Η Αθήνα πίνει tiki cocktails!

Πολύχρωμα φρουτένια κοκτέιλ σε εντυπωσιακά έθνικ ποτήρια, βγάζουν αρώματα από παλαιωμένο ρούμι και μας καλούν σε πέντε tiki μπαράκια στην Αθήνα.
Η Αθήνα πίνει tiki cocktails!
Εμπνευσμένα από τα αρώματα και τα χρώματα του Νότιου Ειρηνικού, τα tiki bars (και τα κοκτέιλ τους) έκαναν την εμφάνισή τους στην Αμερική κάπου στις αρχές των ‘30s με βάση το ρούμι, σερβιρισμένα σε εξωτικά ποτήρια και γαρνιρισμένα με φέτες από φρέσκα φρούτα, λουλούδια και πάσης φύσεως διακοσμητικά.

Σχεδόν 80 χρόνια μετά, η tiki κουλτούρα καλά κρατεί (και) στην Αθήνα με μπαράκια που ντύνουν τον χώρο τους με πολυνησιακές αναφορές, βάζουν ομπρελίτσες σε μεγάλα ποτήρια και τα γεμίζουν με αγαπημένα tiki κοκτέιλ για κάθε γούστο.

Ιδού τα αγαπημένα μας.

Tiki bar Athens 
Φαλήρου 15, Κουκάκι, τηλ: 2109236908

Ο πρώτος διδάξας των tiki cocktails εν Αθήναις, διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο με 50s και 60s αναφορές, χαβανέζικη διάθεση και μια εκτενέστατη λίστα κοκτέιλ που μας βάζει σε πειρασμό να δοκιμάσουμε όσες περισσότερες από τις τροπικές και μυρωδάτες εμπνεύσεις. Ένα Tiki Athens με λευκό και μαύρο ρούμι, midori, κομμάτια μάνγκο και χυμό λάιμ ή ένα… βαρβάτο Zombie στην αυθεντική του εκδοχή με μπλεντ από ρούμια, χυμό λεμονιού, χυμό ανανά, σιρόπι passion fruit, σιρόπη ζάχαρης και dash angostura bitters. Οι μουσικές είναι εξίσου ελκυστικές, με συχνά live από εγχώριες μπάντες και ποικίλα dj sets που καλύπτουν ευρύ φάσμα μουσικών ακουσμάτων. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

White Monkey
Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι

Με ατμόσφαιρα που θυμίζει Χαβάη των 50s, τρόπικαλ ταπετσαρίες και χαβανέζικα πουκάμισα στους bartender το White Monkey είναι το απόλυτο tiki bar των Β.Π. και όχι άδικα. Τα κοκτέιλ του μπλέκουν spiced και premium ρούμια, τζίντζερ, λάιμ, ανανάδες και φρούτα του πάθους, η μουσική του «μιξάρει» rock and roll, rockabilly και swing αναλόγως τα κέφια και ο κόσμος περνά καλά και αυτό βγαίνει προς τα τραπεζάκια έξω. Αγαπημένες επιλογές της cocktail list το Clara Bow με broker’s gin, ανανά και αποξηραμένα σύκα, το «κλασσικό» Mai Tai και το Kahuna με άσπρο ρούμι φρούτα του πάθους και βανίλια. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

Che
Καραΐσκου 151, Πειραιάς, τηλ: 2104296660

Σε έναν πολύχρωμο χώρο που παραπέμπει σε μεξικάνικη χασιέντα, το νέο all day spot του Πειραιά μας υποδέχεται στην handmade αυλή του με την επιβλητική τοιχογραφία της Φρίντα Κάλο και το φτιαγμένο από μπαμπού tiki μπαρ του για να μας φιλέψει ethnic cocktails όπως το Colibri με blend λευκής τεκίλας με mezcal, φρέσκο χυμό lime και σαγκουίνι, μέλι βιολογικής αγαύης και χειροποίητη λεμονάδα, το Tropicana με γλυκό ρούμι Brugal Extra Dry αρωματισμένο με βανίλια, passion fruit, λάιμ και Yellow Red Bull και το «ρουμάτο» Night of the Living Dead με μείγμα από ρούμια Άγιου Δομίνικου Brugal, Παναμά και Μπαρμπάντος, χειροποίητο σιρόπι Καραϊβικής ιβίσκου & μπαχαρικών, φρέσκο χυμό Lime, λικέρ πορτοκαλιού και λικέρ Maraschino. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 6€, ενώ στο μενού «παίζουν» tacos, chimichangas, asados και άλλες έθνικ λιχουδιές.

Baba Au Rum
Κλειτίου 6, Αθήνα, τηλ: 2117109140

Έκανε την «κοκτεϊλική» αρχή πριν από αρκετά χρόνια στον πεζόδρομο της Κλειτίου προκαλώντας... κυκλοφοριακό. Συνεχίζει ακάθεκτο να φτιάχνει ένα εκ των κορυφαίων Zombie στο "δροσερό" εσωτερικό του χώρο, αλλά και μπόλικα tiki κοκτέιλ, όπως το εξωτικό Guadelupe Tiki Punch με ρούμια από την Καραιβική, παπάγια, ανανά, πορτοκάλι, βερίκοκο, λάιμ, βανίλια και γλυκά μπαχάρια, το Spicy Baba No 7 με παλαιωμένο ρούμι από τα νησιά Τρινιδάδ και Τομπάκο της Καραιβικής, τζίντζερ, γλυκά μούρα και ξινό λάιμ και το Three Dots and a Dash, με λευκό αρωματικό ρούμι από την Martinique, παλαιωμένο μαύρο ρούμι από την Guyana, μέλι, σκούρα μπαχάρια και εσπεριδοειδή. Οι τιμές τους ξεκινούν από 7€.

Cupa Cupa
Λουίζης Ριανκούρ 58, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0692 2488

Μια σανίδα του σερφ από τον Πολυνησία, μπαμπού τριγύρω, εξωτική διακόσμηση, tiki bar αισθητική, και tiki bar… cocktails μας περιμένουν στο Cupa Cupa της Πανόρμου. H εξωτική αισθητική του Cupa ενισχύεται με funky soul και rock μουσική ψυχή, ενώ ο κατάλογος με τα ξεχωριστά tiki κοκτέιλ ικανοποιεί και τους πλέον απαιτητικούς. Από αυτόν ξεχωρίζουμε την υπέροχη Tiki Margarita με tequila blanco, λάιμ, σιρόπι ζάχαρης και orgeat syrup, αλλά και όλα όσα παντρεύουν το ρούμι με εξωτικά φρούτα – αγαπημένη λεπτομέρεια, τα πρωτότυπα chips που τα συνοδεύουν. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v