10 ιδέες για καλοκαίρι στην πόλη

Βόλτες, μουσικές, βουτιές, συναυλίες και πολλά ακόμα πράγματα που θα μας κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο το καλοκαίρι στην πόλη.
10 ιδέες για καλοκαίρι στην πόλη

Είτε η καλοκαιρινή μας άδεια αργεί, είτε το καλοκαίρι φέτος δε θα μας βρει στο νησί που θέλαμε, είτε θα έχουμε αρκετά 24ωρα ελεύθερα αυτούς τους μήνες, τα πράγματα είναι ενθαρρυντικά.

Το καλοκαίρι στην πόλη είναι ωραίο, είναι πλούσιο, θα είναι «καυτό» όμως πέρα για πέρα ενδιαφέρον. Γιατί;

Γιατί θα..

Πάμε Φεστιβάλ Αθηνών

Βάκχες του Ευριπίδη (14-15 Ιουλίου), Ειρήνη του Αριστοφάνη (21-22 Ιουλίου), Άλκηστη του Ευριπίδη (28-29 Ιουλίου) και Πέρσες του Αισχύλου (11-12 Αυγούστου) στην Επίδαυρο, αφιέρωμα στη Φολκσμπύνε με προβολές ταινιών στην Πειραιώς, χορός, Βέρντι το Ηρώδειο και ένα σωρό ακόμα συναυλίες, performances και θεατρικά έργα συμπεριλαμβάνονται στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών το οποίο γεμίζει τις ημέρες του καλοκαιριού με τέχνη. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. 

Και φεστιβάλ… Δήμων

Πολλά εκ των οποίων έχουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παραστάσεις και χαμηλές τιμές στα εισιτήρια – σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, και δωρεάν είσοδο. Τσεκάρετε, για παράδειγμα, το Φεστιβάλ Αμαρουσίου, το Φεστιβάλ Πέτρας, και το Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού.

Βουτάμε σε δωρεάν παραλίες

Λέμε «όχι» στην είσοδο, και αναζητούμε τις καλύτερες και πιο καθαρές ελεύθερες παραλίες της Αττικής. Λεγρενά ΚΑΠΕ που αδειάζει όσο προχωράει το καλοκαίρι και ο κόσμος φεύγει, Ερωτοσπηλιά στο Πόρτο Ράφτη με μπόλικη φυσική σκιά, Δικαστικά στον Μαραθώνα για βουτιές από τα βράχια και αρκετή απομόνωση, Μικρός Άγιος Νικόλαος, Μικρό Σέσι για ηρεμία και Χάρακας για οικογένεια είναι μερικές από τις αγαπημένες μας επιλογές στην αττική ακτογραμμή. Περισσότερες εδώ.

Βουτάμε και σε πισίνες

Όταν βαριόμαστε να οδηγήσουμε ή όταν απλώς θέλουμε να κάνουμε μια βουτιά Τετάρτη απόγευμα φεύγοντας από τη δουλειά. Το σπορ είναι – κάπως – πιο κοστοβόρο, αλλά κερδίζουμε την ευκολία της εύκολης πρόσβασης και μικρής απόστασης. Δείτε εδώ τις πιο οικονομικές πισίνες στο κέντρο. 

Απολαμβάνουμε ποτό σε ταράτσες ξενοδοχείων

Πέρα από τα κλασσικά και αγαπημένα μπαράκια του κέντρου που προσφέρουν θέα και κοκτέιλ, εξίσου δυνατές καλοκαιρινές επιλογές αποτελούν οι ταράτσες των ξενοδοχείων της πόλης αν ζητάτε κάτι πιο χαλαρό. Το Galaxy Bar στο Hilton, το Thea Terrace Bar στο ξενοδοχείο Central, το Air Lounge του Fresh Hotel, το Art Lounge του New Hotel και το Gb Roof Garden είναι μερικά μόνο από τα «ξενοδοχειακά» μπαρ της Αθήνας με υπέροχη θέα και στιλάτη ατμόσφαιρα.

Παρτάρουμε στη θάλασσα

Τα beach parties (κοντά) στην Αθήνα έχουν ήδη ξεκινήσει και οι χοροί δίπλα στο κύμα δεν έχουν τελειωμό. Φυσικά και θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι με εγχώριους καλλιτέχνες live, Dj sets από διεθνούς φήμης Djs και μπόλικα θεματικά events. Δείτε εδώ τι ετοιμάζουν για το καλοκαίρι τα beach bars της Αττικής. 

Και στο σπίτι

Ωραία τα πάρτι έξω, αλλά αν θέλουμε να ζήσουμε πραγματικά το καλοκαιρινό κλίμα στην πόλη, ένα πάρτι στο σπίτι (ή στον κήπο/αυλή/μπαλκόνι) επιβάλλεται, πόσο μάλλον όταν αυτήν την περίοδο οι πιθανότητες να ενοχλήσουμε τους γείτονες μειώνονται. Μην νομίζετε ότι θα σας κοστίσει πολύ. Με 10 άτομα ρεφενέ και τους καλεσμένους να φέρνουν τα ποτά τους, η φάση θα είναι «σούπερ ουάου», χωρίς πολλά έξοδα.

Κάνουμε βραδινό μπάνιο

Είτε όπως επιβάλλει η αθηναϊκή παράδοση στο Καβούρι, είτε αν θέλουμε κάτι πιο πρωτότυπο σε μια από τις υπόλοιπες παραλίες… με φεγγάρι που έχουμε συγκεντρώσει εδώ

Πάμε (με) τα παιδιά σε summer camps

Και τα πιτσιρίκια έχουν δικαίωμα σε διακοπές στην Αθήνα και παιχνίδι. Γι’ αυτό και οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις θα λατρευτούν πολύ. Η Στέγη διοργανώνει πέντε καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους , ο Δήμος Αθηναίων χωρίζει το καλοκαιρινό του camp σε τρεις περιόδους 15 ημερών , ο Δήμος Ηλιούπολης φτιάχνει Camp Δημιουργικής Απασχόλησης  και προγραμματίζει τις Αθλητικές Διακοπές στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, και ο Ελληνικός Κόσμος διοργανώνει ένα ακόμα Καλοκαίρι στην Πόλη.

Κάνουμε τους τουρίστες

Με επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους που δεν έχουμε δει ποτέ (ή ποτέ από τότε που πήγαμε με το σχολείο) από μέσα. Νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα επ’ αυτού; Τότε πόσες σωστές απαντήσεις έχετε στο κουίζ μας «πόσο τουρίστας στην Αθήνα είσαι»;

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v