Αυτά είναι τα καλύτερα κοκτέιλ εκτός κέντρου

Οι παρέες γράφουν ιστορία, και οι γειτονιές φτιάχνουν τα καλύτερα κοκτέιλ. Δεν μας πιστεύετε; Μια δοκιμή θα σας πείσει.
Αυτά είναι τα καλύτερα κοκτέιλ εκτός κέντρου
της Ηρώς Κουνάδη

Αν διαβάζετε συχνά in2life, πιθανότατα ξέρετε ότι μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της Αθήνας φτιάχνονται και σερβίρονται εκτός κέντρου, σε γειτονιές που δεν τις «πιάνει το μάτι», ή σε πιάτσες στις οποίες δεν περιμένατε να βρείτε καλά κοκτέιλ. Για να ξέρετε πιο συγκεκριμένα πού να παραγγείλετε τι, παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο αγαπημένα μας.

Spoiled 
Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, τηλ.: 210 9757386



Το μπαρ: Δυο βήματα από το μετρό της Δάφνης, έχει εξαπλώσει τη φήμη του στα πέρατα της Αθήνας –κυρίως χάρη στα φοβερά και τρομερά κοκτέιλ του. Είναι μικρούλι, στιλάτο και κεφάτο, απλώνει και τραπεζάκια στη στοά που το φιλοξενεί για (ψευδ)αίσθηση καλοκαιριού.
Τα κοκτέιλ: Το Little Prince (φωτό, επάνω) με τεκίλα, λικέρ μπανάνας, κρέμα καρύδας, λεμόνι και bitters σοκολάτας, και το Captain Barbarossa, με ρούμι Sailor Jerry, σιρόπι κανέλας, μήλο και Vinsanto. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€.

Pop Up
25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 211 2137681



Το μπαρ: Μεγάλωσε και ομόρφυνε, από τότε που λέγαμε για πρώτη φορά ότι έφερε όλη την Αθήνα στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, κράτησε όμως τις τιμές του χαμηλές και τα κοκτέιλ του στα υψηλότερα στάνταρ, και εξακολουθεί να κάνει σούπερ πάρτι στο piso μπαρ, και να παίζει ωραίες indie μουσικές στο mprosta.
Το κοκτέιλ: Είμαστε διχασμένοι ανάμεσα στο Rose Passion, με ρούμι, γλυκό τριαντάφυλλο και κανέλλα, και το Flamingo, με Bailey's, φράουλες και καραμέλα. Αμφότερα κοστίζουν 7€, ενώ τις Πέμπτες «πέφτουν» στα 5€.

Αρbarόριζα 
Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 210 7019530



Το μπαρ: Ζεστό, παρεΐστικο και μονίμως κεφάτο, με χρωματιστά τραπεζάκια και αναπαυτικές πολυθρόνες ανάμεσα σε ψηλά σκαμπό και μπάρες, και ένα μεγάλο μπαλκόνι που αγναντεύει από ψηλά την πλατεία Πλαστήρα.
Το κοκτέιλ: Έχει… άρωμα Ελλάδας, λέγεται Bubblestar, και φτιάχνεται με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα. Δοκιμάστε, επίσης, το Surprise, με μαστίχα, κόκκινο κρασί και σοκολάτα. Οι τιμές τους ξεκινούν από μόλις 4,50€.

Holy Spirit
Λαοδίκης 41, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8982650



Το μπαρ: Διεκδικεί επάξια τα σκήπτρα του καλύτερου κοκτεϊλάδικου (και του πιο «κεντρώου» μπαρ) της Γλυφάδας, μας αρέσει όμως και για την παιχνιδιάρικη διακόσμηση στο εσωτερικό του, και για τα χρωματιστά τραπεζάκια που απλώνει έξω για τις πρώτες ανοιξιάτικες βραδιές μας. Παίζει κεφάτες, upbeat μουσικές, που δυναμώνουν όσο περνά η ώρα.
Το κοκτέιλ: Fantastic Boyfriend, με βότκα, καρύδα και cranberry. Σερβίρεται σε δύο μεγέθη, στα 8€ το μικρό και στα 10€ το μεγάλο.

Snatch 
25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6891262



Το μπαρ: Βρίσκεται σταθερά εδώ και χρόνια στη λίστα μας με τα μπαρ που παίζουν τις καλύτερες μουσικές στην Αθήνα, είναι ροκ και φαίνεται, έχει και μια από τις ομορφότερες αυλίτσες του βορρά, η οποία μας δίνει έναν λόγο παραπάνω να ανυπομονούμε να καλοκαιριάσει –προς το παρόν, πιάνουμε θέση στα χτιστά καναπεδάκια της τα ηλιόλουστα μεσημέρια.
Το κοκτέιλ: Λέγεται Spicy Papa, φτιάχνεται με ρούμι, passion fruit και καυτερή πιπεριά, και σερβίρεται σε έξτρα λαρτζ κανατούλα που κοστίζει 10€ (τα υπόλοιπα, κανονικού μεγέθους κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€).

Μουστάκι 
Γ. Δροσίνη 5, Κηφισιά, τηλ.: 211 4047612



Το μπαρ: Μικρούλι αλλά θαυματουργό, είναι μακράν το αγαπημένο μας μπαράκι στην Κηφισιά (και) για τα απίστευτα κοκτέιλ του (και) γιατί παίζει μουσικάρες που μας κάνουν να χορεύουμε –από ελληνικά 90s μέχρι indie rock και… Backstreet Boys. Βγάζει και τραπεζάκια έξω με το που ανοίξει λίγο ο καιρός, φτιάχνει και κοκτέιλ για τον δρόμο, αν θέλετε να βολτάρετε στην Κηφισιά.
Το κοκτέιλ: Φουντούκι Μπουμ, με τεκίλα μπλε αγαύης, φουντούκι, τριαντάφυλλο και φρεσκοστυμμένο λεμόνι. Κοστίζει 8€. Ειδική μνεία αξίζει, όμως, και το Ζομπινέϊσον, με παλαιωμένα ρούμια, μπαχαρικά, λικέρ πορτοκαλιού, ροζ γκρέιπφρουτ, φρούτα του πάθους, λάιμ και φλεγόμενο αψέντι –από τις καλύτερες εκδοχές του Ζόμπι που έχουμε δοκιμάσει (στα 12€).

Old Dog
Σαρδέων 6, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ.: 216 700 2652



Το μπαρ: Έβαλε πριν από δύο χρόνια τη Νέα Φιλαδέλφεια στον νυχτερινό χάρτη της Αθήνας, έφερε το πρώτο roof bar στη γειτονιά του, και σάρωσε τα βραβεία για την σούπερ ενημερωμένη κάβα του, και για τα εξαιρετικά κοκτέιλ. Παίζει μουσικές που κινούνται σε funk, soul και house ρυθμούς.
Το κοκτέιλ: Λέγεται Royal Hound, και έχει για βάση του το τζιν το οποίο παντρεύεται αριστοτεχνικά με passion fruit και lime. Κοστίζει 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v