Ήπιαμε τα καλύτερα κοκτέιλ στα Βόρεια Προάστια

Μπορεί να κάνει κρύο, όμως ένα καλό κοκτέιλ ζεσταίνει ψυχή και σώμα. Όπως αυτά σε αγαπημένα μπαράκια των Βορείων Προαστίων.
Ήπιαμε τα καλύτερα κοκτέιλ στα Βόρεια Προάστια
Κοκτέιλ χειμωνιάτικα; Ναι αμέ, γιατί όχι. Η γεύση τους είναι παντός καιρού, και όταν μάλιστα φτιάχνονται με μεράκι και πρωτότυπες συνταγές τότε μας αφήνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Αλωνίσαμε στα βόρεια προάστια, μπήκαμε σε αγαπημένα μπαράκια και παραγγείλαμε τα εξής:

Alice in Bubbleland στο Jolie Môme
Θέμιδος 4, Μαρούσι

Στο… ωραίο γκομενάκι του Αμαρουσίου, όπως μεταφράζεται στη γαλλική αργκό το όνομά του, οι κοκτειλοδημιουργίες (από 7€) έχουν τον πρώτο λόγο και είναι στο σύνολό τους εξαιρετικές. Από τον νέο του κατάλογο, ξεχωρίζουμε το Alice in Bubbleland με βότκα, σιρόπι από τσιχλόφουσκα, βατόμουρα, και λάιμ σε ένα… κατακόκκινο εορταστικό μείγμα. Σερβίρεται παρεούλα με ένα μίνι κορνέ.

Φουντούκι Μπουμ στο Μουστάκι Bar
Γεωρ. Δροσίνη 5, Κηφισιά

Το πιο fun μπαράκι της Κηφισιάς ανανέωσε τον κατάλογο με τα κοκτέιλ του (από 6€), σε κλίμα άκρως χειμωνιάτικο και με γεύσεις που αφήνουν το στίγμα τους στον ουρανίσκο. Αγαπήσαμε και δε θα το κρύψουμε το Φουντούκι Μπουμ με λευκή τεκίλα, λικέρ φουντουκιού, σιρόπι τριαντάφυλλο και λάιμ.

Darwin στο Darwin
Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι

H θεωρία της εξέλιξης των κοκτέιλ αναλύεται εκτενώς σε αυτό το συμπαθέστατο μπαράκι του Χαλανδρίου, το οποίο βγάζει από την μπάρα του εξαιρετικές δημιουργίες (από 8€), όπως το all time classic ομώνυμο Darwin, με Aperol, μαύρο ρούμι, χυμό ανανά, πουρέ από passion fruit, λάιμ και πικάντικο σιρόπι δικής τους παρασκευής.

Escape Room στο Recipe
Κασσαβέτη 12, Κηφισιά

Το μπαράκι του Νίκου Μορφέση συνεχίζει να παραδίδει συνταγές κοκτεϊλοποσίας, ανανεώνοντας διαρκώς τον κατάλογό του με ωραιότατες δημιουργίες (από 8€). Πιάνουμε θέση στον μικρό εσωτερικό του χώρο και απολαμβάνουμε το άρτι αφιχθέν Escape Room με παλαιωμένο ρούμι pamperο, βραζιλιάνικο ρούμι, τσάι κόκκινων φρούτων, φρούτα του πάθους και σιρόπι μπαχαρικών.

Bootleggers on Wise Guys στο Bootleg
Φανερωμένης 8, Χολαργός, τηλ.: 210 6511288

Μπέρμπον, γλυκό βερμούτ, caramel cognac, orange Curaçao και spice chocolate bitters μπλέκονται γλυκά στο νέο κοκτέιλ του… celebrity μπαρ στον Χολαργό, το οποίο προσφάτως ανανέωσε τον κατάλογό του με άκρως ελκυστικές δημιουργίες. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Lemon pie στην Karamuza
Περικλέους 42, Πεύκη

«Φυσάει» στο μεταίχμιο Πέυκης και Αμαρουσίου και κατάφερε να κάνει… πιάτσα μια off περιοχή με δυνατά του σημεία τη μουσική και τα κοκτέιλ του (από 7€). Στην Καραμούζα δοκιμάζουμε ξανά και ξανά το εκπληκτικό Lemon Pie με βότκα, lemon curd και μπισκότο. Τόσο απλό, τόσο άψογο.

Safe House στο Safe House
Λεωφόρος Διονύσου και Βακχών, Διόνυσος

Κάνει κρύο στη Δροσιά, όμως τα κοκτέιλ (από 7,5€) του Safe House εγγυώνται πως θα μας ζεστάνουν ακόμα και με παγετό. Γι’ αυτό επιλέγουμε το αγαπημένο μας, το ομώνυμο Safe House με μαύρο ρούμι, λευκό κρασί, μηλίτη, γαρύφαλλο και κανέλα και το Μεταξά στο τετράγωνο με Metaxa πέντε αστέρων, Metaxa Honey, τζίντζερ, κάρδαμο και μέλι.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v