Δωρεάν Φεβρουάριος: 10 καλά νέα

Ο μικρότερος μήνας της χρονιάς αποδεικνύεται… πολύ μεγάλος και γενναιόδωρος. Δείτε τις καλύτερες δωρεάν εκδηλώσεις που θα συμβούν στην Αθήνα αυτόν τον Φεβρουάριο.
Δωρεάν Φεβρουάριος: 10 καλά νέα
Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές βραβευμένων ταινιών. "Ψαγμένες" συναυλίες αλλά και σούπερ ποπ αφιερώματα και ρετρό DJ sets. Εικαστικές εκθέσεις, διαδραστικά events σε δημόσιους χώρους, μέχρι γιορτές για την Αποκριά, τα Κούλουμα και του Αγίου Βαλεντίνου με πρωτότυπα πάρτι. Απ’ όλα έχει ο Φεβρουάριος στην Αθήνα – και είναι όλα δωρεάν.

Δωρεάν Φεβρουάριος στο ΚΠΙΣΝ
Απ’ όλα έχει ο Φεβρουάριος στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος: Live μουσικές από καλλιτέχνες όπως ο Tareq, ΙΟΝ και Melorman, προβολές σινεμά με κλασικές ελληνικές αλλά και παιδικές ταινίες όπως Λόλα, Η Φωνή της Καρδιάς, τα Τερατοκουτάκια και Μπάτε Σκύλοι Αλέστε, μαθήματα σάλσα στον Φάρο, προβολή του «Χαμένοι στη Μετάφραση» και συναυλία των Wedding Singers την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, Αποκριάτικα πάρτι και Κούλουμα στο Ξέφωτο, μαθήματα ιστιοπλοΐας στο Κανάλι και, στις 23/2, μια μεγάλη γιορτή για την τελετή παράδοσης του Κέντρου στο κοινό, με τίτλο… «Δικό σας».
ΚΠΙΣΝ, Συγγρού 364, Καλλιθέα, τηλ: 2168091001, εκδηλώσεις καθημερινά

Open Week στο Quilombo
Μια σειρά σεμιναρίων ξεκινούν και άλλα συνεχίζονται στο Quilombo, αλλά αυτή την εβδομάδα έχουμε όλοι το δικαίωμα να παρακολουθήσουμε ένα μάθημα δωρεάν και να γνωρίσουμε νέους κόσμους, νέες δρατηριότητες, όπως pilates, capoeira, σωματικό θέατρο, παραδοσιακά κρουστά, Hatha Yoga, samba, φωνητική τέχνη, σύγχρονο χορό και πολλά ακόμα. Το Open Week θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.
Quilombo, Σερβίων 8, Βοτανικός, τηλ: 2105227961, open week ως 4/2

Not Just Six Strings στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας
Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας παρουσιάζουν ένα ρεσιτάλ αφιερωμένο στην ελληνική συνθετική δημιουργία για κιθάρα. Ο Νίκος Μπαλογιάννης στην κιθάρα, με την συμμετοχή εκλεκτών μουσικών στο φλάουτο και το πιάνο, θα παρουσιάσει έργα και αυτοσχεδιασμούς εμπνευσμένα από μουσικές και κείμενα των Χατζιδάκι, Κερτσόπουλου, Εκμετσόγλου, Μηνακάκη, Τζωρτζινάκη, Αντωνίου και Ibert.
2/2 στις 20.30, Αίθουσα συναυλιών Ωδείου Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, τηλ: 2103634000

Τρία μονόπρακτα στο Θέατρο Εμπρός
Το αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός παρουσιάζει κάθε Παρασκευή και Σάββατο ως τις 18 Φεβρουαρίου τρεις μονολόγους: Αυτός και το Παντελόνι του, του Ιάκωβου Καμπανέλλη, Η Εβραία του Μπέρτολτ Μπρεχτ και Με το Νόμο, της Κωστούλας Μητροπούλου. Ερμηνεύουν οι Ζακ Σούσης, Λίλα Σούση και Νάνα Κωστιδάκη.
Εμπρός, Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00, ως 18/2

Mind the Lab στο μετρό
Επιστήμες, νέες τεχνολογίες, μηχανολογικά επιτεύγματα, αναδυόμενες τάσεις και μαθηματικές εφαρμογές παρουσιάζονται σε επιλεγμένους σταθμούς του μετρό της Αθήνας στις 3 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο ενός πρωτότυπου επιστημονικού event με ψηφιακά παιχνίδια, πειράματα, εκθέματα και δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Δείτε το πρόγραμμα σε κάθε σταθμό του μετρό στο παραπάνω link.
Σταθμοί Σύνταγμα, Πειραιάς, Ευαγγελισμός, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ελληνικό, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Εθνική Άμυνα, Κεραμεικός, 3 Φεβρουαρίου

Αφιέρωμα στο νέο ελληνικό κινηματογράφο στην Αργυρούπολη
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης πραγματοποιεί μεγάλο αφιέρωμα στο νέο ελληνικό σινεμά με δωρεάν προβολές ταινιών, όπως οι «Κανένας», «Τετάρτη 04.45», «Μαύρο Λιβάδι», «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους» και «J.A.C.E.» αυτόν τον μήνα. Δείτε τις προβολές εδώ
Όμιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων, 25ης Μαρτίου 43, 1ος όροφος, Αργυρούπολη, κάθε Πέμπτη στις 21.00

Εικαστική έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου 
Υπό την ταρκοφσκική εξίσωση «1+1=1», η Βαρβάρα Λιακουνάκου παρουσιάζει μια ενότητα έργων μεγάλων διαστάσεων από λάδι με λαδοπαστέλ, και έργων σε χαρτί με στιλό μελάνης. Η ζωγραφική της κινείται εδώ ανάμεσα στο ασπρόμαυρο και στο έντονο χρώμα, ανάμεσα σε γλυπτικές μορφές και δονούμενες γραμμές, επιχειρώντας να ενώσει λάδια και σχέδια σε μια αμφίδρομη δημιουργική διαδικασία και αισθητική.
Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, Ξενοκράτους 7, τηλ: 2107244552, Τρίτη-Παρασκευή 11.00-14.30 και 18.30-21.30, Σάββατο 11.00-15.00, ως 25/2

Δωρεάν σινεμά στο Σινέ Αργώ
Ο πολιτιστικός σύλλογος Χαλανδρίου Αργώ παρουσιάζει στο Κέντρο Νεότητας μια σειρά από δωρεάν προβολές διαλεχτών ταινιών. Αυτόν τον μήνα, θα προβληθούν η βραβευμένη Ακαδημία Πλάτωνος του Φίλιππου Τσίτου με τον Αντώνη Καφετζόπουλο στις 9/2 και η ρομαντική μουσικόφιλη κομεντί High Fidelity του Στίβεν Φρίαρς με τον Τζον Κιούζακ στις 23/2.
Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου, Αντιγόνης 56 και Δαναΐδων, 9 και 23/2 στις 20.30

Χρυσή βραδιά 17 στον Πειραιά 
Μια ρετρό βραδιά ετοιμάζει η Διεθνής Λέσχη Φίλων Μουσικής Δεκαετιών 60-70-80 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στην οποία θα τιμηθούν συγκροτήματα, τραγουδιστές και πρόσωπα αυτών των χρυσών δεκαετιών της μουσικής, με 3 DJs να διαλέγουν δίσκους από την Ιστορία της ελληνικής ποπ και ροκ.
Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29, Πειραιάς, 20/2 στις 19.00

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v