Σούπερ γωνιές στου Ψυρρή

Επτά τέλεια μαγαζάκια στου Ψυρρή για καφέ, πρωινό, ποτό, brunch, γλυκίσματα και μουσικές που μας συντροφεύου απ’ το πρωί ως το… επόμενο.
Σούπερ γωνιές στου Ψυρρή
Για ποτό ή κοκτέιλ στην ταράτσα. Για φτηνά μεζεδάκια μετά μουσικής. Για σούπερ γλυκίσματα με φόντο σημερινή street art. Για brunch α λα ελληνικά, για ουζάκια και έθνικ γεύσεις… Για κάθε γούστο και διάθεση, η γειτονιά του Ψυρρή, εμφανώς ξαναγεννημένη, έχει τα πάντα και συμφέρει.

Για έθνικ μεζεδάκια: Ήβη
Ν. Αποστόλη 19 και Ήβης γωνία
Στο καφενείο της Ήβης, με τα τραπεζάκια στην πιο χαλαρή γωνία της συνοικίας, απολαμβάνουμε χούμους, αρμένικες ομελέτες με σουτζούκι και παστουρμά, ιδιαίτερα ζυμαρικά και ανατολίτικα ή ελληνικά μεζεδάκια μαζί με παγωμένες μπύρες, χωρίς να πληρώσουμε περισσότερα από 10-12€ το άτομο.

Για brunch: Spiti mas 
Ναυάρχου Αποστόλη 10

Έχετε φάει ποτέ πρωινό στο κρεβάτι… ενός café; Αυτό το ιδιαίτερο, μικρό αλλά σπιτικό και άκρως «χειροποίητο» café-gastropub, διαθέτει όντως κρεβάτι ανάμεσα στα λίγα τραπεζάκια του εσωτερικού χώρου, αλλά και φιλόξενες γωνιές στο πεζοδρόμιο ακριβώς έξω από την τζαμαρία, όπου απολαμβάνουμε καφεδάκι και πρωινό ή brunch με ιδιαίτερες δημιουργίες: «Αθηναϊκές πίτες» με ιδιαίτερη γέμιση, puddings, φέτες με ταχίνι και super foods, σπιτικές λεμονάδες και άλλα ωραία και πρωτότυπα (περί τα 8-10€ για ένα χορταστικό brunch).

Για funky καταστάσεις στην ταράτσα: Frogs 
Αριστοφάνους 4, Ψυρρή, τηλ.: 211 4019607

Φρέσκο και εναλλακτικό, το Frogs αγαπά τις funk μουσικές και τις τιμά με δυνατά DJ sets, που πλέον ξεκινούν (και) από την ταράτσα του νεοκλασικού κιτρίου. Τα κοκτέιλ του είναι ωραιότατα και κυμαίνονται στα 8€.

Για γλυκά: Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς
Πλατεία Ηρώων 1, τηλ: 2103211323

Δεν σερβίρει μόνο απίστευτες ποικιλίες σοκολατένιων πειρασμών (μη χάσετε τη σοκολατόπιτα) αλλά πλέον και γλυκό πρωινό: Κρουασάν σοκολάτας, λιχουδιές με μέλι και πολλά άλλα καλούδια, συνοδεία γαλλικού τον οποίο κάνετε refill όσες φορές θέλετε.

Για παραμυθένιες λιχουδιές: Little Kook
Καραϊσκάκη 17, τηλ: 2103214144

Ξεκίνησε στον εσωτερικό του χώρο, με θεματικούς κύκλους στις παραμυθένιες σάλες του, αλλά πλέον έχει καταλάβει… τη μισή γειτονιά του, μαζί με καίρια «πόστα» στο απέναντι δρομάκι της Πιττάκη. Από εδώ, πλέον, μας αρέσει να προμηθευόμαστε σούπερ παγωτό και να αράζουμε στα τραπεζάκια του πεζόδρομου.

Για μπουγάτσα: Η Θεσσαλονίκη στου Ψυρρή
Πλατεία Ηρώων 1, τηλ: 2103222088

Εδώ βρίσκουμε αφράτη μπουγάτσα, σκέτη, με κρέμα, με κιμά, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα ή σοκολάτα. Το καλύτερο: Το μαγαζί μένει ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο τα σαββατοκύριακα και μέχρι τα ξημερώματα τις καθημερινές. Πολύ καλές και οι στριφτές κιμαδόπιτες και οι κοτόπιτες.

Για μεζέδες μετά μουσικής: Πάμε Ψυρρή
Κατσικογιάννη 5, τηλ: 2103246098

Σε μια πλακόστρωτη αυλίτσα στην καρδιά του Ψυρρή, το μουσικό αυτό μεζεδοπωλείο απλώνει τραπεζάκια με καρό τραπεζομάντιλα κάτω από τα δέντρα και σερβίρει ζεστούς και κρύους μεζέδες για να συνοδεύσουμε το κρασί ή το ούζο μας, αλλά και εδέσματα σχάρας ή μαγειρευτά (περί τα 15-18€ το άτομο). Η μουσική είναι λαϊκή και… ολοζώντανη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v