Τα καλύτερα μπαρ με υπέροχη θέα στην Αθήνα

Με θέα από Ακρόπολη μέχρι Λυκαβηττό και από εκεί Σαρωνικό, αυτά τα μπαράκια μας κάνουν να τα δούμε όλα... αφ’υψηλού.
Τα καλύτερα μπαρ με υπέροχη θέα στην Αθήνα

Η άνοιξη ήρθε, ο καιρός «άνοιξε» και επιτέλους μπορούμε να απολαύσουμε δειλά δειλά τις open air εξόδους μας χωρίς ιδιαίτερο φόβο. Συμμάχους μας σε αυτό έχουμε μπαράκια που μας πάνε… ψηλά, ανοίγουν σιγά σιγά ταράτσες (ή γυαλίζουν τζαμαρίες) και μας χαρίζουν απρόσκοπτη θέα σε αυτό που αγαπάμε να βλέπουμε:

την φωτισμένη Αθήνα από ψηλά.

Πρόβα καλοκαιριού; Πείτε το κι έτσι και πιάστε θέση στα παρακάτω.

Telescope
Λόφος Προφήτη Ηλία, Χαϊδάρι

Μακράν η καλύτερη θέα στην Αθήνα είναι αυτή που απολαμβάνουμε από τις τζαμαρίες αυτού του all day café – bar, με την μίνιμαλ διακόσμηση και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό που ταιριάζει ταμάμ με την απόλυτη θέα, από το λιμάνι του Πειραιά έως και το Ολυμπιακό στάδιο. Bonus, οι κλεφτές ματιές στο μεγαλείο του φεγγαριού, μέσα από τα τηλεσκόπια που είναι διασκορπισμένα στις βεράντες και δικαιολογούν και το όνομα του bar. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, ενώ τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Scherzo
Άλσος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη

Το μπαλκόνι του all day bar Scherzo, αλλά και η πλατιά, πολλών επιπέδων βεράντα του μπαρ του πολυχώρου Apolis (διαθέτει και εστιατόριο μεταξύ άλλων) είναι αναμφίβολα το must see των δυτικών προαστίων. Από την κορυφή του λόφου της Πετρούπολης, απολαμβάνουμε συγκλονιστική θέα σε όλη την Αθήνα, και ωραιότατα κοκτέιλ συνοδεία mainstream ήχων. Τα ποτά και τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Couleur Locale
Νορμανού 3, Μοναστηράκι

Από το 2014 όταν και μιλούσαμε για την «κρυφή» ταράτσα της πόλης μέχρι σήμερα, το μπαράκι της Νορμανού καθιερώθηκε ως must για την φοβερή «φάτσα φόρα» θέα του στην Ακρόπολη, τα ωραία κοκτέιλ, τα λαχταριστά σνακ και τις ψαγμένες μουσικές από εναλλασσόμενους Djs που παίζουν στο lobby του καθημερινά. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7,5€ και περιλαμβάνουν κλασσικές αλλά και signature επιλογές.

360 Cocktail Bar
Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι

Ακρόπολης συνέχεια και μάλιστα σε γωνία… 360 μοιρών για το εντυπωσιακό αυτό all day café bar restaurant της πλατείας στο Μοναστηράκι, το οποίο ποντάρει στα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και την εξίσου «δυνατή» θέα στον Ιερό Βράχο. Η υπομονή για εύρεση τραπεζιού τις μέρες/ώρες αιχμής είναι επιβεβλημένη, ενώ οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

A for Athens
Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι

Κλείνει την τριπλέτα της εκπληκτικής θέας στον Ιερό Βράχο από την περιοχή του Μοναστηρακίου και υπήρξε το πρώτο που το μακρινό  2011 μας σύστησε στην φιλοσοφία του «πιες κοκτέιλ και απόλαυσε Ακρόπολη στο ποτήρι». To bar στον έκτο όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου σερβίρει ωραιότατες αλκοολικές δημιουργίες καθημερινά, ενώ το soundtrack κινείται σε χαλαρά, mainstream μονοπάτια. Τα ποτά ξεκινούν από 8€, τα κοκτέιλ από 10€.

Belleville Concept Cafē-Bar
Αγησιλάου 88, Μεταξουργείο

Άνοιξε πέρσι τις πόρτες – και την ταράτσα του – στο πανέμορφο νεοκλασικό της Αγησιλάου, ύστερα μας υποδέχτηκε στο ιδιαίτερο εσωτερικό του και πλέον επιστρέφει δυναμικά με την – σκεπασμένη προς το παρόν – ταράτσα του με φόντο την Ακρόπολη. Το Bellevile ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι, ενώ το βράδι εγχώριοι Djs ντύνουν με ψαγμένες μουσικές την έξοδό μας συνοδεία signature cocktail. Τα «απλά» ξεκινούν από 8€, ενώ τα signature από 9€. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Galaxy Bar
Hilton Athens, Βασιλίσσης Σοφίας 46, Ιλίσια

Mε εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τον Σαρωνικό, το κοσμοπολίτικο μπαρ του Hilton ήταν το πρώτο που καθιέρωσε τη φιλοσοφία του «κοκτέιλ με σούπερ θέα». Σήμερα εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για glam εξόδους, ενώ ενισχύει τακτικά τον κατάλογό του με νέα κοκτέιλ και αρκετές γευστικές προτάσεις. Η μουσική κινείται σε κλασσικά lounge μονοπάτια, τα ποτά ξεκινούν από 11€ και τα κοκτέιλ 15€.

Thea Terrace Bar
Απόλλωνος 23, Αθήνα

Θέα Ακρόπολη; Τσεκ. Θέα Αναφιώτικα; Διπλό τσεκ. Το χαλαρό all day roof bar του ξενοδοχείου Central ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι στον ήλιο, σερβίρει το μεσημέρι νόστιμες γεύσεις και κλείνει την ημέρα με όμορφα cocktails υπό τους ήχους lounge και chill out μελωδιών μέσα από τις μεγάλες του τζαμαρίες. Η ατμόσφαιρα είναι άκαπνη, ενώ τα ποτά ξεκινούν από 6€ και τα cocktails τιμώνται στα 9€.

Gazarte
Βουτάδων 32-34, Γκάζι

Με φόντο τα βιομηχανικά κτίρια της Τεχνόπολης, την Ακρόπολη και τα δέντρα που δεσπόζουν στον χώρο της, η open air ταράτσα του πολυχώρου ανοίγει (ή κλείνει, ανάλογα με τον καιρό) Παρασκευές και Σάββατα για να φιλοξενήσει το ποτάκι μας σε χαλαρό, arty κλίμα. Πολύ πιθανό είναι να πετύχετε και κάποιο live (δείτε εδώ τα προσεχή events). Το απλό ποτό κοστίζει 7,5€ και τα cocktails 8-10€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v