Αθηναϊκά μπαράκια για ποτό και τσιμπολόγημα

Σερβίρουν ωραία κοκτέιλ, αλλά έχουν και το «κατιτίς» τους για όσους από την παρέα πεινάνε. Τα παρακάτω μπαράκια στην Αθήνα ξέρουν να μας ξεδιψούν αλλά και να μας χορταίνουν.
Αθηναϊκά μπαράκια για ποτό και τσιμπολόγημα
Πόσες φορές δεν έχει τύχει στην παρέα να διχάζεται εκείνη τη δύσκολη ώρα μετά τη δουλειά; Άλλος θέλει ποτό ή κοκτέιλ για να «στανιάρει», και άλλος ορκίζεται ότι θα λιποθυμίσει αν δεν περάσετε πρώτα από κάπου να φάει. Τα παρακάτω αθηναϊκά μπαράκια έχουν τη λύση: Σερβίρουν καθαρά ποτά και ωραία κοκτέιλ, αλλά έχουν και μενού για το τσιμπολόγημα των πεινασμένων.

Clumsies
Πραξιτέλους 30, τηλ: 21 0323 2682

Cozy, μοντέρνο, με αίσθηση αυλής και με ψαγμένους mixologists, οι οποίοι του έδωσαν διεθνή φήμη, το Clumsies στην καρδιά της πόλης σερβίρει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ που έχετε δοκιμάσει. Μάλιστα, μπορείτε να απολαύσετε τρία ή τέσσερα διαφορετικά κοκτέιλ στη μισή ποσότητα, σε degustation cocktail menu των 15€ και 20€ αντίστοιχα, από τις 18.00 ως τις 22.00, για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για την δημιουργικότητα της μπάρας. Μαζί, μπορείτε να παραγγείλετε πλατό κρεατικών και τυριών με τσάτνεϊ και κριτσίνια ή μεζέδες όπως μπρουσκέτα «μπριάμ», σαλάτα-σπανακόπιτα, steak sandwich ή το πάντα χορταστικό buffalo chicken burger. Τα πιάτα κυμαίνονται από 5-9€, ενώ τα κανονικά κοκτέιλ στα 10€.

Theory
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ: 2106801633

Η αυλή του είναι μία από τις πιο όμορφες και δροσερές του Χαλανδρίου και εκτός από τα ρομαντικά τραπεζάκια στο χαλίκι, διαθέτει και μεγάλους μοναστηριακούς πάγκους για socializing. Όχι μόνο όμως: Εδώ καταφτάνουν κοκτέιλ όπως το ανοιξιάτικο Taza de Jasmin με τεκίλα reposado, λεβάντα, δυόσμο και αφρό γιασεμιού ή το δυνατό Memores με ρούμι, grand marnier rouge, μέλι, φρούτα του πάθους και λάιμ (από 9€). Όσο για το τσιμπολόγημα; Έχουμε να διαλέξουμε από σαλάτες ζυμαρικών, λαχανικών ή super foods, από ελαφριές μεσογειακές μπαγκέτες συνοδεία φρέσκιας πατάτας και ντιπ, από ομελέτες, φιλετάκια κοτόπουλο, burger, hot dogs, φαλάφελ και τορτίγιες. Μια καλή λύση για την παρέα είναι οι ποικιλίες τυριών ή αλλαντικών. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο για κοκτέιλ και τσιμπολόγημα.

Kinono
Φαλήρου 48, Κουκάκι, τηλ: 21 1408 6826

Στη στενόμακρη βιομηχανική αλλά άκρως αρτιστίκ αίθουσά του, το Kinono απλώνει μεγάλους πάγκους, παίζει jazz, soul, funk vinyl ήχους με εξωτική διάθεση. Σερβίρει δε, εκτός από τα πρωτότυπα κοκτέιλ του, και ωραία σαντουιτσάκια, ομελέτες, υγιεινές σαλάτες, μπριός και άλλα «brunch» λογικής εδέσματα. Για τσιμπολόγημα μετά κοκτέιλ, υπολογίστε περί τα 15€.

La Soiree de Votanique
Καστοριάς 37, Βοτανικός, τηλ: 21 0347 1401

Έχει ροκ ψυχή, έχει μια αυλή χάρμα οφθαλμών για αυτή την εποχή, έχει αίσθηση γειτονιάς, και τέλος, έχει φοβερά κοκτέιλ και ωραιότατα μεζεδάκια για να καλύψει κάθε γούστο. Δοκιμάστε το Baby Jane cocktail και θα μας θυμηθείτε. Αλλά… θυμηθείτε και να παραγγείλετε τους φοβερούς μεζέδες της κουζίνας, που ονομάστηκε «Ο ωραίος Βοτανικός» και σερβίρει από μπριζόλες μέχρι χορτοφαγικά πιάτα και από μπρουσκέτες και σαντουιτσάκια μέχρι χορταστικές ποικιλίες. Υπολογίστε περί τα 12-15€ το άτομο για κοκτέιλ και τσιμπολόγημα.

Τρανζίστορ
Πρωτογένους 10, Ψυρρή, τηλ: 2103228658

Κάθε μέρα και μια έκπληξη επιφυλάσσει ο μαυροπίνακας που φτάνει στο τραπέζι αντί καταλόγου για να δούμε τα πιάτα ημέρας. Burgers, σαλάτες οσπρίων, ζυμαρικά και vegetarian πιάτα είναι μερικά από όσα έχουμε δοκιμάσει στο αρτιστίκ στέκι του Ψυρρή, που τα καλοκαιρινά βράδια απλώνει και τραπέζια έξω στο hip δρομάκι της Πρωτογένους. Τα ποτά αλλά και τα πιάτα κυμαίνονται στα 7€, αλλά θυμηθείτε ότι αργά το βράδυ συνήθως επικρατεί το αδιαχώρητο, επομένως ενδείκνυται για φαγητό από το μεσημέρι μέχρι νωρίς το βραδάκι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v