Αυτό το Σάββατο… η Αθήνα λάμπει

Βόλτες, ξεναγήσεις, αστέρια, παρελάσεις, πάρτι, συναυλίες, μεξικάνικες φιέστες, όλα την ίδια μέρα. Αυτό το Σαββατόβραδο, η Αθήνα λάμπει και γλεντάει.
Αυτό το Σάββατο… η Αθήνα λάμπει
Αυτό το Σάββατο, ανακαλύπτουμε τον λόφο του Φιλοπάππου, «ταξιδεύουμε» από το Αστεροσκοπείο ως τα αστέρια και από την Αιόλου ως το Μεξικό, και χορεύουμε περήφανα στο Σύνταγμα – και όχι μόνο.

Στάση πρώτη… Μεξικό

Το Mama Roux του κέντρου (Αιόλου 48-50) ετοιμάζει μεξικάνικη φιέστα αυτό το Σάββατο. Τα τραπεζάκια του πεζόδρομου θα γεμίσουν με πειραγμένες μεξικάνικες συνταγές από τα τσουκάλια του σεφ, από shrimp tostadas και tamale pies μέχρι tacos, burritos, quesadillas και chili con carne, συνοδεία εξωτικών κοκτέιλ και salsa μουσικών. Υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο για κοκτέιλ και τσιμπολόγημα.

Στάση δεύτερη… στ’ αστέρια

Η Action Plus στις 19.30 οργανώνει βόλτα με ξενάγηση στους τρεις λόφους του κέντρου, αυτούς των Νυμφών, της Πνύκας και του Φιλοπάππου, με κατάληξη στο Αστεροκοπείο για… exclusive παρατήρηση του Αττικού ουρανού με το τηλεσκόπιο. Θα ακούσουμε ιστορίες για τον Άγιο Δημήτριο τον Λουμπαρδιάρη, τον Πικιώνη, την Πνύκα, τον Φιλοπάππο και άλλα… ωραία και αθηναϊκά. Η ξενάγηση στοιχίζει 10€ για ενήλικες και δωρεάν για παιδιά ως 12 ετών, ενώ η είσοδος στο Αστεροσκοπείο κοστίζει 5€.

Στάση τρίτη και… η πιο περήφανη 

Στο Σύνταγμα φέτος στήνεται η μεγάλη γιορτή του Athens Pride, του φεστιβάλ υπερηφάνειας της LGBTQI κοινότητας, με σύνθημα «θέμα παιδείας» και στόχο τον σεβασμό στην διαφορετικότητα μέσα από τον εορτασμό της. Από τις 12 το πρωί ξεκινούν οι πρώτες δράσεις με body painting και DJ sets, στις 7 το απόγευμα ξεκινά η παρέλαση, ενώ στις 21.00 αρχίζει το μεγάλο πάρτι με συναυλίες και live shows.

Στάση τέταρτη και εναλλακτική 

Αν θέλετε να ξεφύγετε από το αθηναϊκό κέντρο το σαββατόβραδο, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κατηφορίσετε την Συγγρού προς το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος. Εκεί θα βρίσκεται ο Κ. ΒΗΤΑ για μια απολαυστική μουσική βραδιά από τις 21.00 το βράδυ. Θα απολαύσετε μουσικές από τον τελευταίο του δίσκο, Ομόνοια, αλλά και παλαιότερες αγαπημένες μελωδίες, μέχρι και από τα χρόνια των Στέρεο Νόβα. Η είσοδος είναι δωρεάν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v