Τι να κάνω την ημέρα της γυναίκας;

Κορίτσια, η 8η Μαρτίου σας ανήκει δικαιωματικά. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να περάσετε καλά, μόνες σας ή με παρέα.
Τι να κάνω την ημέρα της γυναίκας;
Τετάρτη 8 Μαρτίου. Φέτος η Ημέρα της Γυναίκας πέφτει καθημερινή, όμως μπορείτε να την γιορτάσετε όπως της αρμόζει και να δώσετε πολύτιμο χρόνο στον εαυτό σας μακριά από σκοτούρες, άγχη και υποχρεώσεις.

Δείτε παρακάτω προτάσεις για την πιο… γυναικεία ημέρα του χρόνου.

Θέατρο με τις φιλενάδες

Η συνταγή απλή και πετυχημένη: Θέατρο και ποτάκι με την παρέα. Μαζεύεστε με τις φίλες σας, επιλέγετε παράσταση και μετά απολαμβάνετε σε μπαράκι του κέντρου κατά προτίμηση πλησίον του θεάτρου ένα ωραιότατο Cosmopolitan ή οποιοδήποτε κοκτέιλ σας αρέσει. Θεατρικές επιλογές; Δεκάδες. Οι Τρεισευτυχισμένοι στο Θέατρο Πορεία σε σκηνοθεσία Χουβαρδά, Τιτανομαχίες σε σκηνοθεσία Ηρώς Μανέ και το Ήταν όλοι τους Παιδιά μου στο Εμπορικόν είναι μερικές σούπερ επιλογές. 

Όσο για το μετά, οι επιλογές του Clumsies, του Baba Au Rum,  του 360 cocktail Bar και του Α for Athens φαντάζουν ιδανικές για να απολαύσετε ένα «γυναικείο» κοκτέιλ σε στιλάτο περιβάλλον από  εξειδικευμένους bartenders. Και είναι όλες στο κέντρο της πόλης.

Ή σινεμά με τις φιλενάδες και glam ποτάκι

Ίδια συνταγή με την παραπάνω, με τη διαφορά ότι το θέατρο θα αντικατασταθεί με μια ωραιότατη ταινία, μια ανάλαφρη κομεντί για παράδειγμα όπως οι Τέλειοι Ξένοι σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη, στο Odeon Starcity στη Συγγρού.  Εύστοχη σεναριακά και με απολαυστικούς πρωταγωνιστές, εγγυάται μια ευχάριστη σινεφίλ εμπειρία. Και μετά; Δύο βήματα πιο πέρα, το εστιατόριο Hytra στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ενδείκνυται για ποτό ή κοκτέιλ – ή και γεύμα, γιατί όχι; - σε ένα άκρως στιλάτο και chic περιβάλλον. 

Ημέρα χαλάρωσης

Η Ημέρα της Γυναίκας είναι μια καλή αφορμή για να χαλαρώσετε από το στρες της απαιτητικής καθημερινότητας και να κάνετε κάτι για το σώμα και το πνεύμα σας. Τι καλύτερο από ένα χαλαρωτικό, full body μασάζ για να… ξανανιώσετε. Με τις φίλες ή χωρίς, κλείστε θέση σε κάποιο από τα οικονομικά spa και κέντρα μασάζ που προτείνουμε εδώ και αφήστε τα υπόλοιπα στα… χέρια των εξειδικευμένων μασέρ για να νιώσετε άλλος άνθρωπος. 

Μονοήμερη απόδραση

Με τον σύντροφο ή χωρίς αυτόν – τόσες μέρες μαζί του είστε δε θα πάθει κάτι να σας αφήσει μια μέρα να φύγετε – φτιάξτε πρόχειρο backpack και κανονίστε μια ωραιότατη μονοήμερη για καφεδάκι/βόλτα/φαγητό ή ό,τι άλλο σας αρέσει τελοσπάντων πλησίον Αττικής. Πάρτε ιδέες για σούπερ μονοήμερες από εδώ

Κορίτσια για σπίτι

Ακόμα μια δοκιμασμένη και άκρως πετυχημένη συνταγή για «γυναικεία» βραδιά, αυτή τη φορά όμως χωρίς έξοδο. Μιλήστε με τις φίλες σας, επιλέξτε το σπίτι εκείνης που δεν θα έχει παιδιά και οργανώστε μια ωραιότατη συγκέντρωση για κρασί και φαγητό (προαιρετικά) και μπόλικο κουβεντολόι (απαραιτήτως). Επιλογές κρασιών; Και εδώ δεκάδες. Πάρτε ιδέες (και φιάλες) από εδώ και δεν θα καταλάβετε για πότε «έφυγε» το πρώτο μπουκάλι. 

Σεξ

Και πάλι εγγυημένη διασκέδαση – αν και αναγκαστικά θα πρέπει να συμπεριλάβετε τον σύντροφό σας σε αυτήν. Όπως και να’χει, προτείνουμε να το «ρίξετε έξω» αυτή τη φορά και αντί για το παραδοσιακό «ντύνομαι σέξι/ κάνω παιχνιδάκια» να του ζητήσετε να κλείσει δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο… ημιδιαμονής για μια αξέχαστη βραδιά με όλα τα κομφόρ. Δεν ξέρετε ποιο; Και πάλι είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα – και καθαρότερα – της πόλης. Κλικ εδώ με… πλήρη εχεμύθεια. 

Θέλω να μείνω μόνη μου

Σκοτούρες, παιδιά, σκυλιά, γατιά και ό,τι άλλο έχετε στην καθημερινότητά σας μπορούν να λείψουν για κάποιες ώρες και να σας αφήσουν στην απόλυτη ηρεμία. Μόνη σας. Χωρίς άγχη και έγνοιες. Πώς; Ζητείστε από τον σύντροφό σας να πάρει τα παιδιά και να πάει μια βόλτα αφήνοντάς σας να απολαύσετε την απόλυτη γαλήνη ενός άδειου σπιτιού. Σας αξίζει.

Χρόνια σας πολλά!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v