Βόλτα… στους αθηναϊκούς δρόμους του κρασιού

Αυτό το Σάββατο, ξεναγούμαστε στο «σύμπαν» των ελληνικών κρασιών, αράζουμε σε ατμοσφαιρικά wine bar και απολαμβάνουμε μουσικό θέατρο στην Πλάκα.
Βόλτα… στους αθηναϊκούς δρόμους του κρασιού

Γεύση από ελληνικό κρασί, τσιμπολόγημα σε μια κρυφή στοά του κέντρου και μουσικοθεατρική τέχνη σε μια ιστορική σκηνή της Πλάκας περιλαμβάνει η πρότασή μας για την σαββατιάτικη έξοδο.

Ο δρόμος του κρασιού… οδηγεί στο Ζάππειο
Πρώτη μας στάση, το Οινόραμα ’17, η έκθεση που αποτελεί το μεγαλύτερο οινικό γεγονός της χρονιάς στην Αθήνα. Οινοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα δίνουν ραντεβού στο Ζάππειο, για ένα τριήμερο γνωριμίας με τα εκλεκτά τους προϊόντα (από 11 ως 13 Μαρτίου). Η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της το Σάββατο, από τις 10.00 ως τις 19.00, και με 10€ σας δίνει ένα ποτήρι γευσιγνωσίας και τη δυνατότητα να μυηθείτε στον κόσμο του κρασιού με δοκιμές. Αγαπημένη γωνιά της έκθεσης, η αίθουσα «Οινικές Αποκαλύψεις» φιλοξενεί άγνωστα κρασιά πολύ μικρών οινοποιείων και ένα wine bar με αφανείς ποικιλίες αμπέλου, για όσους αναζητούν τα «top obscure» κρασιά του ελληνικού αμπελώνα. Μάθετε περισσότερα εδώ



Οι γευστικές δοκιμές συνεχίζονται
Από το Ζάππειο, κατηφορίζουμε ως τις παρυφές της Πλάκας, στον όμορφο και πολυσύχναστο, πια, πεζόδρομο της Ηπίτου, όπου η Kiki de Grece (Ηπίτου 4, τηλ: 2103211279) απλώνει τραπεζάκια στο πλακόστρωτο και μας προτείνει ψαγμένες ετικέτες ελληνικών κρασιών, μαζί με τσιμπολογήματα. Μάλιστα, κάθε απόγευμα από τις 5 ως τις 8 πραγματοποιεί το δικό της ιδιαίτερο «απεριτίβο», με δοκιμές κρασιών και γευστική συνοδεία (την τελευταία εβδομάδα για παράδειγμα τα ροζέ κρασιά συνοδεύονταν από φάβα με σουπιές στιφάδο και λιαστή τομάτα) στα 7€ συνολικά.



Κραουνάκης… στην Πλάκα
Η βραδινή μας στάση στο αθηναϊκό κέντρο είναι σε ένα όμορφο δρομάκι της Πλάκας, την οδό Φρυνίχου, όπου βρίσκεται μία από τις θεατρικές σκηνές του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Εδώ, στις 21.15 (εισιτήρια 18€), η Μαριάννα Κάλμπαρη σκηνοθετεί και ο Σταμάτης Κραουνάκης υπογράφει τη μουσική της παράστασης «Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία». Πρόκειται για έργο-ορόσημο του σουρρεαλιστικού κινήματος (Ροζέ Βιτράκ 1928) που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελλάδα από τον Κάρολο Κουν το 1973, και ανεβαίνει τώρα για πρώτη φορά παγκοσμίως με τη μορφή μουσικού έργου. Ο Βικτώρ, είναι ένα “παρά φύσιν έξυπνο”, υπερανεπτυγμένο εννιάχρονο αγόρι που καταλαβαίνει τα πάντα, αλλά δεν έχει προλάβει ακόμα να ζήσει τίποτα. Την ημέρα των γενεθλίων του, αυτό το μέχρι σήμερα παιδί-υπόδειγμα με την προδιαγεγραμμένη “καριέρα μοναχογιού” της αστικής τάξης, αποφασίζει να “τινάξει το σπίτι του στον αέρα”. Με τους Σταμάτη Κραουνάκη, Χάρη Φλέουρα, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Φένια Παπαδόδημα, Γεράσιμο Γεννατά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v