Τα νέα και ωραία café της Αθήνας

Ρομαντικά, παρεΐστικα, με τραπεζάκια έξω και μη, έξι «φρέσκα» café μας σερβίρουν καφεΐνη και καλή διάθεση στις γειτονιές της Αθήνας.
Τα νέα και ωραία café της Αθήνας
Μία «frau» μαζεύει το καλλιτεχνικό κοινό του κέντρου. Ένα μπιστρό φέρνει κάτι από Παρίσι στο Μοναστηράκι. Ένας all day χώρος ταράζει τα νερά του Πειραιά και μια κολεκτίβα σερβίρει γλυκά και αλληλεγγύη στο Γκάζι. Η Αθήνα έχει «φρέσκα» στέκια κι εμείς ανακαλύπτουμε έξι από αυτά που ξεχωρίζουν.

Frau
Φειδίου 6, τηλ: 21 0381 0640

Σε ένα από τα πιο… underground δρομάκια του κέντρου, στο στενάκι της Φειδίου πίσω από το Ρεξ, ένα café ήρθε να προστεθεί στην πιάτσα με τα μεζεδοπωλεία. Το “frau” είναι καλλιτεχνικό, έχει κερδίσει το θεατρικό κοινό και δεν κρύβει τις αρτιστίκ ανησυχίες του. Δεσπόζει μια έθνικ τοιχογραφία με τη frau Madonna, ενώ ο χώρος λειτουργεί από τις 8 το πρωί για καφέ και τοστάκια ή πειραγμένα σνακ, όπως ντακάκια, πιτάκια με χαλούμι και άλλα finger food εδέσματα. Το μεσημέρι, μπορείτε να το γυρίσετε στα τσίπουρα μετά μεζέδων.

Quartier d’ Athenes
Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, τηλ: 2155003850

Η πιο στιλάτη άφιξη στο κέντρο είναι αυτή του Quartier d’ Athenes, που φέρνει κάτι από παριζιάνικο μπιστρό στην παλιά Αθήνα. Το σκηνικό είναι ιδιαίτερα αριστοκρατικό, με κομψά vintage έπιπλα και ταπετσαρίες. Οι μουσικές κινούνται σε ήσυχα τζαζ μονοπάτια, ό,τι πρέπει για πρωινό καφέ, breakfast γεύσεις, αλλά και μεσογειακά πιάτα από το μεσημέρι και μετά.

Chartreuse
Μαυροκορδάτου 2, τηλ: 2103810716

Απέναντι από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής βρήκε στέγη εδώ και μερικούς μήνες το Chartreuse, ένα νέο λιλιπούτειο café bar με όνομα εμπνευσμένο από το γνωστό λικέρ που οι Καρτουσιανοί μοναχοί χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο και ονόμασαν «ελιξήριο της ζωής». Από τις 8 το πρωί, αράζουμε στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου, που πλέον είναι προστατευμένα από ανεμοθραύστες, για να καθόμαστε άνετα στο ρομαντικό σκηνικό με τις φερ φορζέ καρέκλες και τα λουλουδάτα μαξιλαράκια δίπλα στα παρτέρια. Εδώ απολαμβάνουμε και σαντουιτσάκια ή γεμιστά κουλούρια μαζί με τον καφέ ή την υπέροχη ζεστή σοκολάτα, ενώ αργότερα, οι bartenders αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν ωραιότατα κοκτέιλ.

Beaver
Βασιλείου του Μεγάλου 46, Γκάζι, την: 2112103540

Μία νέα κολεκτίβα εμφανίστηκε στο Γκάζι πριν λίγους μήνες, η οποία, όπως αναφέρουν οι ιδρύτριές του, είναι ένας γυναικείος συνεταιρισμός «με πολλές ανησυχίες και αλληλέγγυα συμπεριφορά στη διαφορετικότητα, με όποιο τρόπο αυτή προσεγγίζει το χώρο μας: με τα πόδια, με αναπηρικό αμαξίδιο, με ποδήλατο, με καρότσι μωρού…» Σε έναν βιομηχανικό, αλλά οικεία διακοσμημένο χώρο, θα βρείτε μια φιλόξενη γωνιά για το μεσημεριανό καφεδάκι (ανοίγει γύρω στις 13.30 το μεσημέρι) και για λαχταριστά σπιτικά γλυκίσματα ή αλμυρά εδέσματα.

Casca
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, τηλ: 2104180184

Το motto «Friends and Family» φιγουράρει κάτω από το όνομα αυτού του all day μαγαζιού που άνοιξε στη Μαρίνα Ζέας, και αποδίδει την φιλοσοφία του χώρου: Είναι φιλικός, καλαίσθητος και άνετος, ιδανικός για πρωινό πριν τη δουλειά, απογευματινό καφέ με την παρέα ή φαγητό με την οικογένεια. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι και πρωινό μενού. Το δε όνομα προέρχεται από τη λατινική λέξη που σημαίνει «σκάφανδρο» και συνδέεται με τη θάλασσα που απλώνεται μαζί με τα σκάφη ακριβώς μπροστά του.

Ρεμπέκα
Πλατεία Βαρνάβα 8, Παγκράτι, τηλ: 21 1012 8308

Τον τελευταίο χρόνο, η πιάτσα της πλατείας Βαρνάβα αποκτά συνέχεια νέα «μέλη». Ένα από αυτά, που ξεχωρίζει, είναι η Ρεμπέκα, ένα γλυκύτατο café με μαρμάρινα τραπεζάκια και καρέκλες καφενείου μέσα, αλλά και σιδερένιες καρεκλίτσες στην αναπλασμένη πλατεία για χάζι στην περαντζάδα. Εδώ απολαμβάνουμε καφέ και φοβερά σπιτικά γλυκά, όπως μιλφέιγ και βάφλες, ενώ δεν λείπουν και κάποια live μουσικά events αραιά και πού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v