Ένα Σάββατο… χρονομηχανή στο Γκάζι

Αυτό το Σάββατο, επισκεπτόμαστε την πιο talk of the town 80’s έκθεση της πόλης, δοκιμάζουμε μαμαδίσια μαγειρευτά και απολαμβάνουμε τις μουσικές του Νιόνιου στο Γκάζι.
Ένα Σάββατο… χρονομηχανή στο Γκάζι
Τρεις στάσεις στο Γκάζι, τρεις στάσεις στην πιο όμορφη, νοσταλγική πλευρά της πόλης επιχειρούμε αυτό το Σάββατο. Γυρνάμε τα ημερολόγια πίσω στα ‘80s, στην πιο πολυσυζητημένη έκθεση του μήνα στην Τεχνόπολη, διασχίζουμε την πλατεία του Γκαζιού για να πάρουμε γεύση από μαμαδίσιο φαγάκι και επιστρέφουμε πίσω για ένα live «φορτηγό», φορτωμένο αναμνήσεις και μουσικές του Διονύση Σαββόπουλου.

Στάση 1η: GR80s

Εγκαινιάστηκε την τελευταία εβδομάδα και μονοπώλησε το ενδιαφέρον των Αθηναίων και των social media που πλημμύρισαν με εικόνες από την φοβερή και τρομερή δεκαετία του ’80. Η Τεχνόπολη (Πειραιώς 100), σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση αλλά και πολλών φορέων, συλλόγων και πολιτιστικών ιδρυμάτων, παρουσιάζει το «GR80s», μια έκθεση-αναβίωση της κουλτούρας, της αισθητικής, του «fun» εκείνης της εποχής. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν εφαρμογές, φωτογραφίες, διακοσμητικά, μέχρι και παλιά λεωφορεία, ενώ στην αναδρομή βοηθούν και τα workshops, οι διαλέξεις, οι προβολές, οι μουσικές που μας ταξιδεύουν πίσω, στην ανέμελη δεκαετία… της «αλλαγής» του ΠΑΣΟΚ, της ντίσκο και των ατυχών χτενισμάτων. Η είσοδος στοιχίζει 5€ και η έκθεση λειτουργεί από τις 10.00 ως τις 22.00 τα Σάββατα.

Στάση 2η: Φαγάκι στην Κανέλλα 

Δεν υπάρχει μέρος για φαγητό στο Γκάζι που να μας θυμίζει περισσότερο τη σάλα της γιαγιάς, τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τη φιλική ατμόσφαιρα των παλιών οικογενειακών συνάξεων, από την Κανέλλα (Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 70, τηλ: 2103476320), απέναντι από τις γραμμές της Κωνσταντινουπόλεως. Εδώ, πιάνουμε τραπέζι και συνεχίζουμε την σαββατιάτικη αναπόλησή μας – αυτή τη φορά στις γεύσεις της μαμάς – δοκιμάζοντας σμυρνέικα σουτζουκάκια, κοκκινιστό μοσχαράκι, κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα, πετιμέζι και αρωματικό πουρέ ή αρνάκι στη γάστρα σιγοψημένο με λεμόνι και ρίγανη. Μαζί με κρασάκι, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Στάση 3η: Επιβίβαση στο «Φορτηγό» του Gazarte 

Αγαπημένες μελωδίες που συνδέσαμε με τη φωνή και τη μουσική ευφυΐα του Διονύση Σαββόπουλου από το 1966 ως σήμερα, συνεχίζουν να ακούγονται και να μας συγκινούν τα Σάββατα στο Gazarte (Βουτάδων 34, τηλ: 21 0346 0347). Στο main stage, από τις 21.30, τον μεγάλο τραγουδοποιό συνοδεύουν οι Κατερίνα Πολέμη, Θέμος Σκανδάμης, Εύη Μάζη, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Δημήτρης Λάππας, νέοι καλλιτέχνες που θα τραγουδήσουν και θα γιορτάσουν μαζί του τα 50 χρόνια μουσικής πορείας του. Η είσοδος στοιχίζει 10€ για θέσεις ορθίων στην προπώληση (13€ στο ταμείο).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v