Σαββατιάτικες βόλτες κάτω απ’ τα αστέρια

Αυτό το Σάββατο, βουτάμε σε κοντινές παραλίες όσο ο ήλιος καίει, αλλά όταν βγει το ολόγιομο φεγγάρι, πιάνουμε θέση σε ταράτσες και λόφους. Μετρήστε αστέρια μαζί μας.
Σαββατιάτικες βόλτες κάτω απ’ τα αστέρια
Το μεγάλο κύμα καύσωνα πέρασε, αλλά το καλοκαίρι δεν έφυγε καθόλου – το ίδιο και οι ζέστες του που, για όσους μείνουν στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο, έχουν μόνο ένα αντίδοτο: Να πάμε… όλοι μαζί σε μια παραλία (με ή χωρίς τη θεία τη Λία).

Στάση πρώτη, λοιπόν, μία από τις πιο κοντινές και τις πιο… fun παραλίες της πόλης, η Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο, όπου συναντάμε το Bolivar Beach Bar. Εδώ βρίσκουμε άρτια οργάνωση, άνετες ξαπλώστρες, ωραίες μουσικές, water park για να μείνουν απασχολημένα τα παιδιά και νερά που δε… φοβάσαι να βουτήξεις. Η είσοδος τα σαββατοκύριακα για τους ενηλίκους στοιχίζει 6€ συν 2€ για την ξαπλώστρα. Αν αποφασίσετε να μείνετε ως το βράδυ, θα πετύχετε και το πάρτι των 13ων γενεθλίων του Bolivar με ακόμα πιο δυνατές μουσικές και χορευτικά DJ set. Αξίζει ωστόσο να επιστρέψετε προς το κέντρο για να ζήσετε…



…μια νύχτα κάτω από τα αστέρια
Μία νύχτα πριν την Πανσέληνο, το ολόγιομο φεγγάρι γίνεται αφορμή για μια σούπερ ξενάγηση στο λόφο του Φιλοπάππου. Συγκεκριμένα, η actionplus οργανώνει τρίωρη βόλτα  «με οδηγό το φεγγάρι» από το λόφο των Νυμφών και της Πνύκας ως του Φιλοπάππου, από τον Άγιο Δημήτριο το Λουμπαρδιάρη ως το πλακόστρωτο του Πικιώνη και το μνημείο του Φιλοπάππου, με τελικό προορισμό το Αστεροσκοπείο, το οποίο ανοίγει ειδικά για αυτή τη βραδιά. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα αστέρια μέσα από το τηλεσκόπιο. Η ξενάγηση ξεκινά στις 19.45, στοιχίζει 10€, ενώ η είσοδος στο Αστεροσκοπείο στοιχίζει άλλα 5€. Για να συμμετέχετε στην ξενάγηση, δηλώνετε τα στοιχεία σας εδώ



Κοκτέιλ στη φεγγαράδα
Μετά την ξενάγηση, κατηφορίζουμε προς την πολύβουη πιάτσα του Ψυρρή και βρίσκουμε ένα από τα πιο φρέσκα μπαράκια της γειτονιάς. Το Frogs (Αριστοφάνους 4, τηλ.: 211 4019607) το αγαπάμε όχι μόνο για τα ψαγμένα κοκτέιλ και την urban διάθεσή του, αλλά και για την προσφάτως εγκαινιασθείσα ταρατσούλα του νεοκλασικού του. Εκεί, αυτό το Σάββατο γύρω στις 22.00, ξεκινά το Terrace Party της ομάδας Hyperbole, μια βραδιά κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό με τροπικούς ρυθμούς, εξωτικά κοκτέιλ και αίσθηση διακοπών. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v