Τα καλύτερα στο Παγκράτι

Οι καλύτεροι μεζέδες, τα πιο όμορφα café, τα top κοκτέιλ, τα πιο λαχταριστά παγωτά, σε μια λίστα με 10 κορυφαίες διευθύνσεις στο Παγκράτι.
Τα καλύτερα στο Παγκράτι
Πού θα φάτε το καλύτερο burger; Πού θα βρείτε ελληνικά κοκτέιλ; Ποιοι σερβίρουν τα ωραιότερα έθνικ πιάτα και ποιοι τα πιο μερακλίδικα ελληνικά μεζεδάκια; Γυρίσαμε μία από τις αγαπημένες μας γειτονιές, το Παγκράτι, και συγκεντρώσαμε τις πιο δυνατές διευθύνσεις σε ένα παγκρατιώτικο top 10.

Το πιο ρετρό cafe: Superfly (Εμπεδοκλέους 28, τηλ: 2114046076)
Σχολικά θρανία, παλιές παιχνιδομηχανές και arcade games (σε λειτουργία!), τρενάκια πάνω από την μπάρα, σακούλες από το Μινιόν, παλιά περιοδικά των ‘80s, και όλη η νοσταλγία εκείνης της δεκαετίας, σε ένα all day café – χρονομηχανή στην πλατεία Βαρνάβα.



Το πιο hip μπαράκι: Chelsea Hotel (Αρχιμήδους 1, πλατεία Πλαστήρα, τηλ: 2112142614)
Στα τραπεζάκια που απλώνει περιμετρικά στα πεζοδρόμια συγκεντρώνονται… σμήνη Παγκρατιωτών, και όχι μόνο (εδώ θα βρείτε και τους πρώην φανατικούς της πλατείας Αγίας Ειρήνη) και απολαμβάνουν urban ατμόσφαιρα και χαλαρά ποτά στα 6€.

Τα πιο… ελληνικά κοκτέιλ: Αρbarόριζα (Πλατεία Πλαστήρα 10, τηλ: 21 0701 9530)
Στον παρεΐστικο χώρο της, και στην υπερυψωμένη αυλή πάνω από την πλατεία, που γίνεται ιδανικό σκηνικό για τα ανοιξιάτικα απογεύματά μας, απολαμβάνουμε οικονομικά κοκτέιλ με γεύση και χρώμα ελληνικό: Με βάση το κρασί, το ούζο, το τσίπουρο, την μαστίχα και άλλα παραδοσιακά αποστάγματα, οι δημιουργίες της μπάρας μας φτιάχνουν το κέφι σε τιμές που ξεκινούν κάτω από τα 5€.



Το καλύτερο έθνικ street food: Baba Ghanush (Εμπεδοκλέους 25, τηλ: 2121050351)
Εδώ η ατμόσφαιρα είναι αραμπέσκ και οι γεύσεις έντονα ανατολίτικες, με υπέροχα φαλάφελ, λαχταριστές σούπες με μπαχαρικά και τιμές περί τα 4-5€ επίσης. Το μαγαζί διαθέται και λίγα τραπεζάκια μέσα αλλά και στο φαρδύ πεζοδρόμιο για να απολαύσετε το φαγητό σας επί τόπου.



Το καλύτερο παγωτό: Τούλα (Ευτυχίδου 41, τηλ: 210 7218255)
Φημισμένο ζαχαροπλαστείο κοντά στη λεωφόρο Υμηττού, η Τούλα έγινε γνωστή για το παγωτό μουστάρδα που προσφέρει (στην πραγματικότητα η γεύση παραπέμπει περισσότερο σε τριαντάφυλλο, αλλά παραμένει υπέροχο), ενώ δεν θα βγείτε χαμένοι αν επιλέξετε και το υπέροχο παρφέ σοκολάτας. Κάθε μπάλα στοιχίζει 1,70€.

Η καλύτερη μπυραρία: Berlin by 5 Drunk Men (Τιμοθέου 8, τηλ: 2107010006)
Ανοίγει κάθε απόγευμα, διαθέτει ικανοποιητική ποικιλία σε ετικέτες και βαρέλια, ενώ έχει φροντίσει να υπάρχει… κάνουλα μπύρας σε κάθε τραπέζι για να σερβίρεστε μόνοι σας (και να βλέπετε την κατανάλωσή σας στην ειδική οθόνη). Θα βρείτε επίσης κλασικά ορεκτικά και finger food για τη λιγούρα.



Το πιο πολύχρωμο café: Πάροτ (Τιμόθεου 7, τηλ: 21 0821 1800)
Στον ίδιο πεζόδρομο, ένα γλυκύτατο café bar απλώνει πολύχρωμες καρεκλίτσες στο πλακόστρωτο και δημιουργεί σκηνικό εξωτικό και άκρως ανοιξιάτικο για χαλαρό καφεδάκι από νωρίς και κοκτέιλ από 7€ με πολυσυλλεκτικές μουσικές το βραδάκι.



Το καλύτερο burger: Colibri (Εμπεδοκλέους 9-13, πλατεία Βαρνάβα, τηλ: 2107011011)
Η ναυαρχίδα του Colibri βρίσκεται στο δρομάκι που οδηγεί στην πλατεία Βαρνάβα και απλώνει τραπεζάκια στο πλακόστρωτο. Εδώ, δοκιμάζουμε υπέροχα burgers, όπως το Bacon Egg, το Mushroom Cheese, το Hawaiian και το Yoggie B με γιαούρτι, όπως και λαχταριστές πίτσες και ζυμαρικά. Μαζί με μπύρα ή κρασί, υπολογίζουμε περί τα 12-15€ για πλήρες γεύμα.

Το καλύτερο ταβερνάκι: Καραβίτης (Αρκτίνου & Παυσανίου, τηλ: 210 7215155)
Από τα παλιότερα υπόγεια κουτούκια της Αθήνας, ο Καραβίτης σερβίρει σούπερ κρεατομεζέδες και κλασικά ελληνικά ορεκτικά (φοβερά τα κεφτεδάκια του) σε έναν πέρα για πέρα νοσταλγικό, ρετρό χώρο. Όταν μπει για τα καλά η άνοιξη, θα ανοίξει και την απέναντι αυλή για μεζέδες κάτω από τα δέντρα. Υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.



Τα καλύτερα μοντέρνα μεζεδάκια: Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café (Αρριανού 33, τηλ: 21 0722 3466)
Σε έναν μικρό, αλλά στιλάτο χώρο στα πέριξ της πλατείας Προσκόπων, το Μαύρο Πρόβατο προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα, πιστή στις εγχώριες πρώτες ύλες. Ζυμαρικά με θαλασσινά, σαλάτα φακής με σολομό, φάβα με ζελέ ντομάτας, ψητό αρνάκι με θυμάρι και λαχταριστά γκουρμέ γλυκά σερβίρονται με καλό κρασί, σε τιμές που κυμαίνονται στα 20-25€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v