Τα καλύτερα εναλλακτικά μπαράκια στο Κολωνάκι

Απροσποίητη οικειότητα, ωραίες μουσικές, ροκ διάθεση και καθαρά ποτά σε πέντε αγαπημένες διευθύνσεις στην… εναλλακτική πλευρά Κολωνακίου.
Τα καλύτερα εναλλακτικά μπαράκια στο Κολωνάκι
Για κάποιον λόγο η συγκεκριμένη συνοικία έχει αποκτήσει την «ρετσινιά» του δήθεν και του γκλαμ. Κακώς, μιας και το Κολωνάκι έχει τις κατάλληλες διευθύνσεις για όσους θέλουν να απολαύσουν το ποτό τους σε χαλαρό κλίμα, με ωραίες και ψαγμένες μουσικές (από τζαζ μέχρι ροκ) και εξίσου καλές τιμές.

Είναι ιστορικά στέκια, είναι μπαράκια που «λιώσαμε» στα φοιτητικά χρόνια, είναι τοσοδούλικες διευθύνσεις που ενδείκνυνται για μπύρα στο χέρι στον πεζόδρομο συνοδεία ωραίων μουσικών.

Τα παρακάτω «είναι», είναι τα αγαπημένα μας στο εναλλακτικό Κολωνάκι.

Minnie the Moocher
Τσακάλωφ 6, τηλ.: 210 3641686

Δανείζεται πολλά στοιχεία από το trend της ποτοαπαγόρευσης (δερμάτινα καθίσματα, μυστηριώδεις φωτισμοί, μουσικές που παραπέμπουν στην τζαζ ατμόσφαιρα της εποχής…) αλλά διατηρεί ταυτόχρονα και ένα εντελώς δικό του, ξεχωριστό ύφος. Ειδική μνεία αξίζουν τα κοκτέιλ του, με γενναίες ποσότητες αλκοόλ όλα, και οι τζαζ, funk και swing μουσικές που αγαπά πολύ η κονσόλα. Σημειώστε ότι θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς για ατμοσφαιρικό καφεδάκι. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Jazz in Jazz
Δεινοκράτους 4, τηλ: 210 7258362

Ένα από τα παλαιότερα και αυθεντικότερα τζαζ στέκια της πόλης. Μας αρέσει ιδιαίτερα η εντελώς sui generis διακόσμηση, ενώ το ατμοσφαιρικό περιβάλλον συμπληρώνουν οι αυστηρά επιλεγμένες μουσικές που κινούνται από το ραγκτάιμ και την πρώτη εποχή της τζαζ έως τα μέσα της δεκαετίας του '50, αφήνοντας αυστηρά απ’ έξω Bee Bop και λοιπούς επιγόνους. Στα συν, οι χαμηλές τιμές στα ποτά, τα οποία ξεκινούν από 4€.

Ιπποπόταμος
Δελφών 3Β, τηλ: 21 0363 4583

Το κλασικό, εναλλακτικό στέκι του Κολωνακίου στολίζει το εσωτερικό του με σινεφίλ μεμοραμπίλια, φτιάχνοντας την ιδανική 50’s ατμόσφαιρα, βγάζει ξανά τραπεζάκια στη μικρή και δροσερή αυλή του και… γεμίζει τα αυτιά μας με ωραίους ροκ ήχους, οι οποίοι εναλλάσσονται ενίοτε με φανκ και τζαζ ακούσματα. Συχνά πυκνά στα decks του φιλοξενούνται ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ενώ οι τιμές του κάθε άλλο παρά… κολωνακιώτικες είναι. Το ποτό ξεκινά από τα 6,5€, η μπύρα από 3,5€.

Σκουφάκι
Σκουφά 47-49, τηλ: 210-3645888

Με… νονά του την οδό που τη φιλοξενεί, το Σκουφάκι ξεχωρίζει για τον ανεπιτήδευτα οικείο χαρακτήρα του και τις μινιόν διαστάσεις του. Σταθερά φοιτητικό στέκι, φιλοξενεί σχεδόν σε καθημερινή βάση ψαγμένες μουσικές από ετερόκλητους DJs που αναλαμβάνουν τα decks του και κάνει κάθε επίσκεψη μας στον χώρο του μουσικά μοναδική. Ωραία και τα κοκτέιλ του (από 8€). Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Poco a Poco
Λουκιανού 13, 2107222844

Μικρούλι και εναλλακτικό, το Poco στη Λουκιανού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως γειτονική pub: παίζει ωραίες μουσικές που κινούνται σε ροκ, ρετρό και «ψαγμένα» ελληνικά μονοπάτια, σερβίρει ωραία spirits, κρασί και κοκτέιλ και δεν λέει όχι στις λιγούρες μας συνοδεύοντας τα ποτά με ωραιότατη σπιτική πίτσα. Όσο ο καιρός ανοίγει, ο εξωτερικός του χώρος σφύζει από κόσμο που… ξεχύνεται με ποτό στο χέρι στη Λουκιανού. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v