Τα πιο φτηνά μουσικά φαγοπότια στην Αθήνα

Τρώμε, πίνουμε, μεθάμε και ακούμε από ρεμπέτικα χωρίς μικρόφωνο μέχρι… jazz σε κουτούκια, καφενεία και αθηναϊκά ταβερνάκια.
Τα πιο φτηνά μουσικά φαγοπότια στην Αθήνα
Ακολουθεί γραφική διαπίστωση:

Τι χρειάζεται ένας άνθρωπος για να είναι ευτυχής μωρέ; Φαγάκι, κρασάκι, καλή μουσική και την υγεία του, όλα τα άλλα έπονται.

Συμφωνούμε, επαυξάνουμε και θα πιούμε σε αυτό, ακούγοντας ωραίες μουσικές, τσιμπολογώντας εξίσου ωραία μεζεδάκια σε αγαπημένες διευθύνσεις εν Αθήναις, πληρώνοντας το πολύ 15€. Γιατί μαζί με όλα τα παραπάνω, χρειαζόμαστε και… οικονομία.

Φειδίου 2
Φειδίου 2, τηλ.: 2103300060

Ένα μικρό μαγαζάκι, με άκρως παρεΐστικο κλίμα στα Εξάρχεια σερβίρει ελληνικό καφέ από το πρωί στους πιστούς θαμώνες του και συνεχίζει μέχρι βράδι με ρεμπέτικες κομπανίες (κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) που εγγυώνται κέφι μέχρι… όσο πάει. Οι μεζέδες είναι τίμιοι και περιλαμβάνουν παραδοσιακές λιχουδιές όπως πατάτες τηγανιτές, κεφτεδάκια, ζουμερά μπριζολάκια, ντάκο και άλλα αντίστοιχα «για τη μέση» πιάτα. Το χύμα κρασί του είναι από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 10-15€/άτομο, αναλόγως με το πόσο θα φάτε και θα πιείτε.

Στα Πέριξ
Αγίας Λαύρας 18, Άνω Πατήσια, τηλ: 210 2283739

Κλασσικό στέκι των Πατησίων, στα Πέριξ θα βρείτε έναν ανεπιτήδευτο, απλό χώρο όπου θα γευθείτε… παλιά καλή σχάρα (μπριζολάκια, ψαρονέφρι, μπιφτέκια, φιλέτο κοτόπουλο κ.α.) , καθώς και μεζέδες όπως σαγανάκι, κολοκυθοκεφτέδες, καλαμάρι γεμιστό ή γιαουρτλού κεμπάπ σε ικανοποιητική ποσότητα και καλή ποιότητα. Συνοδεύστε με χύμα κρασί και – κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακή από το μεσημέρι – πενιές από τη λαϊκή ορχήστρα, και υπολογίστε κάτι λιγότερο από 15€ το άτομο για ένα «μουσικό» γεύμα με καλό χύμα κρασί ή τσίπουρο ή ούζο.

Εφήμερον
Μεθώνης 58, Εξάρχεια, τηλ: 210 3841848

Γνωστά και άγνωστα ρεμπέτικα (αυστηρά), κρασάκι, τσιμπολόγημα και παρεΐστικη ατμόσφαιρα δίνουν το στίγμα σε αυτήν την παλιά και ξακουστή ταβέρνα στο πλακόστρωτο της Μεθώνης, η οποία σερβίρει πολίτικες γεύσεις σε ένα όμορφο νεοκλασικό με πολλά δωματιάκια. Οι μουσικοί που έρχονται εδώ είναι κορυφαίοι, ενώ οι μεζέδες είναι απλά ικανοποιητικοί: πατάτες τηγανιτές, μανιταρόπιτα, γκιουζλεμέ (ποντιακή πίτα με τυρί), χοιρινό στη γάστρα, χουνκιάρ μπεγεντί, φάβα και μελιτζάνες στη γάστρα στέκονται αξιοπρεπώς γευστικά. Για μεζεδοκατάσταση και κρασάκι, υπολογίστε 12-15€/ άτομο.

Οι Θεσσαλοί
Μελενίκου 2, τηλ.: 6958189643

Ως «παραδοσιακό καφενείο» αυτοσυστήνεται, όμως τα αναπάντεχα live εδώ έχουν γίνει… θεσμός. Στα τραπεζάκια προσγειώνονται μεζέδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας (πατάτες με σκόρδο και δεντρολίβανο, χοιρινά μπριζολάκια, λουκάνικο Τρικάλων κ.α.) και αποστάγματα που τους συνοδεύουν άψογα (ούζο, τσίπουρο, κρασί, ρακόμελο). Η καλύτερη μαγιά, δηλαδή, για τις πιο όμορφες μουσικές βραδιές- από ρεμπέτικα μέχρι παραδοσιακά και jazz χωρίς μικρόφωνα. Υπολογίστε περί τα 10-15€/ άτομο.

Κληματαριά
Πλατεία Θεάτρου 2, τηλ: 2103216629

Eίναι αναμφίβολα μία από τις πιο old school νόστιμες (και μουσικές) γωνιές του κέντρου. Κρυμμένη πίσω από μια χρωματιστή αυλόπορτα στην πλατεία Θεάτρου, η Κληματαριά αναλαμβάνει να μας συστήσει στην ελληνική κουζίνα, συνοδεία καλής ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής (δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ). Τα μαγειρευτά της είναι το δυνατό σημείο του μενού, ενώ εξίσου δελεαστικά είναι και τα κρεατικά της ώρας. Τις εκλεκτές γεύσεις του μενού απολαμβάνουμε στα τραπεζάκια με καρό τραπεζομάντηλα, μαζί με χύμα κρασάκι, ακούγοντας την λαϊκή κομπανία να παίζει ζωντανά. Υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Του Διοματάρη η Ταβέρνα
Δημοφώντος 80, Πετραλωνα, τηλ: 210 3455505

Η τσικουδιά ρέει (ευτυχώς) αφθόνη σε αυτό το κρητικό στέκι των Πετραλώνων, το οποίο σερβίρει εξαιρετικό γαμοπίλαφο και αρκετές ακόμα αυθεντικές γεύσεις του νησιού, καλομαγειρεμένες και νόστιμες (σιουφιχτά, απάκι, μπουρέκι, σκαλτσούνια, στάκα κ.α.)  Η μουσική εδώ είναι ζωντανή, χωρίς μικρόφωνο, ενώ συχνά πυκνά ο ιδιοκτήτης διακόπτει το πρόγραμμα για να πει σόκιν ανέκδοτα και να κεράσει τους θαμώνες κρασί και ρακή. Για ένα σούπερ κρητικό γεύμα με κρασί θα πληρώσετε περί τα 15€ ανά άτομο.

Ντο Μινόρε
Ελευθερωτών 12, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 210 9733135

Ξεφεύγοντας από το κέντρο, ανακαλύπτουμε «κρυμμένο» σε μια πολυκατοικία (!) ένα από τα αγαπημένα μυστικά των Νοτίων Προαστίων. Σε έναν όμορφο χώρο με ρεμπέτικες αναφορές (δεκάδες φωτογραφίες σε καδράκια με διάσημους ρεμπέτες και ηθοποιούς της «παλιάς σχολής») απολαμβάνουμε ρεμπέτικα και λαϊκά Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι. Το σετ μενού περιλαμβάνει χορταστικές ποικιλίες, πίτες, σαλάτα, μεζεδάκια και κυρίως ανά άτομο και συνοδεία απεριόριστης κατανάλωσης κρασιού τιμάται στα 15€ Παρασκευή και Κυριακή και 16€ το Σάββατο. 

Νικόλας Γεωργιακώδης 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v