Πού να πιω καφέ στο Μαρούσι

Έξι στέκια στις γειτονιές του Αμαρουσίου για all day άραγμα με καφέ που καταλήγει… σε ξενύχτια με ωραίες μουσικές.
Πού να πιω καφέ στο Μαρούσι
Ψαγμένες ποικιλίες εσπρέσο και σούπερ ομελέτες νωρίς το πρωί. Κολασμένα ροφήματα σοκολάτας με ροκιές σε ζεστές σάλες. Γλυκίσματα συνοδεία live μουσικών και αργότερα, αν θέλουμε, μένουμε για ποτά και ευφάνταστα κοκτέιλ. Το Μαρούσι έχει τα δικά του στέκια και τα ανακαλύπτουμε σε έξι στάσεις.

Mint Coffeehouse
Μητροπόλεως 31, τηλ: 21 0612 2993

Μικρό και cozy, το Mint βρίσκεται στην εμπορική καρδιά του Αμαρουσίου και είναι ένα μαγαζάκι με όμορφη αισθητική, έναν μεγάλο μοναστηριακό πάγκο και μικρά τραπεζάκια, ό,τι πρέπει για coffee break, μια στάση από τα ψώνια ή άραγμα με βιβλίο. Εδώ δοκιμάζουμε καλό καφέ από τον έμπειρο μπαρίστα σε πολύ καλές τιμές, καθώς και ροφήματα σοκολάτας, χειροποίητες μπάρες ενέργειας και σπιτικά μάφιν και άλλα γλυκίσματα.

Faltso
Ηλία Διάμεση 5-7, τηλ: 2108020225

Μια στενόμακρη μπάρα, άνετα καναπεδάκια και μια πέτρινη αυλή είναι το σκηνικό του Faltso, που αγαπά τις freestyle μουσικές, ανοίγει από το πρωί για καφεδάκια και συνεχίζει δυναμικά το βράδυ με μία από τις μεγαλύτερες λίστες gin που έχουμε συναντήσει στην Αθήνα. Τελευταία, διοργανώνει και vintage parties καθώς και live groovy soul βραδιές.

Blueprint
Βασιλίσσης Σοφίας 17, τηλ: 2106129293

Κλασικό ροκ στέκι του Αμαρουσίου, το Blueprint με τους ξύλινους πάγκους, τα ροκ memorabilia και την vintage κλασική διάθεση, είναι ένα στέκι για όλες τις ώρες, από το μεσημέρι και μετά: Ανοίγει στις 12.00 για χαλαρά καφεδάκια και συνεχίζει με μπύρες και κοκτέιλ μέχρι τα ξημερώματα.

Karamuza 
Περικλέους 42, τηλ: 21 3025 4835

Εκεί που το Μαρούσι συναντά την Πεύκη, η Karamuza τα τελευταία χρόνια εγκαινίασε μια νέα πιάτσα. Industrial ύφος, all day διάθεση, cool ροκ και τζαζ μουσικές, συχνά live και κοσμοσυρροή στα τραπεζάκια και τους πάγκους εντός και εκτός του μαγαζιού, ανεβάζουν τη διάθεση της γειτονιάς καθημερινά από νωρίς για καφεδάκι και αργότερα για κοκτέιλ.

Bottega 
Φραγκοκλησιάς 3Α, τηλ: 21 0610 0288

All day café bar restaurant με βιομηχανική διάθεση και ιταλική φινέτσα, το Bottega ετοιμάζει ωραίο εσπρέσο από νωρίς το πρωί και σερβίρει και ωραιότατο πρωινό – ομελέτες με τσένταρ, αυγά scrambled με καπνιστό σολομό και αβοκάντο και ωραία σαντουιτσάκια. Αργότερα, το γυρνά σε εκλεκτά κρασιά του μεσογειακού αμπελώνα, ποτά στα 7€, ζυμαρικά και πίτσες.

Teacher’s
Στρ. Λέκκα 35, τηλ: 21 0612 8714
Ζεστός, όμορφος χώρος, άκρως σπιτικός, με χαλαρές μουσικές και καλό καφέ, το Teacher’s είναι ό,τι πρέπει για ένα μεσημεριανό break – και όχι μόνο: Εδώ θα συνεχίσετε με μπύρες και κερασμένα hotdogs, χαζεύοντας το πράσινο σκηνικό στο πάρκο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v