Μεγάλο Σάββατο με ηλιόλουστες βόλτες στην Αθήνα

Βόλτες στη θάλασσα, πασχαλινές περιπέτειες με τα παιδιά, μαγειρίτσα και χορό έχει η πρότασή μας για να κάνετε... Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο.
Μεγάλο Σάββατο με ηλιόλουστες βόλτες στην Αθήνα
Πασχαλινές περιπέτειες με τα παιδιά στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος το πρωί. Μεσημεριανό καφεδάκι στη λιακάδα με φόντο τη θάλασσα. Παραδοσιακό οικογενειακό γεύμα μετά την Ανάσταση με μαγειρίτσα, τσουρέκι και κόκκινα αυγά για το βράδυ και… εξτρά προτάσεις για ξενύχτηδες, περιλαμβάνει η πρότασή μας για να γεμίσετε το Μεγάλο Σάββατο αν μείνετε στην Αθήνα.

Πασχαλινό κυνήγι θησαυρού
Το πρωί, παίρνουμε τα παιδιά και κατηφορίζουμε στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Εκεί, στις 11.00 ξεκινά ένα διαφορετικό κυνήγι θησαυρού: Οι συμμετέχοντες, ακολουθώντας τους γρίφους, θα κινηθούν στο Πάρκο ψάχνοντας τα κρυμμένα αυγά και αφού περάσουν τις δοκιμασίες που θα τους βάλουν τα κοτοπουλάκια, θα αναζητήσουν τον Κύριο Κούνελο. Νικήτρια ομάδα θα είναι αυτή που θα βρει πρώτη τον Κύριο Κούνελο, ο οποίος θα μοιράσει σε όλους σοκολατένια αυγουλάκια. Κάτι μας λέει ότι οι μικροί της παρέας θα ξετρελαθούν. Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψη με μια ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού ή με τις εκθέσεις φωτογραφίας που φιλοξενούνται αυτό το διάστημα.



Καφεδάκι στη Βουλιαγμένη
Μετά το κυνήγι θησαυρού, κυνηγάμε… μια θέση στον ήλιο. Και την βρίσκουμε στο Moorings στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης, από τα πιο ωραία café της περιοχής, που μοιάζει με κατάστρωμα πλοίου και από τα τραπεζάκια του μπορείτε να ατενίζετε τον κολπίσκο μπροστά του και να κάνετε σχέδια για το καλοκαίρι. Ο καιρός άλλωστε αναμένεται άκρως καλοκαιρινός και η μέρα ηλιόλουστη. Ο καφές στοιχίζει 4€, ενώ θα βρείτε και ωραιότατα τσιμπολογήματα αν πεινάσετε. Εμείς όμως σας προτείνουμε να… κρατήσετε δυνάμεις για τα τσιμπούσια που ακολουθούν.

Λαμπρή με μαγειρίτσα
Το βράδυ, βάζουμε τα καλά μας, παίρνουμε τη λαμπάδα μας, επιλέγουμε μία από τις πιο ατμοσφαιρικές και ιστορικές εκκλησίες της Αθήνας για την Ανάσταση και στην επιστροφή... πιάνουμε θέση στο οικογενειακό τραπέζι. Η παράδοση απαιτεί τσούγκρισμα αυγών, τσουρέκι και φυσικά μαγειρίτσα, για την οποία σας έχουμε εδώ την τέλεια συνταγή. 



Και μετά την Ανάσταση;
Ύπνο, για όσους έχουν να ξυπνήσουν νωρίς για… σούβλισμα. Για τους άλλους, το Σάββατο έχει χορό. Και έχουμε δύο διαφορετικές προτάσεις για να ξενυχτήσετε το Σαββατόβραδο της Ανάστασης. Στο Six DOGS (Αβραμιώτου 6-8), διοργανώνεται άλλη μία United We Dance βραδιά, με τους Lex, Bengoa και Marsha να αναλαμβάνουν διαδοχικά τα decks για μια… perestroika dance νύχτα (είσοδος 5€). Στο The Zoo στο Χαλάνδρι (Ζ. Πηγής 45, τηλ: 2106745375), λίγο μετά τα μεσάνυχτα, πιάνουν θέση στη σκηνή ο Johnny Vavouras and the Cadillacs, για να μας χαρίσουν μία rock’n’roll-swing-blues βραδιά α λα παλαιά, σαν μια 50s μπάντα με λευκά πουκάμισα, γραβάτες και τζιν.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v