5 όμορφα café… παντός καιρού για το Σάββατο

Ωραίες ιδέες για να μη στερηθείτε το σαββατιάτικο καφεδάκι σας, είτε έχει λιακάδα, είτε ο καιρός σας το χαλάσει και βρέξει.
5 όμορφα café… παντός καιρού για το Σάββατο
Κι εκεί που περιμέναμε την άνοιξη, ξανάρθαν οι βροχές. Αυτό το Σαββατοκύριακο όμως, ό,τι καιρό κι αν κάνει, είμαστε προετοιμασμένοι: Έχουμε πέντε κουκλίστικα καφέ, που διαθέτουν όμορφο εσωτερικό χώρο, για να χαζεύουμε από μέσα τη βροχή σε περίπτωση που ο καιρός μας τα χαλάσει, αλλά και τραπεζάκια έξω, αν τελικά ο ήλιος μας κάνει το χατίρι.

Café Plaka
Τριπόδων 1, Πλάκα, τηλ.: 210 3220388

Γίνεται άνοιξη χωρίς βόλτα στην Πλάκα; Το Café Plaka, στο πιο χαρακτηριστικό δρομάκι της συνοικίας, είναι εξαιρετική επιλογή με καλό ή κακό καιρό: Αν έχει λιακάδα, ανεβαίνουμε τα σκαλάκια και πιάνουμε θέση στην ταράτσα του, που αγναντεύει τις μπουκαμβίλιες της Λυσίου. Αν πάλι βρέχει, καθόμαστε στο χουχουλιάρικο σαλόνι του κάτω ορόφου, χαζεύοντας την βροχή από τα παράθυρα. Μαζί με τον καφέ, εδώ βρίσκουμε και ωραία σπιτικά γλυκά. Έξτρα μπόνους για τις ποτίστρες για τα κατοικίδιά μας, που είναι ευπρόσδεκτα στο café.

Underdog
Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ: 2130365393

Ένας βιομηχανικός εσωτερικός χώρος σε διαφορετικά επίπεδα και μία πίσω αυλή χάρμα οφθαλμών που θα γίνεται ανάρπαστη όσο μπαίνει η άνοιξη, είναι το σκηνικό του Underdog. Εδώ απολαμβάνουμε πολύ καλό καφέ σπάνιων ποικιλιών, που μπορούμε να αγοράσουμε και για το σπίτι, ενώ τα σαββατοκύριακα τον συνοδεύουμε με τα brunch πιάτα του μενού: Αυγά σε κάθε μορφή, σαλάτες, σαντουιτσάκια και φοβερά pancakes.

Alphaville
Σαλαμίνος και Σφακτηρίας, Μεταξουργείο, τηλ.: 215 5052001

Στα πιο όμορφα στενάκια του Μεταξουργείου, στο πλακόστρωτο των οδών Σφακτηρίας και Σαλαμίνος, ανάμεσα σε εγκαταλειμμένα, αλλά γοητευτικά κτίρια και λουλουδιασμένα παρτέρια, το Alphaville είναι ένα all day καφενείο με «χύμα» καλλιτεχνική διάθεση. Μας αρέσει να αράζουμε είτε μέσα, ξεφυλλίζοντας βιβλία από την βιβλιοθήκη του, είτε έξω, όταν έχει ήλιο, στις χρωματιστές καρεκλίτσες κάτω από τα δέντρα, όπου σερβίρεται φτηνός καφές (από 2€) και αργότερα εξίσου οικονομικά ποτά (στα 5€).

Black Duck Garden
Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 210 3252396

Στο κτίριο που κάποτε στέγασε το πρώτο βασιλικό ζεύγος της Ελλάδας μέχρι να χτιστεί το σημερινό ανάκτορο της Βουλής, ένα μπιστρό απλώνει τραπεζάκια σε μια αριστοκρατική αίθουσα, αλλά και στην αυλή, την οποία διαμόρφωσε η ίδια η βασίλισσα Αμαλία. Όποια μεριά του μπιστρό κι αν προτιμήσετε, θα απολαύσετε καλό καφέ σε στιλάτο περιβάλλον παλιάς Αθήνας και θα τον συνοδεύσετε με brunch γεύσεις, όπως ομελέτες, open face σάντουιτς, bagels και γλυκίσματα (περί τα 5-8€ ανά πιάτο).

Upupa Epops
Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214

Ένας ωραίος βιομηχανικός εσωτερικός χώρος, και μία ακόμη ωραιότερη σκεπαστή αυλή στα Κάτω Πετράλωνα γίνεται το σκηνικό για all day άραγμα. Ιδιαίτερα η αυλή, με τα ασπρόμαυρα πλακάκια, τα αραμπέσκ πλακάκια, τις vintage νότες και την πολύχρωμη διακόσμηση, μας αρέσει για καφεδάκι από νωρίς, μαζί με τσιμπολογήματα όπως οι ωραίοτατες μίνι πίτσες. Αργότερα, απολαμβάνουμε και σούπερ δημιουργικά κοκτέιλ στα 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v