Υπέροχα έθνικ μπαράκια στην Αθήνα

Τίκι μπαρ στη σκιά της Ακρόπολης, αφρικανικές αυλές στο Θησείο, κουβανέζικα μυστικά και πολυνησιακά κοκτέιλ στις πιο… εξωτικές μπάρες της πόλης.
Υπέροχα έθνικ μπαράκια στην Αθήνα
Τι γυρεύει μια σανίδα του σερφ από την Πολυνησία στους Αμπελόκηπους; Πού θα δοκιμάσετε μεξικάνικα κοκτέιλ και street food; Ποια tiki bar μας καλούν σε ταξίδια εξωτικά στο Χαλάνδρι και το Κουκάκι και ποια αυλή στη Νέα Σμύρνη μοιάζει βγαλμένη απ’ την Τζαμάικα; Έξι έθνικ μπαράκια της Αθήνας μας «σερβίρουν» εξωτική ατμόσφαιρα και εμείς… επιβιβαζόμαστε με ένα μάι-τάι στο χέρι.

Sowl 
Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ: 2103450003

Στην αυλή και τους όμορφους χώρους του κτιρίου που κάποτε στέγαζε το αγαπημένο φοιτητικό στέκι του «Σταύλου», πλέον το Sowl μας ταξιδεύει από την Αφρική ως το Μεξικό με ethnic urban διαθέσεις. Τέχνη, μόδα, μουσική, νέες τάσεις, μεξικάνικη street food κουζίνα, γεύσεις με επιρροές από τη Λατινική Αμερική στο μενού, κοκτέιλ με premium αποστάγματα, αφρικανικές αναφορές στη διακόσμηση και funk, cumbia και swing ήχοι είναι το κράμα πολυσυλλεκτικών ερεθισμάτων που συναντάμε σε αυτή την ιδιαίτερη γωνιά του Θησείου.

Tiki bar Athens  
Φαλήρου 15, Κουκάκι, τηλ: 2109236908

Απόλυτα εξωτικό, το Tiki είναι ο πρώτος διδάξας του είδους, και διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο με 50s και 60s αναφορές και χαβανέζικη διάθεση. Μια εκτενέστατη λίστα κοκτέιλ μας βάζει σε πειρασμό να δοκιμάσουμε όσες περισσότερες από τις εμπνεύσεις του βραβευμένου barman μπορέσουμε- βρίσκουμε για παράδειγμα δεκάδες διαφορετικές εκδοχές του martini και άλλα τόσα κοκτέιλ σαμπάνιας, ενώ οι μουσικές κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει rock n roll, lounge, jazz, funky soul, latin, calypso, disco, pop, cabaret και κλασική γαλλική και ιταλική μουσική. Συχνά πυκνά φιλοξενούνται συναυλίες καλλιτεχνών διαφόρων ειδών.

Cupa Cupa 
Λουίζης Ριανκούρ 58, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0692 2488

Μια σανίδα του σερφ από τον Πολυνησία, μπαμπού τριγύρω, εξωτική διακόσμηση, tiki bar αισθητική, και tiki bar… cockatils μας περιμένουν στο Cupa Cupa της Πανόρμου. Η ξύλινη μπάρα ετοιμάζει από νωρίς καφεδάκια και σνακ, ενώ το βράδυ, μας σερβίρει ωραίες δημιουργίες όπως η Tiki Margarita με tequila blanco, λάιμ, σιρόπι ζάχαρης και orgeat (περί τα 8€), συνοδεία funk, soul και rock μουσικών.

Enzzo de Cuba
Αγίας Παρασκευής 70, Περιστέρι

Από το Μπουρνάζι… στην Κούβα μας τηλεμεταφέρει σταθερά εδώ και χρόνια το Enzzo. Με έναν χώρο εμπνευσμένο διακοσμητικά από την Havana Vieja, το ιστορικό κέντρο της κουβανέζικης πρωτεύουσας, αλλά και διάθεση που ταιριάζει απόλυτα με την ξεχωριστή αυτή κουλτούρα, το Enzzo στήνει φιέστες κάτω από τους φοίνικες της πλακόστρωτης αυλής του και μας σερβίρει αυθεντικά μοχίτο, όσο εμείς χορεύουμε σε λάτιν ρυθμούς.

Funky Monkey
Ομήρου 57, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0934 1420

Με έναν ολοκαίνουριο χώρο, που εγκαινιάζεται στις αρχές Απριλίου, το Funky Monkey εξακολουθεί να μας ταξιδεύει στη Τζαμάικα, αλλά αυτή τη φορά μέσα από τη φιλόξενη αυλή του, που μοιάζει περισσότερο με beach bar. Τα ακούσματα είναι reggae και funk, τα κοκτέιλ αποτελούν ευφάνταστες εξωτικές παραλλαγές κλασικών συνταγών όπως η Caipirinha και το χρώμα και τα φοινικόφυλλα… περισσεύουν στον χώρο.

White Monkey
Γρ. Γυφτοπουλου 6, Χαλάνδρι, τηλ: 697 244 6697

Εξωτικές ταπετσαρίες, tribal λεπτομέρειες, χρωματιστά τραπεζάκια, άνετοι πάγκοι με σκαμπό μπροστά στην μεγάλη, πνιγμένη στις… φυλλωσιές μπάρα. Το exotic σκηνικό στο οποίο φωλιάζει η Λευκή Μαϊμού έχει τα δικά του μυστικά: Τα tiki κοκτέιλ της ωραίας λίστας, με hit το μυστικό blend από τρία ρούμια. Οι μουσικές είναι swing, rock n roll, boogaloo και northern soul και η ατμόσφαιρα άκρως παρεΐστικη και ευχάριστη. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€, τα κοκτέιλ από 8€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v