Υπέροχες αυλές για ήσυχο ποτάκι τις καθημερινές

Πρωτότυπα κοκτέιλ ή αμοργιανές ρακές; Ό,τι και αν θέλετε να πιείτε, το βρήκαμε σε επτά αθηναϊκές αυλίτσες ιδανικές για τα καλοκαιρινά μας βράδια.
Υπέροχες αυλές για ήσυχο ποτάκι τις καθημερινές
της Ηρώς Κουνάδη

Φεύγεις από τη δουλειά και έχει ακόμα φως, είσαι και σε διάθεση κάνω-σχέδια-για-καλοκαίρι-Σαββατοκύριακο-μπάνιο-έστω, πώς να σου πάει η καρδιά να γυρίσεις σπίτι; Συμπάσχουμε. Και συγκεντρώνουμε επτά γλυκύτατες (και οικονομικές) αυλίτσες ιδανικές για εκείνα τα βράδια του καλοκαιριού που απλά δε γίνεται να κάτσεις μέσα.

Sabir  
Πλαταιών 18, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 345 2276



Μια εντελώς νησιώτικη, πλακόστρωτη αυλίτσα με ψηλά δέντρα, χρωματιστά γεράνια και ψάθινες καρέκλες καφενείου να ταιριάζουν γάντι στην όλη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, μας σερβίρει παγωμένη ρακή ψημένη με την αυθεντική συνταγή από την Αμοργό, ψαγμένες βαρελίσιες μπύρες και νόστιμα μεζεδάκια σε πολύ καλές τιμές (υπολογίστε κάτω από 10€ το άτομο για άφθονο αλκοόλ και χορταστικό τσιμπολόγημα). Θα τη βρείτε ανοιχτή από τις 15.00 το μεσημέρι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Kapu  
Χαλδείας 34, Ελληνικό, τηλ.: 210 9606760



Δυο βήματα από το μετρό του Ελληνικού κρύβεται μια γλυκύτατη, χρωματιστή αυλίτσα με χτιστά πεζούλια, υφασμάτινες αιώρες και άφθονη σκιά από τα ψηλά της δέντρα. Ανοίγει από τις 11.00 το πρωί για να μας σερβίρει καφεδάκι, το «γυρνάει» σε ρακές και οινόμελα όσο πέφτει ο ήλιος, φτιάχνει και ωραία κοκτέιλ, φιλοξενεί συχνά-πυκνά και live. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Α ναι, καλές τιμές: Το ποτό στα 6€.

Το Κουδούνι  
Τσακάλωφ 8, Ταύρος, τηλ.: 210 4816780



Χαλαρό και πολύχρωμο, το Κουδούνι του Ταύρου μπορεί να ξεκινά τη μέρα του ως καφενείο, ανοίγοντας από τις 9.00 το πρωί για τα πρώτα καφεδάκια της ημέρας, μεταμορφώνεται όμως το βράδυ και ξενυχτά ως το άλλο πρωί, για να μας σερβίρει ωραιότατα κοκτέιλ στα 6,50€ και καθαρά ποτά στα 5€. Τα απολαμβάνουμε σε πολύχρωμες καρεκλίτσες καφενείου κάτω από τα δέντρα και συμφωνούμε πως η ζωή είναι ωραία.

4 Νάνοι
Καρύστου 23, Αμπελόκηποι, τηλ: 215 5301501



Ένα γλυκύτατο, χρωματιστό συνεργατικό καφενείο με μια υπέροχη σκιερή αυλίτσα κρυμμένη από την φασαρία της Πανόρμου, μας σερβίρει ελληνικά ποτά, κρητική ρακί, τσίπουρο από τον Τύρναβο, παραδοσιακά λικέρ, ρουμόμελο, εκλεκτά κρασιά από σύγχρονα ελληνικά οινοποιεία και μπύρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες. Τα συνδυάζουμε ιδανικά με νόστιμα μεζεδάκια που έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας και πληρώνουμε λιγότερα από 10€ το άτομο για αλκοόλ και χορταστικό τσιμπολόγημα.

Funky Monkey 
Ομήρου 57, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0934 1420



Πόσο απέχει η Τζαμάικα από τη Νέα Σμύρνη; Όσο χρειάζεται για να πιάσετε τραπεζάκι στην ολοκαίνουρια αυλίτσα του funky Monkey που μετακόμισε πρόσφατα στην Ομήρου, κράτησε όμως ίδια κι απαράλλαχτη την επιτυχημένη συνταγή του: Reggae και funk στα ηχεία, ωραία κοκτέιλ (δοκιμάστε οπωσδήποτε το Monkey Pirates, με ρούμι, passion fruit, ροζ πιπέρι, ανανά και τζίντζερ) και cool ατμόσφαιρα. Για όλο τον Ιούνιο, οι τιμές των απλών κοκτέιλ δεν ξεπερνούν τα 6€ και των special τα 8€.

Snatch  
25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6891262



Σας τα έχουμε πει και ξαναπεί, αλλά λίστα με ήσυχες αυλές χωρίς την ωραιότερη ίσως αυλή του Χαλανδρίου, δε γίνεται. Στο Snatch πιάνουμε… χτιστό καναπεδάκι κάτω από τα δέντρα και τις φυλλωσιές που την κρύβουν από τον δρόμο και παραγγέλνουμε αριστουργηματικά κοκτέιλ σαν το Spicy Papa, με ρούμι, passion fruit και καυτερή πιπεριά jalapeno, το οποίο σερβίρεται σε extra large κανατούλα και κοστίζει 10€ (τα μικρότερα σε μέγεθος κοκτέιλ κοστίζουν 8€). Οι μουσικές, που μέσα είναι ροκ, στην αυλή δεν ακούγονται, προς τέρψη της γειτονιάς.

Τσουλήθρα
Σαλαμίνος 64, Μεταξουργείο, τηλ.: 211 4035686



Τιμά κι αυτή την μεταξουργειώτικη παράδοση του νέο-καφενέ, με τσίπουρα, ουζάκια, ωραιότατο κρασί αλλά και απλά ποτά, τα οποία σερβίρει σε μια κουκλίστικη αυλίτσα με μωσαϊκό-σκακιέρα στο πάτωμα και καρεκλίτσες παραδοσιακού καφενείου να σετάρονται με τα παραδοσιακά στρογγυλά τραπεζάκια. Αν πεινάσετε, θα παραγγείλετε και νοστιμότατα μεζεδάκια, όπως τα κεμπαπάκια με δροσερή σος γιουρτιού, το ψητό μανούρι και το πολύ ωραίο λουκάνικο. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 10-12€ το άτομο, με το απαραίτητο συνοδευτικό κρασί ή μερικές μπύρες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v