Μαγαζάκια με σούπερ αυλές στα προάστια

Πέντε café και μπαράκια των αθηναϊκών προαστίων με τις πιο δροσερές αυλές που θα φιλοξενήσουν το καλοκαιρινό μας άραγμα.
Μαγαζάκια με σούπερ αυλές στα προάστια
Μια ροκ αυλή στο Χαλάνδρι. Ένας αρχοντικός κήπος στην Κηφισιά. Ένα κυκλαδίτικο σκηνικό στο Ελληνικό, ένα παραμυθένιο μυστικό στη Φιλαδέλφεια και ο ιδανικός κήπος για brunch στην Καλλιθέα. Πέντε café bar στα προάστια της πόλης διαθέτουν υπέροχους κήπους, που αξίζει να ανακαλύψετε.

Kapu 
Χαλδείας 34, Ελληνικό, τηλ.: 210 9606760

Αιώρες και πολύχρωμα σκαμπό, ολάνθιστές γλάστρες πλάι σε αιώρες. Μια μονοκατοικία βαμμένη με έντονα χρώματα και λεμονιές, συκιές και σαιζλόνγκ που μας περιμένουν για αραλίκι. Όχι, δεν είμαστε σε κάποιο camping ή στη Χώρα κάποιου νησιού. Βρισκόμαστε… kapu στο Ελληνικό, στην όμορφη, χαλαρή αυλή του Kapu, όπου πίνουμε καφεδάκι από νωρίς και αργότερα ωραία κοκτέιλ, όπως το Kapu με ρούμι, blueberry, triple sec και ταμπάσκο. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7-9€.

Μέντα  
Αγίων Θεοδώρων 5, Κηφισιά, τηλ: τηλ: 21 0808 0193

Στον όμορφο πεζόδρομο της Κηφισιάς, στην γοητευτική μονοκατοικία όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο Άγγελος Σικελιανός, πλέον τα περνάμε εμείς, με τον πιο όμορφο τρόπο: Καθισμένοι στα τραπεζάκια που απλώνονται στα διάφορα επίπεδα των βεραντών της Μέντας, να απολαμβάνουμε στη δροσιά παγωμένα καφεδάκια (στα 3,50€), υπέροχες σπιτικές λεμονάδες και χυμούς (περί τα 4€). Βρίσκουμε και ωραιότατα τσιμπολογήματα αν πεινάσουμε, ενώ αργότερα, το γυρνάμε σε κοκτέιλ με ρομαντικό φωτισμό και χαλαρούς τζαζ ήχους.

Snatch 
25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6891262

Ροκ, οικονομική και κουκλίστικη: Η αυλή του Snatch σε μια γειτονιά του Χαλανδρίου κοντά στην πλατεία, ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι στους ξύλινους πάγκους και τα τραπεζάκια της, αλλά συνεχίζει ακόμα πιο δυνατά το βράδυ, με σούπερ rock dj sets από τις 21.00 και ακόμα καλύτερα κοκτέιλ που κυμαίνονται στα 8€. Δοκιμάστε το Alice in Cocoland με παλαιωμένο ρούμι, λάιμ, λεμόνι, χυμό ανανά, σιρόπι καρύδας και passion fruit. Τα απλά ποτά στοιχίζουν 6€.

Fairy tale
Ν. Τρυπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102582341

Στην μπροστινή αυλή, νιώθεις σα να ανακάλυψες τον κήπο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Στην μικρότερη πίσω αυλή, σα να βρέθηκες στο σπίτι της γιαγιάς σου στο χωριό. Όπου κι αν επιλέξεις να καθίσεις όμως, θα χαθείς στον κόσμο των γλυκών δημιουργιών του Fairy Tale, που συνδυάζονται με καφεδάκι από το πρωί ή κοκτέιλ και ποτά από το απόγευμα. Αυτή την περίοδο, στο μενού «τρέχει» θεματική Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, με «αφίξεις» όπως νουτελόπιτα, New York cheesecake, trifle black forest, λαχταριστό φραουλένιο παγωτό Lila Pause και (αντίο δίαιτα) Banoffee Bueno.

Momo 
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 2109562300

Η πίσω αυλή του Momo, με τα δέντρα, τους μεγάλους πάγκους και τα τραπέζια στο χαλίκι, είναι το αγαπημένο μας μέρος στον αθηναϊκό νότο για brunch. Εδώ ο καφές μαζί με τα pancakes και τις τρεις σος τους είναι ιεροτελεστία, το ίδιο και το καλάθι με τα κρουασάν και λοιπά αχνιστά αρτοποιήματα. Αργότερα, αν πεινάμε ακόμα, συνεχίζουμε με burgers και χοτ ντογκ, ενώ το γυρνάμε και σε κοκτέιλ που ξεκινούν από τα 7-8€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v