυτά τα τελευταία κυμαίνονται στα 8€, μας δροσίζουν στο πεζοδρομάκι ακριβώς μπροστά από το μαγαζί, ενώ αν θέλουμε να βολτάρουμε, τα προμηθευόμαστε σε πλαστικό σε ακόμα χαμηλότερες τιμές.



Για μπύρες στο Die 3 konige
25ης Μαρτίου 38, Ροδόπολη Κηφισιάς, τηλ: 21 0815 0915
Γίνεται να μην βρούμε δροσιά… κοντά στη Δροσιά; Οι «Τρεις Βασιλιάδες» διαθέτουν μια ωραιότατη αυλή γεμάτη λουλούδια, στην οποία μας σερβίρουν μπύρες και γερμανικές γεύσεις. Βρίσκουμε πέντε διαφορετικές μπύρες σε βαρέλι, από 3,50€, και συνοδεύουμε με χοιρινό κότσι, ποικιλίες από λουκάνικα, πατατοσαλάτες, σνίτσελ και καπνιστές μπριζόλες με ξινολάχανο. Υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο για φαγητό και μπύρα.



Για ελληνικές γεύσεις στην αυλή της Μπεμπέκας στο Χαλάνδρι 
Διονύσου 16, Χαλάνδρι
Η φιλόξενη μονοκατοικία της Μπεμπέκας σε έναν ήσυχο δρόμο του Χαλανδρίου διαθέτει περιμετρικά δροσερό κήπο, γεμάτο εσπεριδοειδή και όμορφο φωτισμό. Εδώ, στη σκιά, καθόμαστε για να απολαύσουμε ελληνική κουζίνα με πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα: Στο μενού βρίσκουμε μαγειρευτά ημέρας, αλλά και κλασικούς μεζέδες, από κόκορα με χοντρό μακαρόνι και τηγανιά μέχρι κριθαρότο με σύγκλινο και ολόδροσες σαλάτες. Μαζί με παγωμένο λευκό κρασί, υπολογίζουμε στα 15-18€ το άτομο.



Για βουτιές στο Club Πολύδροσο
Καψάλη 5, Πολύδροσο Αμαρουσίου, τηλ: 2106842666
Στην όμορφη πισίνα του Club Πολύδροσο, βρίσκουμε ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό, με καταπράσινο περιβάλλον, άνετες ξύλινες σαιζλονγκ και μια πισίνα που μας προδιαθέτει για μαραθώνιους βουτιών και δροσιστικής χαλάρωσης. Η είσοδος τα Σαββατοκύριακα στοιχίζει 15€ με καφέ ή αναψυκτικό. Η πισίνα λειτουργεί από τις 10.00 ως τις 20.00.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v