Μίνι οδηγός επιβίωσης για το Rockwave 2017

Το Rockwave επανέρχεται τριήμερο και ανανεωμένο κι εμείς έχουμε όλα όσα πρέπει να μάθετε για να το απολαύσετε όπως του πρέπει.
Μίνι οδηγός επιβίωσης για το Rockwave 2017

Τρεις ημέρες, άφθονη μουσική, ένας προορισμός: η Μαλακάσα. Λίγες ημέρες έμειναν για το Rockwave Festival και το Terra Vibe ήδη ετοιμάζεται πυρετωδώς για να μας υποδεχτεί. Μαζί του κι εμείς κάνουμε τα κουμάντα μας, για να απολαύσουμε το τριήμερο φεστιβάλ όπως του αρμόζει.

Καλησπέρα, η είσοδος από πού είναι;

Αρχικά, να τονίσουμε ότι σε αυτό το rockwave θα λειτουργήσει μόνο η ανατολική πύλη, η οποία είναι προσβάσιμη από την έξοδο προς Μαρκόπουλο – Ωρωπό.  Για να μην μπερδευτείτε, κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις αναλυτικές οδηγίες πρόσβαση σε αυτή. 

Και τι θα παίζει εκεί;

Τρεις μέρες γεμάτες μουσική. Σημειώνετε; Παρασκευή 30 Ιουνίου η ελληνική «σκληρή» σκηνή έχει την τιμητική της με Rotting Christ, 1000 Mods και Nightstalker, Σάββατο 1η Ιουλίου σκυτάλη παίρνουν οι Placebo, ο Sivert Hoyem και οι Cigarettes After Sex, ενώ την Κυριακή 2 Ιουλίου η μέταλ έχει την τιμητική της με Evanescence, Paradise Lost, Anathema, Epica και Gojira. Σημειωτέον, η παρέα του Brian Molko γιορτάζει 20 χρόνια με κομματάρες και θα μας χαρίσει ένα δίωρο setlist με αέρα best of. Επίσης, οι τιτάνες Gojira θα παίξουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο 80λεπτο ως headliners της Vibe Stage.



Πώς να έρθω;

Για να αποφύγετε την ταλαιπωρία του παρκαρίσματος, προτείνουμε τα ωραιότατα και κλιματιζόμενα λεωφορεία, τα οποία επιστρατεύονται και φέτο(ς) για να σας μεταφέρουν από και προς το Terra Vibe με κόστος 6,5€. Θα έχουν σταθμούς αφετηρίας τον Σταθμό Λαρίσης, το Πεδίον του Άρεως και το Θησείο, και θα ξεκινούν δρομολόγια προς Μαλακάσα από τις 14.00 ανά μία ώρα (τελευταίο στις 21.00). Μετά το τέλος των συναυλιών (ήτοι 12.30 το βράδι) επιστρέφουν στην αφετηρία τους από εκεί που σας άφησαν. Είναι κλιματιζόμενα, ενώ όσα φεύγουν από Θησείο και Πεδίον του Άρεως έχουν και δωρεάν wi-fi για παν ενδεχόμενο (selfie, dickpics στο Tinder, ανταλλαγή social στοιχείων με το γκομενάκι που σας άρεσε κ.α.).

Αν επιλέξετε το αυτοκίνητό σας τώρα, θα υπάρχουν οι κλασσικές επιλογές για παρκάρισμα στα συνήθη σημεία και - φυσικά - με την ανάλογη καθυστέρηση μετά το πέρας της συναυλίας. Γι’ αυτό καλύτερα λεωφορείο – και ξεγνοιασιά με το αλκοόλ μεταξύ άλλων.

Λίγη δροσιά ρε παιδιά!

Θα φανούμε σαν μπαμπάδες αλλά θα το πούμε: ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. Φέρτε καπέλα, ανάλαφρα ρούχα, ομπρέλες (επιτρέπονται), παγωμένο νερό (κατ’ εξαίρεση θα επιτρέπεται) και αντηλιακό. Ναι μεν οι θερμοκρασίες στη Μαλακάσα θα είναι 3-4 βαθμούς κάτω σε σχέση με την Αθήνα (37 βαθμοί στο peak – 26 το βραδάκι) όμως ο ήλιος θα «βαράει» περισσότερο και από τα drums των Gojira. Καλή επιλογή είναι και ένα υπόστρωμα σε περίπτωση που θέλετε να αράξετε στο γρασίδι χωρίς να λερωθείτε.

Η φάση μέσα

Κλασικά θα παίζουν τα κιόσκια όπου αγοράζετε τις μάρκες – μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ημέρα του φεστιβάλ – και τα μπαρ κοντά και στις δύο σκηνές για να τις εξαργυρώσετε σε αλκοόλ, φαγητό και νερό. Οι τουαλέτες θα ενισχυθούν με επιπλέον χημικές για να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου – κυριολεκτικά.

Μπανάκι μανάκι

Για έξτρα πόντους δροσιάς μπορείτε να συνδυάσετε την συναυλιακή εξόρμηση στη Μαλακάσα με τα μπάνια του λαού στον Ωρωπό. Η μεγάλη παραλία του απέχει περί τα 30’ από το Terra Vibe και είναι στο μεγαλύτερο μέρος της οργανωμένη, με ωραιότατα beach bars. Εξίσου ωραία είναι και η Παραλία της Αγκώνας και η Παραλία των Αγίων Αποστολων.



Μαααα που να φάαααω;

Αποφύγετε την σαγήνη της τσίκνας από τους πλανόδιους, και βάλτε πλώρη για την εξοχική ταβέρνα του Μάνθου, κοντά στον σταθμό Σφενδάλη για σούπερ προβατίνα, για τα Πεύκα, επίσης στην Σφενδάλη, την ταβέρνα του Σπύρου στο χωριό της Μαλακάσας, τα Πλατάνια για σούπερ κρεατικά, και το Συντριβάνι επίσης στην πλατεία του χωριού. Θα παραμένουν ανοικτές και μετά τις 12.00 το βράδυ για να στρώσουν στομάχια και... κεφάλια. 


 
Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v