Σούπερ ιδέες για… εναλλακτικούς Βαλεντίνους

Δεν συμπαθείτε τα ρομαντικά δείπνα και τα κεράκια; Είναι το ταμείο μείον; Έρωτας να υπάρχει, και τρόποι να τον γιορτάσετε βρίσκονται.
Σούπερ ιδέες για… εναλλακτικούς Βαλεντίνους
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί τα δείπνα κάτω από το φως των κεριών να σας φαίνονται στημένα, ή το budget σας να μην «βγαίνει», ή απλώς να θέλετε να κάνετε κάτι λίγο διαφορετικό φέτος για να τιμήσετε αυτόν τον σαχλό άγιο γιορτάσετε τον έρωτά σας, με αφορμή ή χωρίς. Όποιος και αν είναι ο λόγος, σας έχουμε καλυμμένους.

Σε βλέπω στο ποτήρι μου



Αν κάτι δε λείπει από την Αθήνα, αυτό σίγουρα είναι τα ατμοσφαιρικά μπαράκια. Δώστε ραντεβού στο υπέροχο wine bar By the Glass, για οινογνωσία μετά μικρών μεζέδων στη λογική των tapas, στην σκεπαστή αυλίτσα του Upupa Epops στα Πετράλωνα, για φανταστικά κοκτέιλ και τσιμπολογήματα, στη θερμαινόμενη ταράτσα του Couleur Locale για οικονομικά ποτά με την Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο, ή στο Galaxy του Hilton για την καλύτερη θέα στα φώτα της πόλης και για να δοκιμάσετε τα καινούρια του Negroni, κοκτέιλ με βάση το gin.

Κάνε σκηνή (θεατρική)



Οι παραστάσεις με θέμα τον έρωτα είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, και μοιράζουν απλόχερα τροφή για σκέψη και κουβέντα μετά το τέλος τους. Ο κατά Μιχαήλ Μαρμαρινό Δον Ζουάν που παντρεύει θέατρο και κινηματογράφο στη Στέγη είναι μία εξαιρετική πρόταση, όπως και ο Ματωμένος Γάμος του Λόρκα, που ανεβαίνει στο Από Μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ντέλλα και μουσικές του Cayetano, αλλά και η κατά τι s&m Δεσποινίς Τζούλια του Στρίντμπεργκ στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων.

Η μελωδία της ευτυχίας

Και αν προτιμάτε τις παραστάσεις σας… μουσικές αντί για θεατρικές, παραπονεμένοι και πάλι δεν θα μείνετε: Ο Στέφανος Κορκολής σε μια συναυλία «εφ’ όλης της ύλης» στο Half Note (είσοδος από 15€), η μουσική παράσταση Μοίρες, με τραγούδια σπουδαίων ελλήνων συνθετών και ποιητών στον Χώρο Τέχνης Αλεξάνδρια (είσοδος 10€), ο Σπύρος Γραμμένος που ερμηνεύει "τα ερωτικά" στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου (είσοδος 12€ με μπύρα ή κρασί), και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας που παίζει τις ωραιότερες κινηματογραφικές μουσικές στο Παλλάς (εισιτήρια από 17€) είναι μερικές από τις καλύτερες προτάσεις.

Αυτή η πόλη είναι έρωτας!



Ζεστά ρούχα, καφεδάκι ή μπύρα στο χέρι, και… φύγατε για ρομαντικές βόλτες στην πόλη. Τι εννοείτε «δεν έχει ρομαντικές βόλτες αυτή η πόλη»; Πόσο καιρό έχετε να χαθείτε στα κυκλαδίτικα σοκάκια των Αναφιώτικων, να χαζέψετε το φως του ηλιοβασιλέματος να λούζει την Ακρόπολη από τον λόφο του Φιλοπάππου, να σκαρφαλώσετε σαν άλλοι τουρίστες στα βραχάκια του Αρείου Πάγου, να βολτάρετε στη σκιά νεοκλασικών στο Μετς, να ρομαντζάρετε στα πλακόστρωτα της Πλάκας, να περπατήσετε κάτω από τις νεραντζιές στα δρομάκια που ενώνουν το Κουκάκι με τα Πετράλωνα; Πάρτε ιδέες για διαδρομές από εδώ, και από εδώ.

Μπες μες στο καμπριολέ



Ναι εντάξει, καμπριολέ μπορεί να μην έχετε, και αν είχατε δεν θα ήταν ακριβώς το κατάλληλο μέσο μετακίνησης για την εποχή που διανύουμε. Όμως για τους… τεμπέληδες Βαλεντίνους που παραμένουν ρομαντικοί, μια αυτοκινητάδα μέχρι τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο για να χαζέψετε το ηλιοβασίλεμα ή αν δεν το προλαβαίνετε («έχουμε και δουλειές κυρά μου») το φεγγάρι να καθρεφτίζεται στη θάλασσα πίσω από τον αρχαίο ναό, έχει την απαραίτητη δόση ρομάντζου χωρίς τον «κόπο» του περπατήματος. Win win, που θα ‘λεγαν και στις πολυεθνικές.

Κι αν όλα τα άλλα αποτύχουν…

…Ή απλώς βαριέστε να ξεκουνηθείτε από το σπίτι, ανάψτε κεράκια, βάλτε χαλαρή μουσική, μαγειρέψτε του/της κάτι, και ολοκληρώστε το οικιακό «ραντεβού» σας με ένα γενναιόδωρο μασάζ από τα χεράκια σας. Ναι, προφανώς θα κάνετε και σεξ μετά –αλλά αυτό δεν χρειαζόσαστε εμάς για να σας το πούμε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v