Σούπερ ανοιξιάτικα καφέ στα Δυτικά

Υπέροχη θέα, κουκλίστικες αυλές, ηλιόλουστες περατζάδες και αρωματικοί καφέδες στις καλύτερες διευθύνσεις των δυτικών προαστίων.
Σούπερ ανοιξιάτικα καφέ στα Δυτικά
Αν κάτι συνειδητοποιήσαμε τα τελευταία χρόνια είναι – μεταξύ άλλων – πως τα δυτικά προάστια ξέρουν να πίνουν καφέ. Από ψαγμένα blends που δύσκολα βρίσκεις στην Αθήνα, σερβιρισμένα από έμπειρους baristas, μέχρι πανοραμικά μπαλκόνια, σούπερ αυλές και λάτιν… πόλεις που φιλοξενούν τις πρώτες ηλιόλουστες εξόδους του χρόνου, ένα είναι σίγουρο:

Η άνοιξη θα μας βρει απαραιτήτως σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Πετρούπολη και σία για μια θέση στον ήλιο.

Terra Petra
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, τηλ: 210 5060694

Είναι ταυτόχρονα και κήπος και ταράτσα, απλώνει τα τραπεζάκια του σε καταπράσινο περιβάλλον στη σκιά των φοινικόδεντρων, μοσχοβολά ωραιότατο εσπρέσο και παίζει χαλαρές μουσικές με jazz προσανατολισμό από το πρωί ως το βράδυ. Τι άλλο θέλετε; Ωραία θέα με την Αθήνα στο πιάτο είπατε; Έχει. Εστιατόριο αν πεινάσετε; Έχει. Μπαρ για κοκτέιλ; Check και αυτό.

Telescope 
Λόφος Προφήτη Ηλία, Χαϊδάρι, τηλ: 210 5812047

Σούπερ θέας συνέχεια – πανοραμικής παρακαλούμε- στο «Τηλεσκόπιο» του Χαϊδαρίου (έχει και από αυτά για να απολαύσετε την Αθήνα και να εντοπίσετε κτίρια), το οποίο υιοθετεί all day χαρακτήρα και ανοίγει από το πρωί για καφέ, σνακ και ροφήματα αφ’ υψηλού. Και αυτό διαθέτει εστιατόριο και bar όλα σε ένα.

Apolis
Άλσος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ: 210 5060620

Άλλος ένας λόφος, άλλος ένας all day χώρος για να χορτάσουμε θέα – και ανοιξιάτικο mood – με το κουτάλι. Το Apolis καταλαμβάνει τον λόφο του Αγίου Δημητρίου, βγάζει τραπεζάκια στα πολυεπίπεδα μπαλκόνια του και με πάσης φύσεως λουλούδια για background μας σερβίρει καφέ και συμπάθεια από το πρωί, συνοδεία λαχταριστών γλυκών.

Qahwa QCB
Μάρκου Μπότσαρη 1, Αιγάλεω, τηλ: 210 5695933

Εδώ έχουν πάθος με τον καφέ και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Οι βραβευμένοι coffee specialists του Qahwa θα σας μάθουν οτιδήποτε θέλετε για το κάθε είδος ροφήματος, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει σπάνιες ποικιλίες που δύσκολα θα βρείτε αλλού στην Αθήνα. Τώρα που ο καιρός άνοιξε μάλιστα, τα τραπεζάκια έξω ή στην πίσω αυλή γίνονται… ανάρπαστα.

NoVeM
Στρατάρχου Καραϊσκάκη 41, Χαϊδάρι, τηλ.: 210 5323667

Κάτω από τα ψηλά καταπράσινα δέντρα της Καραϊσκάκη, το Novem απλώνει τα παρεΐστικα ξύλινα τραπέζια του και μας υποδέχεται από το πρωί με εξαιρετικό καφέ που καβουρδίζεται στο Mind the Cup (βλ. παρακάτω) και σερβίρεται αρωματικότατος στο ποτήρι σας από έμπειρους barristas.

Mind the Cup
Αιμίλιου Βεάκη 29, Περιστέρι, τηλ: 210 5776010

Εδώ το… αγαπάνε το φλιτζάνι – και το περιεχόμενό του – και αποδεικνύουν πως τα δυτικά προάστια ξέρουν από σωστό καφέ. Στο Mind the Cup θα πιάσετε τραπεζάκι κάτω από το μεγάλο δέντρο του πεζοδρομίου της Αιμιλίου Βεάκη, και θα παραγγείλετε φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ από επιλεγμένες φάρμες, από βραβευμένους σε διεθνείς διαγωνισμούς roasters και barristi.

El Presidente
Πανόρμου 18, Αιγάλεω, τηλ: 2105903545

Μπορεί να φημίζεται για τα εξαιρετικά του κοκτέιλ, όμως αυτό το δροσερό μπαράκι στο Αιγάλεω φιλοξενεί και τα καφεδάκια μας από νωρίς, στον πανέμορφό του κήπο με τα τρεχούμενα νερά, το άφθονο πράσινο και τα κουκλίστικα τραπεζάκια, και τα συντροφεύει με νοστιμότατα κεκάκια.

Enzzo de Cuba
Αγίας Παρασκευής 70, Περιστέρι, τηλ: 2105782610

Έφερε λάτιν χρώμα στις νύχτες μας, μας έκανε να χορέψουμε – και να μάθουμε- σάλσα, μπαμπάτσα και άλλους λάτιν χορούς και έφερε άρωμα Αβάνας στα δυτικά προάστια. Η πόλη… μινιατούρα του Enzzo στην καρδιά του Περιστερίου λειτουργεί 24 ώρες και είναι ό,τι πρέπει για να λιαστούμε συνοδεία καλού καφέ και λάτιν ατμόσφαιρας.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v