Νοσταλγία και… cult στις βόλτες του Σαββάτου

Αυτό το Σάββατο ζούμε την cult και νοσταλγική πλευρά της πόλης σε αγαπημένα καφενεία, παραδοσιακά μαγειρεία και… ντελιριακά πάρτι.
Νοσταλγία και… cult στις βόλτες του Σαββάτου

Τα cult και νοσταλγικά μέρη της Αθήνας είναι δεκάδες. Η νοσταλγία που τα συνοδεύει, αλλά και η αναγγελία ενός ακόμα cult φεστιβάλ στο κέντρο της πόλης μας ιντριγκάρει να ξεκινήσουμε τη σαββατιάτικη βόλτα μας με άρωμα νοσταλγίας.

Στάση 1η: Καφεδάκι όπως παλιά

Μαρμάρινα τραπεζάκια στο πλακόστρωτο - καιρού επιτρέποντος-  και στο εσωτερικό του, δαντελωτά κουρτινάκια στα παράθυρα, άρωμα ξύλου που σιγοκαίει στο τζάκι, ανακατεμένο με την αγαπημένη μυρωδιά του ελληνικού καφέ που σιγοψήνεται στη χόβολη. Το πλακιώτικο Καφενείο, όνομα και πράγμα, στεγάζεται σε ένα πανέμορφο κτίριο του 1836 και σερβίρει από νωρίς το πρωί παραδοσιακό καφεδάκι στην πιο όμορφη αθηναϊκή γειτονιά, αποτελώντας πόλο έλξης για φοιτητοπαρέες, οικογένειες και τουρίστες. Πιάνουμε θέση στα τραπεζάκια του λοιπόν, και απολαμβάνουμε την πρώτη δόση καφεΐνης της ημέρας όπως της πρέπει: διπλό, με ολίγη.

Στάση 2η: Το πιο καλό μαγέρικο

Οινομαγειρείο – θρύλος στην περιοχή της Βαρβακείου η Ήπειρος γεμίζει εδώ και δεκαετίες τα στομάχια των ξενύχτηδων του κέντρου με φοβερό και τρομερό πατσά. Ακόμα και αν δεν είμεθα φαν όμως του εδέσματος τούτου, αξίζει να περάσουμε από εδώ αφ’ ενός για να κάτσουμε στα τραπέζια με τα καρώ τραπεζομάντιλα του ιστορικού αυτού μαγειρείου, αφ’ ετέρου για να δοκιμάσουμε κι άλλες εκλεκτές γεύσεις: στις «βιτρίνες» του μαγειρείου με τις κατσαρόλες βρίσκουμε στιφάδο, φρικασέ, γιουβαρλάκια, σουτζουκάκια και άλλα ελληνικά πιάτα σε χορταστικότατες μερίδες, και αρκετά οικονομικές τιμές. Στην Ήπειρο, θα πιείτε χύμα κρασάκι και θα χορτάσετε με λιγότερα από 10€.  

Στάση 3η: Η πιο νοσταλγική αμαρτία

Είναι γλυκιά, και ξεκίνησε να φτιάχνεται πριν 100 χρόνια στο ζαχαροπλαστείο των αδερφών Ασημακόπουλοι στα Εξάρχεια.  Η σοκολάτα εδώ έχει την τιμητική της, μέσα από δεκάδες «αραπάκια», τρουφάκια, πραλίνες, πλάκες με φρούτα ή με ξηρούς καρπούς, με καραμέλα, σπέσιαλ σοκολατάκια γεμιστά και ένα σωρό ακόμα λαχταριστές σοκο-απολαύσεις. Γεμίζουμε λοιπόν κουτάκια με… λίγο απ’ όλα και επιστρέφουμε στη βάση μας για λίγη ξεκούραση καθώς η νύχτα προβλέπεται μεγάλη.

Στάση 4η: Μια cult βραδιά στο Gagarin

Αφού γεμίσουμε ενέργεια, χαράζουμε πορεία για τη Λιοσίων όπου το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου στο Gagarin 205 έχει ήδη ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχτεί μεγάλες ελληνικές παραγωγές όπως το «Ράδιο Μόσχα» (προβάλλεται στις 19.00), και συναυλίες που θα αφήσουν εποχή, όπως εκείνη που ξεκινά στις 23.00 με τον Χρήστο Κάλοου (Θύρα 7, ο Αγώνας του Θανάτου) και την μπάντα του. Η βραδιά θα κλείσει με ένα «ντελιριακό» πάρτι με την Μαντώ, η οποία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη σκηνή του Gagarin ερμηνεύοντας όλες τις τεράστιες επιτυχίες της - «Δώσε μου ένα Φιλί», «Αυτό το καλοκαίρι», «Αγκαλίτσες και φιλάκια», «Κάνε κι εσύ μια τρέλα», «Στοιχηματίζω», «Τιμώρησέ με» που τάραξαν τις μέρες και τις νύχτες, και που ακόμα τραγουδάμε δίχως καμία ενοχή και με απόλυτη συνείδηση βάζοντας «Φωτιά στα πρέπει». Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 5€. Περισσότερα εδώ


Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v