Έξοδος Σαββάτου: Βουτιές και ξεφάντωμα με Killers!

Βουτιές στην Ανάβυσσο για να φύγει ο καύσωνα και μουσικάρες στην Πλατεία Νερού περιλαμβάνει το πρώτο… καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.
Έξοδος Σαββάτου: Βουτιές και ξεφάντωμα με Killers!

Επιτέλους, ο καιρός μας… έκανε τη χάρη και θυμήθηκε πως είναι το καλοκαίρι: Με ήλιο και ζέστη. Ανταποκρινόμαστε κουνώντας την ουρά μας (αν είχαμε) ωσάν τετράποδα που βλέπουν το αφεντικό να γυρίζει σπίτι, βγάζουμε τα σκονισμένα μαγιό από την ντουλάπα και ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε το πρώτο καλοκαιρινό Σάββατο όπως του αρμόζει: με βουτιές, φαγητό στην ταβέρνα και ξεφάντωμα στη συναυλία με θέα το ηλιοβασίλεμα.

Ξυπνάμε πρωί, ετοιμάζουμε καφεδάκι και φορτώνουμε το αυτοκίνητο με ψάθες, μπάλες, ομπρέλες και τα λοιπά. Προορισμός; Ανάβυσσος Αττικής. Μια μεγάλη πλαζ, αμμουδερή και οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της μας περιμένει για… μια θέση στον ήλιο. Στο οργανωμένο της κομμάτι, το Hawaii Beach Bar βγάζει δωρεάν ξαπλώστρες (αρκεί να κάνουμε μια ελάχιστη κατανάλωση) και παίζει ωραίες καλοκαιρινές μουσικές για να συνοδεύσουν τις βουτιές μας. 



Λίγο πιο πέρα, το Kouros Surf Club, είναι το καταφύγιο για να μάθουμε – επιτέλους – τα μυστικά του windsurf και να μυηθούμε σε αυτό το άκρως διασκεδαστικό (και απαιτητικό) water sport. Όσοι πιστοί, ας πάρουν σανίδα και ας σκίσουν τα κύματα.

Με το αντηλιακό να μην έχει φύγει από πάνω μας (35 βαθμούς «λέει» για εκείνη τη μέρα), επιστρέφουμε στο αυτοκίνητο και βάζουμε πορεία για Σαρωνίδα. Εκεί, στο 46ο χλμ. της Αθηνών Σουνίου μας περιμένει η Ψαρού, μια ωραιότατη ψαροταβέρνα με φρέσκο ψάρι και σούπερ ψαρομεζέδες για να καλύψουν την πείνα που προκλήθηκε από τις απανωτές βουτιές. Εδώ δοκιμάζουμε αχνιστά μύδια, λαχταριστή γαριδομακαρονάδα, χταποδάκι ξιδάτο, σαρδέλες στη σχάρα, ωραία σπιτική μελιτζανοσαλάτα και την κυκλαδίτικη εκδοχή του ντάκου, που λέγεται παριανό λαδοβρόχι και φτιάχνεται με κριθαροκουλούρα, τριμμένη ντομάτα, κάππαρη και ξινομυζήθρα. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 15€ το άτομο, με το απαραίτητο ουζάκι.



Επιστροφή στο όχημα και πλώρη… γλυκιά για την πλατεία Νέας Σμύρνης στον δρόμο της επιστροφής. Πιάνουμε τραπεζάκι στο Zuccherino, για να απολαύσουμε ένα από τα καλύτερα παγωτά των Νοτίων Προαστίων (τα λοιπά, εδώ). Με βάφλα ή χωρίς, κάθε γεύση είναι… μια και μία. Δυνατές επιλογές το παραδοσιακό καϊμάκι, το μπανόφι, η waferrino με σοκοφρέτα, η αμαρέτο πορτοκάλι και η πλούσια και λαχταριστή crema Italiana.

Ύστερα από την απαραίτητη σιέστα, οι δρόμοι μας καλούν ξανά παραθαλάσσια, αυτή τη φορά στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Τι έχει εκεί; Το συγκρότημα απωθημένο του ελληνικού κοινού, τη μπάντα που άφησε ιστορία σε mainstream και εναλλακτικούς κύκλους, την ομάδα του κύριου Brandon Flowers – ταρατατζούμ! – τους Killers.



Οι αμερικάνοι κάνουν ποδαρικό στο φετινό Ejekt με setlist που, όπως πληροφορηθήκαμε, θα κρατήσει κοντά δυο ώρες και θα περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια ορόσημα που μας έκαναν να τους αγαπήσουμε. Η είσοδος (ταμείο) κοστίζει 50€, η προπώληση 40€. Μαζί τους οι Kills, οι Circa Waves και οι Deaf Radio. Η μπάντα θα βγει στη σκηνή στις 22.45.

Ν. Γ. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v