Ηλιόλουστες σαββατιάτικες βόλτες στη θάλασσα

Βόλτες στο Φάληρο, καφεδάκι και λιακάδα στη θάλασσα, σπιτικά μαγειρευτά και ένα πάρτι… που θυμίζει παλιά καλή νυχτερινή Αθήνα έχει η πρότασή μας γι’ αυτό το Σάββατο.
Ηλιόλουστες σαββατιάτικες βόλτες στη θάλασσα
Αυτό το Σάββατο, κάνουμε μια μίνι καλοκαιρινή εξόρμηση στα νότια, βολτάρουμε στον Άλιμο, τρώμε υπέροχα στο Φάληρο και επιστρέφουμε στην Αθήνα για ένα πάρτι στο οποίο… αναγεννάται ένας θρύλος της νυχτερινής Αθήνας.

Καφεδάκι και φωτοσύνθεση στη θάλασσα
Χαιρόμαστε τον ήλιο, ο οποίος σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού θα μας δώσει την ευκαιρία να λιαστούμε στους 28 βαθμούς αυτό το Σάββατο, παίρνοντας το τραμ από το κέντρο και κατηφορίζοντας την όμορφη διαδρομή ως το Φάληρο. Κατεβαίνουμε στον Φλοίσβο και πιάνουμε την φαρδιά περαντζάδα δίπλα στη θάλασσα για να πάρουμε γεύση από νησί. Και το… καράβι που θα μας οδηγήσει εκεί δεν είναι άλλο από την εξέδρα του Skipper’s, από τα αγαπημένα μας μέρη για καφεδάκι μπροστά στη θάλασσα. Εδώ, αράζουμε στο ξύλινο deck, ατενίζουμε τα ιστιοφόρα της Μαρίνας Αλίμου και πίνουμε παγωμένο φρέντο, ρίχνοντας ιδέες για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές.



Τσιμπούσι στο Παλιό Φάληρο
Συνεχίζουμε το μεσημέρι για φαγητό στο Παλαιό Φάληρο, σε ένα ήσυχο στενάκι του όπου απλώνει τραπεζάκια στην σκεπαστή αυλή της η Παλιά Φάβα, το αγαπημένο μας μαγειρείο στα νότια. Η κυρία Ντίνα ξεφουρνίζει υπέροχα μαγειρευτά ημέρας, αλλά και κλασικούς κρεατομεζέδες και ορεκτικά με πρώτες ύλες απ’ τις Κυκλάδες. Ρωτήστε την τι έχει σήμερα το τσουκάλι, συνοδεύστε με ωραίο χύμα κρασί και υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.



Χορός για την… Ανάσταση του Decadence
Το θρυλικό κλαμπ που αγάπησαν οι εναλλακτικοί κύκλοι της νυχτερινής Αθήνας τις περασμένες δεκαετίες, επανέρχεται δυναμικά στον τόπο του "εγκλήματος", την οδό Βουλγαροκτόνου στο λόφο του Στρέφη. Μέχρι να ετοιμαστεί όμως, οι ιθύνοντες πίσω από την επιστροφή του ετοιμάζουν ένα… αναστάσιμο πάρτι αυτό το Σάββατο στη στοά Ματάλα, Πατησίων 99-101 όπου λειτουργεί σήμερα το Old City. Το πάρτι θα ξεκινήσει από τις 8 το απόγευμα και θα πάει ως το πρωί, σε έναν τεράστιο χώρο με το οπωροπωλείο, το κουρείο και το περίφημο πεταλωτήριο του Decadence. Τα decks θα αναλάβουν παλιές «αγάπες» του Decadence, όπως οι Χάρης Καββαδίας, Άγις Κατσαφούρος, Βασίλης Καμπούρης, Παντελής Ροδόστογλου και Γιώργος Πολυχρονίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v