5 cool μπυραρίες στα Βόρεια Προάστια

Γερμανικές μπυραρίες στο Μαρούσι, ιρλανδέζικες παμπ στην Αγία Παρασκευή, sui generis στέκια στο Χαλάνδρι και την Κηφισιά. Ιδού 5 μπυραρίες που αγαπάμε στα Βόρεια Προάστια.
5 cool μπυραρίες στα Βόρεια Προάστια
Μεγάλη ποικιλία από μπύρες σε βαρέλι και μπουκάλια, ροκ μουσικές, παρεΐστικοι χώροι με ξύλινους πάγκους, ηλιόλουστοι κήποι με τραπεζάκια για τις ανοιξιάτικες ημέρες που έρχονται και χορταστικό φαγητό με γεύση από Μεσόγειο, Γερμανία και Ιρλανδία. Πέντε μπυραρίες γεμίζουν pints και μας καλούν στα βόρεια προάστια για να μας ξεδιψάσουν.

Local 
Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, τηλ.: 694 0864443

Ίσως η αγαπημένη μας μπυραρία στην Αθήνα, η Local Pub μας συστήνει κυρίως βρετανικές, ιρλανδικές και αμερικανικές μπύρες, αλλά και ψαγμένες ετικέτες και… guest βαρέλια από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Το κλίμα είναι παρεΐστικο, οι μουσικές φλερτάρουν με την punk και οι τιμές ξεκινούν από τα 3,50€ για τις βαρελίσιες και από τα 5€ για τα μπουκάλια. Κι αν πεινάσετε, ακριβώς δίπλα έχει ανοίξει… νόστιμο παράρτημα, το Bites and Pints που σερβίρει χορταστικά burgers.

München - My way by Erich 
Διονύσου 47, Μαρούσι, τηλ: 6947681638

Κάτι από Βαυαρία φέρνει στο Μαρούσι αυτή η μπυραρία με τις γερμανικές μπύρες και τις αυθεντικές γερμανικές γεύσεις για να τις συνοδεύσουμε. Η ποικιλία από ετικέτες μπύρας είναι μεγάλη – θα βρείτε ξανθιές, lager, φρουτώδεις, μη αλκοολούχες, βαρελίσιες ή σε μπουκάλι – ενώ από τις γεύσεις ξεχωρίζει το χορταστικό κότσι, τα λουκάνικα και οι σούπερ ποικιλίες. Για άφθονο φαγητό και μπύρα α λα βαυαρικά – μαζί με… ποδοσφαιρικό κλίμα, όταν παίζει Bundesliga στις τηλεοράσεις – θα υπολογίσετε περί τα 20€.

Die 3 könige 
25ης Μαρτίου 38, Ροδόπολη Κηφισιάς, τηλ: 21 0815 0915

Οι «Τρεις Βασιλιάδες» των βορείων προαστίων αποτελούν άλλη μία γερμανική «αποικία» στην Αθήνα, ένα μέρος με όμορφη ατμόσφαιρα μέσα και έξω: Ο εσωτερικός χώρος είναι φτιαγμένος από πέτρα και ξύλο, με ζεστά χρώματα και χαλαρές ροκ μουσικές, ενώ από την άνοιξη το beer garden με τα λουλούδια και τη λιακάδα γίνεται ειδυλλιακό. Το μενού τιμά την γερμανική παράδοση με κότσι, ποικιλίες από λουκάνικα, leberkase με πατατοσαλάτα, αυγό και τηγανητά κρεμμύδια, σνίτσελ με σοτέ πατάτες ή μανιτάρια, καπνιστές μπριζόλες με ξινολάχανο, ενώ από μπύρες, βρίσκουμε πέντε διαφορετικές σε βαρέλι (από 3,30€) και πάνω από τριάντα σε μπουκάλι (από 6,50€). Ο λογαριασμός για φαγητό και μπύρα κυμαίνεται στα 20€ το άτομο.

Beer Way
Κύπρου 2, Μελίσσια, τηλ: 21 1212 5430

Σε ένα ξύλινο κτίσμα στα Μελίσσια, έξω από το οποίο απλώνονται τραπεζάκια όταν ο καιρός το επιτρέπει, η μπυραρία Beer Way βοηθά τα βόρεια προάστια να ξεδιψάσουν. Μέσα, οι ξύλινοι πάγκοι, τα βαρέλια και οι ωραίες ροκίζουσες μουσικές δημιουργούν παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Η ποικιλία από μπύρες είναι ικανοποιητική, ενώ αν πεινάσουμε, το μενού περιλαμβάνει από burgers, κότσια, λουκάνικα και hot dogs μέχρι finger food και ελληνικά κρεατοφαγικά πιάτα. Για άφθονο τσιμπολόγημα και μπύρα, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Silly Wizards
Πελοποννήσου 79, Αγία Παρασκευή, τηλ: 21 0654 3908

Εντελώς παρεΐστικη, η μπυραρία των «Ανόητων Μάγων» δανείζεται την ατμόσφαιρα από τις pub του Δουβλίνου, την ενισχύει με live και βραδιές karaoke, προσθέτει μεσογειακή δροσιά με τα τραπεζάκια έξω, όταν πιάνει η άνοιξη και μας χορταίνει καλή μπύρα και φαγητό. Στα της μπύρας, στα βαρέλια μας περιμένουν οι κλασικές Guinness, Carlsberg, Pilsner Urquell και Maisels Weisse (από 4€), ενώ σε μπουκάλια θα βρείτε δεκάδες επιλογές σε weisse, ale, pilsner, lager, dark, μοναστηριακές και ciders από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, την Βρετανία και την Ιρλανδία. Στα του φαγητού, βρίσκουμε ποικιλίες για το τσιμπολόγημα της παρέας, έθνικ ορεκτικά, από quesadillas και nachos μέχρι σπιτική πατατοσαλάτα, ιταλικά τορτελίνια, hot dog και mini kebab, αλλά ξεχωρίζουμε τα κυρίως, όπως το ιρλανδικό Guinness Stew με ζουμερά κομμάτια μοσχαριού που σιγοβράζουν για 6 ώρες σε μαύρη μπύρα με ποικιλία μπαχαρικών και μυρωδικών. Υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v