Τέλεια café στους πεζόδρομους της Αθήνας

Στο Θησείο, το Μοναστηράκι, το Μεταξουργείο και τα Εξάρχεια, τα καφεδάκια πίνονται δροσερά σε πλακόστρωτα, και η ζωή είναι ωραία.
Τέλεια café στους πεζόδρομους της Αθήνας
της Ηρώς Κουνάδη

Έφτασε, επιτέλους, εκείνη η εποχή του χρόνου που τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου σημαίνουν καφεδάκια στη λιακάδα –ιδανικά συνδυασμένα με βόλτες στο Θησείο, τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τον λόφο του Στρέφη, τα δρομάκια με τα νεοκλασικά του Μεταξουργείου ή τα Αναφιώτικα. Για να την τιμήσουμε, συγκεντρώνουμε έξι από τα αγαπημένα μας café που απλώνουν τραπεζάκια σε πλακόστρωτα και μας κάνουν να νιώθουμε πως βρισκόμαστε σε νησί.

Μαγική Αυλή
Βαλτετσίου 47, Εξάρχεια, τηλ.: 211 4115430



Εκεί που παλαιότερα βρισκόταν το εξαρχειώτικο Ζάχαρη κι Αλάτι, πριν μετακομίσει στο Κολωνάκι, βρίσκεται μια αυλή… όντως μαγική. Στις φερ φορζέ πολυθρόνες της, πάνω στο νοσταλγικό μωσαϊκό-σκακιέρα, αράζουμε για καφεδάκι (στα 3€) και τσιμπολογήματα που περιλαμβάνουν ταρτάκια με λαχανικά, σπιτικές πίτες και κολασμένη σοκολατόπιτα (στα 5€) από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ –οπότε και το «γυρνάμε» στα κοκτέιλ και τα κρασιά.

500 Μίλια Μακριά 
Σαλαμίνος 43-45, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 3413563



Ένα από τα ομορφότερα café-bar του Μεταξουργείου, χειροποίητο όπως και τα υπόλοιπα στη γειτονιά του, απλώνει τα τραπεζάκια του στον σούπερ ατμοσφαιρικό πεζόδρομο της Σαλαμίνος, και μας σερβίρει ωραία καφεδάκια (στα 2€) και καθαρά ποτά (στα 5€) αργότερα, υπό τους ήχους μουσικών που ροκίζουν –παίζουν όμως σε ιδανικά χαμηλή ένταση. Διοργανώνει, συχνά πυκνά, και κεφάτα πάρτι και bazaar κόμικς, και τουρνουά Tichu και fantasy games, και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα. Μείνετε συντονισμένοι για τις σχετικές ανακοινώσεις στη σελίδα τους στο Facebook

Estrella 
Ρόμβης 24α, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3218000



Στο κουκλίστικο κτίριο της Ρόμβης που στέγαζε το Pure Bliss, έκανε πριν από λίγους μήνες απόβαση… η Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, η θεσσαλονικιώτικη Estrella, που έγινε διάσημη με το περιλάλητο Μπουγατσάν της, απλώνει πια τραπεζάκια έξω σε έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους του «εμπορικού τριγώνου» και μας σερβίρει καταπληκτικά καφεδάκια, λαχταριστά brunch και πρωινά κάθε μέρα, όλη μέρα. Ο καφές ξεκινά από τα 2,50€, τα δε μπουγατσάν κυμαίνονται στα 4€.

Κούπα Libre 
Ηρακλειδών 19, Θησείο, τηλ.: 210 3462099



Στεγάζεται σε μια κουκλίστικη μονοκατοικία στα «χαμηλά» του λαοφιλούς πεζόδρομου της Ηρακλειδών, απλώνει τα ξύλινα τραπεζάκια του στο πλακόστρωτο ανάμεσα σε χρωματιστές γλάστρες και φουντωτά παρτέρια, και σερβίρει εξαιρετικό καφέ (από 2,50€) φτιαγμένο με χαρμάνια από την Αιθιοπία και τη Ρουάντα. Όταν παίρνει να μεσημεριάζει το «γυρνάει» στα τσιπουράκια και τους σπιτικούς μεζέδες, ενώ δυνατά παίζουν και τα γλυκά –δοκιμάστε τη σοκολατόπιτα και το cheesecake, θα μας θυμηθείτε.

Le Petit Village 
Φωκίωνος 2, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3315616



Μικρούλι και γλυκύτατο, απλώνει φερ φορζέ πολυθρονίτσες στον άγνωστο εν πολλοίς πεζόδρομο της Φωκίωνος (κάθετο σε Ερμού και Μητροπόλεως) και μας σερβίρει, εκτός από ωραία καφεδάκια (στα 3,30€ ο espresso freddo) και θεϊκές φρεσκοστυμμένες λεμονάδες (στα 4€) με διάφορους συνδυασμούς γεύσεων. Συνοδεύονται όλα ιδανικά με πολύ ιδιαίτερα ταρτάκια σαν το Greek Islands με σύκο, δεντρολίβανο και φέτα, και γλυκά, ενώ το βράδυ δυνατά παίζουν και τα κοκτέιλ του –πάρτε μια ιδέα από τον αναλυτικό τιμοκατάλογο, εδώ

Collage 
Καπνικαρέας 3 και Ερμού, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3232060



Σε ένα πανέμορφο, διατηρητέο κτίριο, το δημοφιλέστατο Collage είναι… all day και all night, πράγμα που σημαίνει ότι σερβίρει με την ίδια άνεση καφεδάκια, πρωινά, φαγητό και κοκτέιλ. Για να τιμήσουμε τις πρώτες μέρες της άνοιξης –και για χάζι στην περαντζάδα– πιάνουμε ένα από τα τραπεζάκια που απλώνονται έξω στον πεζόδρομο, και απολαμβάνουμε δροσερό καφεδάκι (στα 3,50€) και τσιμπολογήματα που περιλαμβάνουν μπρουσκέτες και σπιτική πορτοκαλόπιτα με παγωτό καϊμάκι (στα 5,50€).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v