Για καφέ και ποτό στα «άλλα» κτίρια της Αθήνας

Απολαμβάνουμε ανοιξιάτικους καφέδες και σούπερ ποτά σε μουσεία, ιστορικά κτίρια, νοσταλγικές αυλές και… χάνια της Αθήνας.
Για καφέ και ποτό στα «άλλα» κτίρια της Αθήνας
Καφεδάκι στο σπίτι όπου έζησε ο Άγγελος Σικελιανός.

Γκουρμέ σνακ και signature cocktails στην πάλαι ποτέ εξοχική κατοικία του Όθωνα.

Arty έξοδος σε βιομηχανικά κτίρια της Αθήνας, που ήταν όντως… βιομηχανικά.

Ναι, καλά το καταλάβατε. Αυτή τη φορά βγαίνουμε για ποτό και καφεδάκι στα πιο ιδιαίτερα και ιστορικά κτίρια της πόλης.

Otto
Καλαμιώτου 18 και Ευαγγελιστρίας 33, τηλ: 6987454777

H αλλοτινή εξοχική κατοικία του βασιλιά Όθωνα ανακαινίστηκε και φιλοξενεί την πιο «βασιλική» διεύθυνση στα café bar του κέντρου: Πολυέλαιοι, ψηλοτάβανες αίθουσες, vintage κιγκλιδώματα, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, τζαμαρίες και άνετες αρχοντικές πολυθρόνες είναι το σκηνικό που θα συναντήσετε στο Otto, ένα café bar… με τα όλα του το οποίο ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι στο πλακόστρωτο και γκουρμέ σνακ και παραμένει ανοιχτό μέχρι αργά για ωραιότατα signature cocktails (από 8€) και χαλαρές μουσικές.

Μέντα 
Αγίων Θεοδώρων 10, Κηφισιά, τηλ.: 210 8080193

Το πέτρινο σπίτι στο οποίο περνούσε τα καλοκαίρια του ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός έχει μεταμορφωθεί σε ένα γλυκύτατο café-bar, με μια από τις ωραιότερες αυλές των βορείων προαστίων. Μας αρέσει ιδιαίτερα και ο εσωτερικός χώρος, με το πάτωμα-σκακιέρα και τα έπιπλα που φέρνουν στο νου γαλλική εξοχή. Οι μουσικές κινούνται σε τζαζ μονοπάτια, ενώ δεν αποκλείεται να πετύχετε και κάποιο από τα live που διοργανώνονται συχνά. Το ποτά κοστίζουν 7€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Ρομάντσο 
Αναξαγόρα 3-5, Γεράνι, τηλ.: 216 7003325

Τα «παιδιά» του Bios, μετέτρεψαν το εντυπωσιακό κτίριο των γραφείων του περιοδικού Ρομάντσο σε ένα hub που φιλοξενεί μεγάλα πάρτι, παραστάσεις, εκθέσεις, συναυλίες και dj sets, με ξεχωριστό χώρο/μπαρ για ποτάκι και κουβέντα επ’ αυτών.  Πίσω από τις τεράστιες τζαμαρίες στην πρόσοψη του κτιρίου, διακρίνονται τα βιομηχανικά πατώματα και η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική με τα εσωτερικά αίθρια και τις τσιμεντένιες σκάλες, που έχει διατηρηθεί αλώβητη. Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα events του χώρου εδώ.

Public Café
Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα, τηλ: 2103239101

Στο πανέμορφο Μέγαρο Μελά, από το οποίο ο Γεώργιος Παπανδρέου εκφώνησε στις 18 Οκτωβρίου του 1944 τον λόγο της απελευθέρωσης, έχει βρει καταφύγιο εδώ και αρκετά χρόνια το μοναδικό καφέ που απολαμβάνει άπλετη θέα στην πλατεία Συντάγματος και το Κοινοβούλιο. Για ανεμπόδιστη θέα, επιλέξτε τραπεζάκι στο μπαλκόνι για να απολαύσετε νοστιμότατο πρωινό, τον καφέ ή τον χυμό σας,  το κρασάκι σας, υγιεινές σαλάτες, ζουμερά burgers και επιλογές πιάτων ημέρας από τη μεσογειακή κουζίνα. Λίγο… απ’ όλα δηλαδή. Δείτε το μενού εδώ.

Taf 
Νορμανού 5, Θησείο, τηλ: 210 3238757

Το ιδιόμορφο κτίριο που χτίστηκε το 1870, επί Όθωνα, για κρατητήριο και χρησιμοποιήθηκε μέχρι την Κατοχή για κατοικίες 13 οικογενειών, σήμερα φιλοξενεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα καφέ μπαρ της πόλης. Στην νοσταλγική αυλή του Taf μπορούμε να παραγγείλουμε ωραιότατο καφεδάκι, και καθαρά ποτά αργότερα συνοδεία jazzy επιλογών, ενώ στα δωματιάκια γύρω από αυτήν όλο και κάποια έκθεση θα τραβήξει το βλέμμα μας. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

K8 Point
Ερμού 119 και Άστιγγος, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3315407

Σε έναν χώρο 3.000 και βάλε τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος – πάλι επί Όθωνα – λειτούργησε ως στάβλος και χάνι και ύστερα, το 1920, στέγασε το ξενοδοχείο «Έλευσις», στήθηκε ένας all day (and night) πολυχώρος για καφεδάκι, σνακ, δείπνο, live και εκθέσεις. Η όμορφη αυλή του και τα πάνω μπαλκόνια που απολαμβάνουν θέα Aκρόπολη είναι must για ηλιόλουστο καφεδάκι, ενώ όσο νυχτώνει η μεγάλη και στιλάτη μπάρα στο εσωτερικό του πιάνει… φωτιά και σερβίρει ωραιότατα signature κοκτέιλ (10€) συνοδεία ανεβαστικών tunes. Το απλό ποτό κοστίζει 8€. Σημειώστε ότι αυτήν την περίοδο το K8 Point… ανακαινίζεται και το πρωινό ωράριό του δεν είναι σταθερό. Παρασκευοσαββατοκύριακα πάντως, ανοίγει από νωρίς.

Cafe Mουσείου Ακρόπολης
Δ. Αρεοπαγίτου 15, Μακρυγιάννη, τηλ: 2109000900

Σε έναν χώρο γεμάτο ιστορία, σε ένα κτίριο «διαμάντι» στην πιο όμορφη περατζάδα της Αθήνας, το καφέ του Μουσείου της Ακρόπολης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Προσφέρει απλόχερα θέα και ωραιότατες μεσογειακές γεύσεις με φόντο τον Ιερό Βράχο και είναι ό,τι πρέπει για να «κλείσουμε» όπως πρέπει μια κυριακάτικη βόλτα στην Αεροπαγίτου. Σερβίρει και πρωινό, καθημερινά μέχρι τις 12.00, ενώ κάθε Παρασκευή ως τα Μεσάνυχτα το εστιατόριο κάνει αφιέρωμα σε τοπικά προϊόντα ονομασίας προέλευσης. Περισσότερα εδώ.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v