Οι νέες και ωραίες αφίξεις της Θεσσαλονίκης

Πίνουμε αχνιστό καφεδάκι, παίζουμε επιτραπέζια, τσουγκρίζουμε κοκτέιλ, ανακαλύπτουμε παραμυθένια μέρη και απολαμβάνουμε street food στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Οι νέες και ωραίες αφίξεις της Θεσσαλονίκης
του Γιώργου Κόκουβα

Έχει και η Θεσσαλονίκη το δικό της μερτικό στις τάσεις που αναδεικνύονται τον τελευταίο καιρό στην διασκέδαση. Έχει τα δικά της μαγικά café με διακόσμηση βγαλμένη από παραμύθια. Τα δικά της postmodern πολυμορφικά στέκια για εναλλακτικούς τύπους. Το δικό της πρωτότυπο hip street food και τα all day μαγαζάκια που μπορείς να πάρεις πρωινό, να συνεχίσεις με παιχνίδι και να κλείσεις με κοκτέιλ. Ιδού πέντε από τις πιο φρέσκες αφίξεις στο κέντρο της πόλης:

Uberdooze
Δαναΐδων και Σφέτσιου

To «ΟύμπερΝτουζ» είναι το νέο μετα-μοντέρνο spot της πόλης, ένας urban πολυχώρος με minimal διακόσμηση εμπνευσμένη από μύθους και θεότητες. Αποτελεί δε στέκι για… πολλές χρήσεις: Καφεδάκι και δουλειά με το laptop το πρωί στο «πίσω κυλικείο», ωραία ροφήματα στους vintage καναπέδες και αλκοόλ με χορό στο “dancefloor” μπροστά στο μπαρ, συνοδεία εξαιρετικών visual shows.

Playhouse
Αγίας Σοφίας 2, 2310277220

Το Playhouse επέστρεψε δυναμικά στην Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζοντας έναν ολοκαίνουριο χώρο στην Αγίας Σοφίας, στην καρδιά της πόλης. Με το γνωστό πολύχρωμο ντεκόρ του και τις χαρούμενες μουσικές, μας καλεί να το ρίξουμε και πάλι στο παιχνίδι, επιλέγοντας από εκατοντάδες τίτλους για όλα τα γούστα. Σημειώστε ότι σερβίρει εξαιρετικό πρωινό, μαζί με καλό καφέ, φοβερή ζεστή σοκολάτα και φρέσκο παγωτό – αργότερα μπαίνουν στο «παιχνίδι» και τα κοκτέιλ, ενώ διαθέτει και περιοδικά ή comics για να περάσετε ακόμα πιο ευχάριστα την ώρα σας.

Διατηρητέο magic coffee house
Ικτίνου 12, 1ος όροφος

Ένα στέκι-θρύλος του πεζόδρομου της Ικτίνου μεταμορφώνεται για άλλη μια φορά, και αυτή τη φορά βάζει τα… παραμυθένια του. Το Διατηρητέο γίνεται magic coffee house και μας καλεί στον 1ο όροφο του γοητευτικού κτιρίου για να βρεθούμε σε έναν χώρο υπέροχα διακοσμημένο, με αναφορές σε παραμύθια, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και ζεστή ατμόσφαιρα. Οι μουσικές κινούνται σε χαλαρά τζαζ μονοπάτια, ενώ στις κούπες σερβίρονται υπέροχες και πρωτότυπες ζεστές σοκολάτες, στα πιάτα έρχονται γιορτινά γλυκά και στα ποτήρια, εξαιρετικά κοκτέιλ που κινούνται κι αυτά σε χριστουγεννιάτικο κλίμα αυτή την περίοδο.

Burger ‘n Shake
Κούσκουρα 3, τηλ: 231 026 8111

Η νέα μανία του θεσσαλονικιώτικου street food λέγεται burger ‘n shake, βρίσκεται στην οδό Κούσκουρα και μας καλεί να δοκιμάσουμε λαχταριστά burger από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι σε ζυμωμένο χειροποίητο ψωμάκι με σουσάμι, ελαφριά επάλειψη βουτύρου και σπιτική μαγιονέζα. Το απλό burger ξεκινά από τα 2,30€ μόλις, ενώ θα βρείτε δέκα διαφορετικές… burgero-συνθέσεις, με ωραίες γεύσεις συνοδευμένες από πατάτες. Θα συνδυάσετε απαραιτήτως με τα φοβερά σπιτικά milkshakes, smoothies, sangria, λεμονάδα και τα κοκτέιλ που ετοιμάζονται στην μπάρα. Θα βρείτε επίσης εξαιρετικά Hot dogs και poutine (τηγανητές πατάτες με λιωμένη μοτσαρέλα και χειροποίητες σάλτσες).

Falafel Taste Middle East
Μητροπόλεως 106, τηλ: 2310278363

Η τάση των φαλάφελ αποβιβάζεται και στον Λευκό Πύργο, στην μεσανατολίτικη γωνιά που έχει στήσει το Falafel Taste Middle East στο τέρμα της Μητροπόλεως. Εδώ, θα δοκιμάσετε φαλάφελ σε πικάντικη, light ή «αμερικάνικη» εκδοχή σε διαφορετικά μεγέθη ανάλογα με την όρεξή σας ή και σε μερίδες. Θα βρείτε επίσης δροσερές σαλάτες, χούμους, ταμπουλέ, «κεφτά» (κεφτεδάκια-κεμπάπ) σε σάντουιτς και την σπέσιαλ… «Πίτα Μαρία».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v