Τα καλύτερα «κρυφά» café στο κέντρο της Αθήνας

Επτά καλά κρυμμένα café μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε και να τα κάνουμε στέκια στις γειτονιές του αθηναϊκού κέντρου.
Τα καλύτερα «κρυφά» café στο κέντρο της Αθήνας
Κρυμμένες αυλές, σκαλάκια που οδηγούν σε παρεΐστικες κολεκτίβες, τραπεζάκια σε μυστικούς πεζοδρόμους και θεατρικά στέκια που σερβίρουν καλό καφέ και συγκλονιστική σοκολάτα. Το αθηναϊκό κέντρο, από το Σύνταγμα ως τα Εξάρχεια και από το Παγκράτι ως τους Αμπελόκηπους, είναι γεμάτο «μυστικές» γωνιές που αξίζει να ανακαλύψετε.

Chartreuse
Μαυροκορδάτου 2, τηλ: 2103810716

Γλυκύτατο, ρομαντικό και κρυμμένο πίσω από τα παρτέρια του πεζοδρομίου, απέναντι από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, το Chartreuse είναι το μικρό «παραμυθένιο» μυστικό των θεατρόφιλων και όχι μόνο. Εδώ, στις φερ φορζέ καρεκλίτσες που απλώνονται στον - προστατευμένο ακόμη κι όταν έχει κρύο - χώρο του πεζοδρομίου, ή στην όμορφη, λιλιπούτεια εσωτερική σάλα, απολαμβάνουμε καφέ από τις 8 το πρωί, ζεστή σοκολάτα, νόστιμα σαντουιτσάκια και πιο αργά, δροσιστικά κοκτέιλ.

Ρότα Art Coffee
Σόλωνος 124, τηλ: 21 0380 1033

Καλά κρυμμένη πίσω από μια… καμουφλαρισμένη αυλόπορτα στη Σόλωνος, η αυλή της Ρότας είναι ένα από τα αγαπημένα μας «μυστικά» café για διάβασμα. Στα τραπεζάκια της αυλής ή και στον στιλάτο εσωτερικό χώρο, σερβίρεται από νωρίς το πρωί καφές, εκλεκτή σοκολάτα αλλά και αλμυρά και γλυκά πιάτα για το τσιμπολόγημα. Παράλληλα, μιας και το café αποτελεί «παιδί» του πολυχώρου Άγκυρα, εδώ διοργανώνονται σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και live βραδιές με καλό τραγούδι.

Kaldi
Ιπποκράτους 164, τηλ: 2155016950

Μεγάλες τζαμαρίες, μια… κατσικούλα για «μασκότ» στην επιγραφή, δύο άνθρωποι με μεράκι για τον καλό καφέ και ένας βιομηχανικός, μικρός, αλλά γεμάτος αρώματα και γεύσεις χώρος λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο στα «ψηλά» της Ιπποκράτους, στη Νεάπολη. Εδώ, αν δεν πας συστημένος, θα σταματήσεις, περαστικός, από την μυρωδιά των χαρμανιών από την Κόστα Ρίκα, την Αιθιοπία και τον Παναμά, αλλά και από αυτή των κουλουριών που ξεφουρνίζονται για να συνοδεύσουν τον καφέ. Μπορείτε να πάρετε τον καφέ πακέτο και να κάνετε και μια επιδρομή στο καφεκοπτείο ή στο ράφι με τα βότανα, αλλά σας συστήνουμε να καθίσετε στα (ελάχιστα) τραπέζια ή στον πάγκο της τζαμαρίας για να απολαύσετε ήρεμα το ρόφημά σας, κάνοντας χάζι στην κίνηση της Ιπποκράτους. Θα το βρείτε ανοιχτό ως τις 21.00.

Le Petit Village 
Φωκίωνος 2, Σύνταγμα, τηλ: 2103315616

Μίνιμαλ και στιλάτο, το «Μικρό Χωριό» της Αθήνας βρίσκεται μια ανάσα από την Μητρόπολη και το Σύνταγμα. Όσοι έχουν «ξετρυπώσει» αυτό το μπιστρό, το επισκέπτονται συνέχεια για να χαλαρώσουν στον φωτεινό, κατάλευκο χώρο του, να πιουν καφεδάκι ή αρωματικές ποικιλίες τσαγιού, να πάρουν δυνάμεις με φρέσκους χυμούς και να το ρίξουν έξω, παραγγέλνοντας απίστευτα, σπιτικά γλυκά.

Πάροτ 
Τιμοθέου 7, Παγκράτι, τηλ: 21 0821 1800

Τα τελευταία χρόνια, η σκυτάλη της “trending πιάτσας“ του Παγκρατίου περνά από την πλατεία Προσκόπων στην πλατεία Πλαστήρα και από εκεί στην πλατεία Βαρνάβα. Λίγοι λοιπόν, πέραν των «ντόπιων», έχουν ξετρυπώσει τον μικρό πεζόδρομο της Τιμοθέου, σε ένα στενάκι κάθετο στην Υμηττού, όπου ένα πολύχρωμο café απλώνει τις καρεκλίτσες του στο πλακόστρωτο. Το Πάροτ ξεκινά τη μέρα μας με χαλαρό καφεδάκι, φροντίζει να το συνοδεύσει με πολυσυλλεκτικές μουσικές, ενώ αργότερα σερβίρει εξωτικά κοκτέιλ, απόλυτα ταιριαστά με τον πολύχρωμο παπαγάλο και τη διακόσμηση του μαγαζιού. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7€.

Σέλας
Καλλικράτους και Μεθώνης 19, Εξάρχεια, τηλ.: 211 4017760

Καλά κρυμμένο σε ένα μικροσκοπικό πεζοδρομάκι σε μια off γειτονιά μεταξύ Εξαρχείων και Νεάπολης, το Σέλας είναι ένα… νησιωτικό μυστικό της περιοχής, αφού οι πολύχρωμες καρέκλες απλώνονται κάτω από δέντρα και πολύχρωμη street art, ενώ τριγύρω δεσπόζουν παλιά γοητευτικά νεοκλασικά. Η ατμόσφαιρα είναι χύμα, οι μουσικές χαλαρές και οι τιμές χαμηλές, από 2€ για τον καφέ και 5€ για το ποτό.

4 Νάνοι
Καρύστου 23, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 5530 1501

Εναλλακτική διάθεση και χαλαρή ατμόσφαιρα βρίσκουμε κατεβαίνοντας τα σκαλάκια αυτής της κρυμμένης αυλής σε μια off γωνιά της Πανόρμου. Οι «Νάνοι» είναι ένα νεανικό καφενείο που ανοίγει από τις 11 το πρωί για καφέ και συνεχίζει με ρακές, μπύρες και μεζεδάκια. Τον χειμώνα μας αρέσει η παρεΐστικη σάλα, αλλά όσο ο καιρός φτιάχνει, μεταφερόμαστε στα τραπεζάκια έξω. Τα βράδια δεν αποκλείεται να πετύχετε έντεχνα ή ρεμπέτικα live.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v