Τα πιο hot μπαράκια τώρα στην Αθήνα

Κοκτέιλ σε μπάρες, ποτά στο χέρι, έθνικ κήποι και ταράτσες για fine drinking συμπληρώνουν το απόλυτο παζλ της νυχτερινής διασκέδασης εν Αθήναις.
Τα πιο hot μπαράκια τώρα στην Αθήνα

Tiki cocktails υπό το άγρυπνο βλέμμα της Φρίντα Κάλο ή fine drinking σε ταράτσα με θέα θάλασσα στο Μικρολίμανο; Δροσερές δημιουργίες σε μια αυλή που θυμίζει Αθήνα των 30s ή socializing σε φόντο πράσινο στο Χαλάνδρι;

Μπαρ για κάθε γούστο, κάθε χαρακτήρα και κάθε βραδιά, δίνουν το στίγμα τους στη νυχτερινή ζωή της πόλης και εγγυώνται ένα μεγάλο, δροσερό και διασκεδαστικό καλοκαίρι.

Mary Pickford
Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Πειραιάς, τηλ: 21 0412 3308

Το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου και ο Θάνος Προυναρούς του Baba Au Rum έδωσαν τα χέρια σε αέρα… λιμανίσιο και δημιούργησαν ένα fine drinking bar με πανοραμική θέα στο Μικρολίμανο. Το M. P. αγναντεύει από την αστροφώτιστη ταράτσα του το απέραντο γαλάζιο και σερβίρει long bubble drinks με αφρώδεις οίνους και αρωματισμένα κρασιά, deco κοκτέιλς και εξωτικές δημιουργίες με αρώματα φρούτων και bitters. Δοκιμάστε το ομώνυμο Mary Pickford με ρούμι, λάιμ, μαρασκίνο, ανανά και σιρόπι ροδιού ή ένα Days of Summer, με ελληνικά αποστάγματα σταφυλιού αρωματισμένα με δεντρολίβανο, λουλούδια, λεμόνι και λικέρ Chartreuse. Η μουσική αγαπά τους ηλεκτρονικούς ήχους, ενώ οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Che
Καραΐσκου 151, Πειραιάς, τηλ: 2104296660

Παραμένουμε Πειραιά και μπαίνουμε σε μια all day… χασιέντα για να απολαύσουμε tiki cocktails και πράσινο. Το Che μας βάζει σε κλίμα καλοκαιρινό με την όμορφη αυλή του και φέρνει στα τραπεζάκια ωραιότατα κοκτέιλ όπως το Colibri με blend λευκής τεκίλας με mezcal, φρέσκο χυμό lime και σαγκουίνι, μέλι βιολογικής αγαύης και χειροποίητη λεμονάδα και το Tropicana με γλυκό ρούμι Brugal Extra Dry αρωματισμένο με βανίλια, passion fruit, λάιμ και Yellow Red Bull. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 6€, ενώ στο μενού «παίζουν» tacos, chimichangas, asados και άλλες έθνικ λιχουδιές.

Upupa Epops
Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214

Η Μάρφη Μπαλή και οι συνεργάτες της κατάφεραν να φτιάξουν ένα διαχρονικά (και διεποχικά) hot spot στην νυχτερινή ζωή της πόλης, η αυλή του οποίου παραπέμπει σε Αθήνα του ’30 και τα κοκτέιλ του σε… αιώνιο καλοκαίρι. Ανεξαρτήτως ώρας, το Upupa γεμίζει κόσμο και κοσμάκη που απολαμβάνει δημιουργίες όπως το Liliko’i (στα 8€) με φρούτα του πάθους, σοκολάτα, τζίντζερ, κάρδαμο, λάιμ, ρούμι Wray & Nephew και μαστίχα Skinos, ή το The Long Purple (επίσης 8€) με σπιτικό παγωτό καϊμάκι, τζιν, νερό από άνθη πορτοκαλιάς, μέλι και λεμόνι, συνοδεία ταξιδιάρικων μουσικών. Αν πεινάσετε, παίζουν νοστιμότατα burger, πίτσα και λοιπά τσιμπολογήματα.

Alcohole
Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή, τηλ: 2106660666

Έκανε τη διαφορά όντας το πρώτο μπαρ που σέρβιρε κοκτέιλ σε σούπερ χαμηλές τιμές (5€) σε πλαστικό ποτήρι και κατάφερε να γεμίσει την (πάνω) πλατεία της Αγίας Παρασκευής με νεαρόκοσμο που άραζε σε σκαλοπάτια και παγκάκια με πολύχρωμα ποτά στο χέρι. Συνεχίζει ακάθεκτο ανανεώνοντας συχνά τη λίστα του, η οποία περιλαμβάνει δεκάδες επιλογές σε παραδοσιακά και signature κοκτέιλ. Αγαπημένο μας το Apple Mojito, το Back to Barca, το Erotica Colada και το «πειραγμένο» Zombie. Οι μεζούρες αλκοόλ είναι επίσης «δυνατές». Σημειώστε ότι δεν παίζει μουσική, αλλά ποιος τη χρειάζεται με τόσο ωραία και φτηνά κοκτέιλ;

Bolivar
Ακτή του Ήλιου, Καλαμάκι, τηλ.: 697 036 7684

Πιστό για ακόμα χρονιά στο καλοκαιρινό ραντεβού του, το beach bar του Αλίμου γεμίζει ακόμα ένα καλοκαίρι με ανεβαστικές μουσικές και μας καλεί να χορέψουμε στην άμμο, δίπλα στους φοίνικες. Τα πάρτι έχουν ήδη πάρει μπρος – σημειώστε το “Tropical Affair” opening party την Πέμπτη 8 Ιουνίου και τον Dennis Ferrer στις 9 και πολλά ακόμα που ανακοινώνονται εδώ. Ακόμα και εκτός “grande” βραδιών όμως, παραμένει ένα από τα ωραιότερα μπαράκια πλάι στην θάλασσα, βάζοντάς μας σε πειρασμό για βραδινές βουτιές. Το απλό ποτό κοστίζει 7,50€ και τα κοκτέιλ 8,50€.

Theory
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ: 2106801633

Σταθερά γεμάτο, σταθερά «ανεβασμένο» και με σταθερή αναζήτηση για το κάτι παραπάνω, το Theory έπιασε όσο λίγα μπαράκια στο Χαλάνδρι και όχι άδικα. Σερβίρει σούπερ κοκτέιλ δια χειρός Λορέτας Τόσκα και κάθε μήνα επιφυλάσσει και από μια έκπληξη στους θαμώνες του. Να, για παράδειγμα στις 21 Ιουνίου θα φιλοξενήσει ένα ακόμα in a bar event με καλεσμένους ανθρώπους από μπαρ της επαρχίας, όπως ο Γορίλας (Θεσαλονίκη), το Yacht Club Serifos, το Blue Gin των Ιωαννίνων και το Maverick της Πάτρας. Η λίστα κοκτέιλ εμπνέεται από την Φρουτοπία, με αγαπημένο μας τον Ανανά με ρούμι και αρώματα tonka και το Φρούτο του Πάθους, ένα tiki cocktail με ρούμι και αρώματα passion fruit και βερίκοκου. Οι τιμές τους ξεκινούν από 9€.

Mosaiko
Λαοδίκης 30, Γλυφάδα, τηλ: 2108983208

Μικρό, αλλά μεγαλειώδες το νότιο μπαράκι με την έξυπνη διακόσμηση και τον indie χαρακτήρα αποτελεί place to be σε μια πιάτσα με μπόλικες επιλογές για κάθε γούστο. Με επικεφαλής τον Δημήτρη Γούζιο, το Mosaiko ποντάρει στα εξαιρετικά του κοκτέιλ για “Mosaikoholics” (δοκιμάστε το Sangre de Oaxaca με mezcal, tequila, ντομάτας και blend μπαχαρικών και το La Vida Picante) και στον ενισχυμένο μουσικά χαρακτήρα του που αγαπά τους alternative και ηλεκτρονικούς ήχους, και φιλοξενεί κάθε λίγο και λιγάκι από κάποιον αγαπημένο εγχώριο DJ. Δώστε βάση το Παρασκευοσαββατοκύριακο 9-11 Ιουνίου για το φετινό Big in Small με Cayetano, Spyros Pagiatakis, ClubKid και Kissing Strangers και δείτε εδώ τα προσεχή dj sets. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v