Η έξοδος του Σαββάτου ανοίγει το τριώδιο

Η προ-καρναβαλική μας έξοδος περιλαμβάνει βόλτες στο Μοναστηράκι, pubs, 80s αποκριάτικο ξεφάντωμα και σούπερ κοκτέιλ.
Η έξοδος του Σαββάτου ανοίγει το τριώδιο
Η θερμοκρασία ανεβαίνει – κάπως – αυτό το Σαββατοκύριακο και εμείς ετοιμαζόμαστε δειλά δειλά με σκούφους/ομπρέλες παραμάσχαλα (ποτέ δεν ξέρεις) να τιμήσουμε τις αχτίδες του ήλιου που τόσο μας… έλειψαν βολτάροντας στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, θα απολαύσουμε καφεδάκι, θα πιούμε τις μπυρίτσες μας και το βράδυ θα μας βρει να… προ-καρναβαλίζουμε με αγαπημένους ήχους των 80s και 90s, από ένα τρίδυμο που ξέρει πώς να μας κάνει να περάσουμε καλά.

Στάση 1η: Βόλτες (και μάσες) στο Μοναστηράκι

Ναι, καλά το καταλάβατε, η σταθερή αξία της βόλτας στην πόλη μας αρέσει γιατί είναι γοητευτική μέσα στην γραφικότητά της. Η Πανδρόσσου με τους τουρίστες της και τα μαγαζάκια που πουλούν σουβενίρ και σπαρτιάτικες περικεφαλαίες. Η Ηφαίστου με τα t-shirt, τα «ψαγμένα» βινύλια, τα χρωματιστά All Star και τις χάντρες για DIY κοσμήματα. Τα μικρά, σκιερά δρομάκια που τέμνουν κάθετα την Ηφαίστου καθώς αυτή κατηφορίζει προς την πλατεία Αβησσυνίας.  Όλα συνηγορούν στο ότι το Μοναστηράκι είναι ιδανικό για τις πρωινές (ή τις μεσημεριανές) μας βόλτες, χωρίς απαραιτήτως αυτές να έχουν συγκεκριμένο χαρακτήρα ή προορισμό.

Απαραίτητη εδώ μια ενδιάμεση στάση για μπυρίτσα στα γρήγορα στην pub James Joyce, στην Άστιγγος η οποία μπορεί εύκολα να μεταμορφωθεί σε στάση για ωραιότατο κρεατοφαγικό μεσημεριανό γεύμα. Σε αυθεντικό ιρλανδέζικο περιβάλλον, η μπυραρία σερβίρει, μεταξύ άλλων, φοβερά σπιτικά burgers από 100% μοσχαρίσιο κιμά, από πικάντικο κοτόπουλο γλασαρισμένο με Jack Daniel’s ή από τραγανό φιλέτο γλώσσας με μαγιονέζα αβοκάντο, σάλτσα αγγούρι και κάπαρη, καθώς και χορταστικές ποικιλίες κρεατικών και αλλαντικών. Υπολογίστε περί τα 20-25€/ άτομο για ένα πλήρες γεύμα με μπύρα.

Στάση 2η: Καφεδάκι στους στάβλους του Όθωνα

Λίγα βήματα πιο πέρα από την ιρλανδέζικη pub, στο συγκρότημα των πανέμορφων νεοκλασικών κτιρίων όπου κάποτε φιλοξενούνταν βασιλικές εγκαταστάσεις, έχει στηθεί το K8 Point (Ερμού 119 και Άστιγγος, τηλ: 2103315407), ένας δαιδαλώδης πολυχώρος χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, που συνδυάζει την ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας με αυτή μιας μοντέρνας μητρόπολης και ενδείκνυται, μεταξύ άλλων, και για χαλαρό καφεδάκι. Πιάνουμε θέση στην αυλή ή στο πάνω «αίθριο» με την θέα προς την Αδριανού, καιρού επιτρέποντος, και απολαμβάνουμε ζεστούς και κρύους καφέδες ή χειροποίητη λεμονάδα και χυμούς.

 Στάση 3η: Πάμε για τρέλες…

… στο Κύτταρο, εκεί που η ομάδα που πέρυσι πέτυχε και φέτος δεν άλλαξε, μας περιμένει για προ-καρναβαλικό ξεφάντωμα. Η Πωλίνα, ο Κώστας Μπίγαλης και Κώστας Χαριτοδιπλωμένος σχηματίζουν ξανά την 80s-90s μουσική παλιοπαρέα, και γεμίζουν τα Σάββατα του τριωδίου με «Πους απς», «Ρίνες Κατερίνες» και “Lost in the Night”. Μαζί τους οι Polis σε ίδιο καρναβαλικό και νοσταλγικό κλίμα. Η είσοδος κοστίζει 10€, η φιάλη 120€. Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 22.30.

Στάση 4η: Τα Αθηναϊκά κοκτέιλ…

… τα απολαμβάνουμε μετά το τέλος της βραδιάς Στο Giraffe στην Πραξιτέλους. Οι μουσικές κινούνται σε happy jazz, soul, funk ρυθμούς, ο χώρος είναι cosy και γεμίζει από νεαρόκοσμο ενώ στην μπάρα «βγαίνουν» δημιουργίες όπως το βραβευμένο Marine Pleasure με μαστίχα Χίου, ροδίτικη ρετσίνα, ιταλική γκράπα, φυσικό άρωμα σταφύλι και σιρόπι μάραθου και το Basilicious, με λονδρέζικο gin, γαλλικό σιρόπι αφροξυλιάς, λεμόνι, ανανά ψημένο με τζίντζερ, βασιλικό και έλαια από γκρέιπφρουτ. Το ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v